Reklama

Reklama

Léta se skrýval za školní katedrou, kde se snažil zapomenout na svůj poslední případ. Mediálně přitažlivá série vražd ho vyčerpala fyzicky a hlavně psychicky. Teď se však detektiv Stan Aubray musí vrátit před světla reflektorů. Po nálezu oběšeného muže totiž Stanovi nadřízení trvají na tom, aby případ převzal právě on. Stan zhodnocuje všechny stopy a uvědomuje si, že se ocitl na stopě vraha, jehož vraždící metody jsou nečekaně podobné těm, se kterými se setkal při řešení děsivého případu před pěti lety. Domnělého vraha ale tehdy zastřelil. V zrcadle dnešních skutečností se však objevuje otázka: Byl to ten pravý muž? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímky s tématikou o sériových vrahoch sú moje najobľúbenejšie. Videl som ich mnoho, preto mi neostáva nič iné iba skonštatovať, že"Anamorph" bol pre mňa prekvapivo viac originálnym počinom, ako som si čo i len minimálne dokázal pripustiť. S takým "Seven" sa samozrejme zrovnávať nemôže, no tunajšie hodnotenie na úrovni 50 % mi príde veľmi kruté. Samozrejme má svoje muchy či nedostatky (ako napr. v podobe lacne prevedených flaschbackov), no vraždy sú neskutočne nápadité, gore síce nedostáva veľký priestor, no keď sa objaví, je solídne spracované. Priebeh vývoja deja je dostatočne vábivý nato, aby diváka držal v akom si napätí z nezodpovedaných otázok. Celý čas som dúfal v záver, ktorý ma "zabije" do podlahy, ako kladivo klinček do foršne, aby som mohol s nadšením prihodiť "zaslúženú" štvrtú hviezdu. Bohužiaľ nestalo sa. Netvrdím, že bol trestuhodne premárnený, ale chcelo to, pýtalo si to niečo "viac", čo by malo grády KURVA. A tak mi neostáva nič iné ako udeliť solídnych - 65% P.S.: Chcel by som požiadať užívateľov, ktorý ma "trpia v obľúbených", pričom narazia, alebo poznajú nejaký film s obdobným námetom, napíšte mi prosím názov snímku do správy, ďakujem!!! ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Chcelo to byť také strašidelné, pochmúrne, depresívne, temné a tie mŕtvoly mali byť tak príšerne šokujúce a my sme mali všetci otvárať ústa a tí so slabšími žalúdkami možno si aj zakrývať oči. Ja som teda veru ústa otvárala a dosť často. Pri zívaní. Ako sa tvorcovia snažili o desivý thriller, tak strašne tlačili na pílu, až to miestami vyznelo trápne. Nejako to proste nefungovalo. Ak Dafoe bude pri výbere projektov pokračovať týmto spôsobom, skončí niekde v ochotníckom divadle. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu, kdo čeká další Se7en, měl by počítat s tím, že takovej film už těžko přijde. Anamorph (dementní českej název by se hodil tak maximálně jako název nějakýho publicistickýho pořadu na dvojce) je film s potenciálem, co sráží dost pomalý tempo. Oceňuju ale spoustu origoš nápadů jako vůbec jen ty vraždy, scéna malby obřím štětcem nebo ten bloček s měnícím se obličejem. Navíc Dafoe a jeho postava strhne pozornost navzdory divnýmu účesu á la úředník, kterej na Willemovi opravdu vypadá všelijak. Hlavně zezačátku si navíc člověk užije i skvěle depresivní minimalistický pianko. Jenže to prostě na celou dobu nezabaví. A taky škoda těch nevyužitejch herců! Scott Speedman by se možná i rád předvedl, ale bohužel tady nepřevedl zhola nic. Clea DuVall předvedla ještě míň, než Scott, aspoň že Peter Stormare si zopakoval svou oblíbenou roli trochu vyšinutýho, opile mluvícího překupníka z podsvětí. Co se ale nedá odpustit je praštěnej konec, prostě absolutní demence. (Nejlíp to vystihuje slovo "muhahahahaha!!!"). Tyhle filmy mám ale ráda a Anamorph se řadí k těm lehoulince nadprůměrnějším. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Anamorph představuje ve všech svých složkách dokonalou esenci průměrnosti s jedinou vyjímkou v podobě výkonu Dafoea. Ten je totiž naprosto příšerný, celou dobu má na tváři jeden nikterak neměnící se výraz a upřímně ho podezírám, že jediné, co ho na roli zajímalo, byly peníze na zaplacení nájmu a nějakýho toho žvance. Takhle film sráží do bahna snímků, které se hodí pouze jako záplata do večerního programu Novy, když jí dojdou trháky s "hvězdami" stylu Seagala či Lorenza Lamase. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

režisérsky naprosto nezvládnutelný film,který se nejspíš snažil o něco jako sedm,či vraždy podle jidáše.tuny klišé a naprosto nevýrazné herecké projevy defoa a speedmana,vám vůbec nic nedají,úplně zbytečný a prázdný film,který kdyby ste si 5 minut po shlédnutí neohodnotily,tak už si na něj nikdy nevzpomenete. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Anamorfóza je malířská technika manipulující se zákony perspektivy, kdy se vytvářejí dvě malby na jedno plátno. (Terva)
  • Willem Dafoe nejdříve roli Stana odmítl. Později se však po setkání s producentkou Marissou McMahonovou nechal se přemluvit. (Terva)
  • Film měl premiéru 18. dubna 2008, při které byl nasazen pouze do jednoho kinosálu. V USA se promítal 33 dnů a utržil 6873 dolarů. (Lateef)

Reklama

Reklama