Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

dee-key 

všechny recenze uživatele

Tu kousek z Conana, tu kousek z Tolkiena a útržky ruských bylin zabaleny do hrdého slovanského kabátu. Pro mě jasná jednička mezi posledními shlédnutými filmy. V době, kdy světu vládne Eragon, Twilight a Persy Jackson září Vlkodav jako maják. Je pravdou, že příběh jsem už určitě někde viděl, četl nebo slyšel a celkově do žánru nepřináší poslední šedý pes nic nového, ale atmosférou, exteriéry, slušnými triky a hudbou se stává velmi žádoucím filmem. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Čistokrvná fantasy, ktorá ma v sebe tú správnu pohanskú surovosť. Scenár je možno len zlepenec niekoľkých epizód, ale vizuálne sa je na čo pozerať. Vlkodav je jeden z najsympatickejších týpkov s mečom (prípadne, na čo sa pri "našich" predkoch často zabúda s kopijou). Film má bližšie ku CONANOVI ako k LOTRovi, ale aj tak má pôsobivú Jacksonovskú výpravu. Dobrodružná romantika ma aj napriek chybám filmu dostala, podobne ako pri menej vydarenej CESTE BOJOVNÍKA. Fantasy žije... ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Čas od času zariskuju, sáhnu po novém filmu a čas od času se mi to vyplatí. Nebojím se říct, že to je nejlepší fantasy od dob Barbara Conana (a ano, LOTRa jsem bohužel taky viděl). Jistě, Vlkodav má své drobné mouchy (prvních 10 min přílišná podobnost s Conanenem, následná mírná roztříštěnost příběhu, kdy se jakoby seriálově dělí na několik epizod), ale ty jsou ve výsledku naprosto zanedbatelné. Hlavní hrdina je charismatický a mužný chlapík ostře řezaných rysů, žádná na první pohled metrosexuální lůza, jako poslední dobou prakticky všude. U filmu mi jde především o to, aby se divák pobavil a aby mu z toho zůstal dobrej pocit. Nechci když jdu do kina na Superman se vrací litovat, že jsem za něj utratil 160,-- Kč plus druhej lístek v akci zdarma. Jde o to, že Vlkodav je poutavý dobrodružný film s několika dobrými scénáristickými nápady a perfektním obsazením. Jeden z kvalitnějších zástupců nepříliš početné rodinky fantasy snímků nejen pro nejmenší. Chtělo by to ještě trochu vyvážit příběh a nesnažit se dělat tak srdceryvný závěrečný happyend. Pokud se ale Rusové chtějí vydat touto cestou, já říkám: Kupředu! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $21,494,150║ No tak Rusi opäť milo prekvapujú, hoci natočili taký mix Barbara Conana a Pána prsteňov ale prečo nie, príbeh upúta od samotného začiatku, aj keď som sa ľakol toho neprehľadného strihu pri prvej krvavej pomste Vlkodava ale potom už všetko šlapalo v tom najlepšom svetle, film ovplíva krásnym vizuálom, slušnými trikmi a dobrým hereckým obsadeným. Spolu s Faunovým labyrintom najlepšia Fantasy za posledné roky! ...a ten netopier bolo príjemný milý bonus na vrch. /95%/ ()

predators 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus moc dlouhý počin východní mocnosti, kterým ale dala najevo, že nejen amíci umí točit dobré fantasy. Monstrozní hudební dobrovod graduje v akčních scénách, kterých je požehnaně a choreograficky jim nelze nic vyčíst. Úvodní souboj díky divoké kameře trpí nepřehledností, setkání s posledním kamenným bosem už je trochu moc. Hlavní hrdina si však dovedl získat mé sympatie, no není to žádný Ivan! Škoda několika hluchých míst v dějové linii, jinak ale za shlédnutí Vlkodav stojí. 60% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • K tomuto filmu existuje i PC hra, jmenuje se „Requital“. (jackie7)
  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)

Reklama

Reklama