Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (230)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jane Austen je v našich krajích trochu opomíjená (neprávem) autorka, anglická to modla. Její život byl zajímavý, plný zvratů a bylo jen otázkou času, kdy se někdo vyrojí s životopisným snímkem. Na Vášeň a cit jsem se chystala dlouho, dnes (září 2010) jsem se k tomu konečně dostala. Miluji viktoriánskou Anglii, ty jejich domy, zahrady zarostlé růžemi, opět jsem moc ráda nasávala atmosféru, ta byla výborná. Příběh je romantický od začátku do konce, plný tragiky, ale sem tam vám vyrojí na tváři úsměv. Klasický romantický film, a přece tak netradiční, a to možná díky té inspiraci v realitě. Celou dobu držíte palce, i když víte, že je to marné... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem doufal, že by film o Jane Austenové nemusel nutně být takový, jako jsou její knížky. A s tím, že někde musela čerpat inspiraci jsem samozřejmě počítal. Takhle to ale po shlédnutí tohoto filmu vyznělo, jak kdyby byla Jane absolutně nevýrazná husopaska, kterou ze spárů šedi, nudy a britské útlocitnosti vymanil udatný junák James McAvoy, který se nebránil vzpupným myšlenkám a tudíž se z Jane snažil udělat děvku. Marně. Jane Austen bude totiž vždycky světice. A plus k tomu je fakt, že Anne Hathaway ji příště už nesmí nikdy hrát. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mam rád filmy s podobnou tématikou dokonca vyžadujem aby boli anglické, tu som sa ale tak strašne nemôžem povedať, že nudil pretože sa to dalo pozerať ale na tomto filme je jasné ako sa to dalo spraviť o 100 krát lepšie. jediný, ktorý drží film nad vodou je James McAvoy , ktorý má pred sebou skvelú budúcnosť a pre tieto role je ako stvorený. Nachádza sa tu kopec nezrovnalostí, ktoré konečný film a zážitok z neho skazia napr. ja som vôbec nepostrehol kedy sa Jane a Lefroy do seba zamilovali a všetko obkolesujú postavičky, ktoré by mali čo povedať , ale nemajú priestor- napr. Cromwell a Maggie Smith. 3* dávam preto, že naozaj ma tieto filmy bavia, pretože sa odohrávajú pre mňa zaujímavom prostredí inak si odpočítajte hviezdičku aj dve. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Příliš tady převládal pocit toho, že už jsem to někde viděla a to mnohem zdařileji. Austenovské adaptace rozhodně dopadly lépe než film o jejich autorce. Chybí tomu jiskra a působivost. Tempo bylo podobně rozvleklé jako např. u Pýchy a předsudku, ale tam se mi zkrátka nestalo, že bych neustále koukala na hodinky a popoháněla film kupředu. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Austenovské romance, které nenapsala sama Austenová postrádají ironický náboj, ačkoli důsledně vykrádají její díla (Pýcha a předsudek, Rozum a cit). To je případ i tohoto filmu, uvzdychané kostýmní drámo, nijak objevné. Anne Hathaway je lehce unylá a nechává Jamese McAvoye, aby si Tom Lefroy celý film ukradl pro sebe a své sarkastické poznámky. (Žrala jsem hlavně jeho... a jenom jeho:)) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy se Jane (Anne Hathaway) v lese setká s Tomem (James McAvoy), za sebou po zemi vláčí provázek, který však již v dalším záběru není. (tyna97)
  • Poslední film Iana Richardsona. (Karlos80)
  • James McAvoy musel kvůli své výšce 1,74 metru po dobu celého natáčení nosit boty s vysokou podrážkou, aby nebyl menší než o 3 centimetry vyšší Anne Hathaway. (ufooonek)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama