Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 258)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Vincent Ngo, Vince Gilligan .. Good job! pronese pochvalně John Hancock snad stokrát, jenže z mého diváckého směru prostě nemohu tyto slova obratem interpretovat k filmu. Dokud jde o (až moc) přímočarou pablik rilejšns komedii, film má potenciál bavit, ale trestuhodně ho nevyužívá. Will Smith nemá tolik prostoru, zato Jason Bateman je zde ve velice příjemné poloze. Vyzdvihovat nějak dlouze tlumený šarm Charlize Theron nemá snad ani cenu, protože v pozdější fázi filmu si ho užijeme v míře větší přesto nedostatečné. Horší situace nastane v polovině filmu, kdy se jedna část (epizoda) děje uzavírá a rozjíždí se druhá ve jménu antické tragédie superhrdinů, která má víc scenáristických trhlin, než silnice po Hancockově tvrdém přistání a svým pojetím je vlastně taky (bohužel) k smíchu (nebo pláči, rozhodně však nic v kladném smyslu). Pokud mohl mít Hancock nějaké ambice, tak (asshole) Peter Berg je spolehlivě zazdil. Na rovinu, nechápu, že zrovna on dostává do rukou takové projekty, protože mne ještě ničím neuchvátil a i nadále se drží pouze u kolen skutečnému označení velký režisér. Velká škoda, že jeho filmy nakonec poměrně sypou a tak mu producenti nadále cpou velké projekty (Duna, Splinter Cell). Na úrovni, zvláště vzhledem k rozpočtu, nejsou ani triky žádným zázrakem a ani akce není zrovna nápaditou. Ruční kamera je však spíše rušivá, často (až schválně) špatně snímá scénu a hudba mi přišla místy také absolutně nevhodná, byť na samostatný poslech zní poutavě. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Ani se Bergovi nedivím. Mít při natáčení neustále za zadkem Willa zakládajícího si na svém mediálním obrazu neposkvrněného Američana a otce od rodiny s Biblí na stole a příručkou morálních imperativů v šupleti, kolem sebe zištný producenty s exaktním modelem zprůměrovaného diváka a před sebou nastokrát přepisovaný scénář - neindisponovalo by mě to o nic méně. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Prvních třicet minut je (až na průměrné triky) absolutně báječných. Will Smith hlásí, Charlize se culí, Bateman se směje a všechno ostatní poletuje kolem. :) Jenže pak si někdo řekne, že pár hlášek a bezduchá akce ke spáse publika nestačí. A tak se začne motat, přemýšlet a filozofovat. Tahle alternativní superhrdinská mytologie, která se křečovitě snaží distancovat od zaběhlých postupů, však klopýtá skrz hloupé zvraty a ještě hloupější oslí můstky. A jak se začne omlouvat a vymlouvat, zmizí humor, akce i napětí. A trocha patosu na závěr už to vážně nespraví. Will Smith už podruhé ve filmu, který vaří z vody, aby pak výsledek vylil někam do... prázdna. Bergu, Bergu... nejsi Artuš. A tenhle scénář je jako Excalibur... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Poněkud kostrbatá jízda, která tak úplně neví čím chce být a fakt, že se Berg svou okatou "chci zabavit masy" režií buší do diváků o sto šest mi dost vadil. Hancock je klasicky plochý blockbuster s netypickým hrdinou Smithem, který se zpočátku rýsuje jako příjemné překvapení, aby se postupem času díky nudnému scénáři obrátil o 180 stupňů v největšího klaďase pod sluncem. Celý koncept tím pádem padá na kolena a ztrácí vše co bylo na začátku budováno. Technicky vyspělý výtvor, který zaujme skvěle zobrazenou destrukcí všech možných budov a dopravních prostředků, stejně tak i velmi náročně komponovanými záběry (celky/polocelky) plynule kombinující vizuální efekty a reál (skákající Hancock apod.). Nesmím zapomenout na motiv lásky, který je tu až nezdravě silný a překvapivě místy spíše na škodu. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Obsahovo primitívny, no čo do remeselnej stránky, vizuálne nablýskaný blockbuster, pri ktorom sa mi v porovnaní s podobným rozpočtom pri Transformers - kde Bay omnoho lepšie využil finančný potenciál a krásne triky - chvíľami nechce veriť, že spomínaný rozpočet činí až 150miliónov. Napriek tomuto nedostatku nejde nič iné filmu vytknúť, pretože je načasovaný a presný ako švajčiarske hodinky, disponuje úchvatnými fantasy prvkami a divák nemá ani minútu na to, aby sa nudil. Hudba je super, humor funguje na plné obrátky, Charlize Theron je v tomto type úlohy prekvapivo dobrá, nehovoriac o Willovi Smithovi, ktorého ,,antihrdinské" majstrovstvo si jednoducho nejde nezamilovať. Nie som síce nadšená po scenáristickej stránke, ale toto je oslava trikov, amerických jednohubiek a Hancock do tohto označenia spadá celým svojím hollywoodsky veľkolepým repertoárom. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Will Smith je veľký fanúšik profesionálneho wrestlingu. Svoju postavu Hancocka opisuje ako Steva Austina, jedného z najznámejších wrestlerov všetkých čias. (WalterIK7)
  • Původní, drsnější verzi filmu mohl režírovat Michael Mann. Nakonec dal ale přednost režii Miami Vice (2006) a u Hancocka zůstal pouze coby producent. (Lobotomas)
  • Pred natáčaním odhadoval štáb, že film bude mať asi 300 efektových záberov. Nakoniec ich bolo 525. (WalterIK7)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama