Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

VOD (1)

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Lepší priemer. Časové paradoxy sú síce zaujímavé ale nijak zvlášť geniálne vystavané a i keď sa z nich scenár snaží všemožne si uťahovať, nezriedka postráda skutočne kvalitne vypointovaný humor. Dôsledkom toho sa to vlastne celé chvíľami tiahne a len spoločné scény Chrisa O'Dowda a Anny Faris to nemôžu dvihnúť nahor. A to mi vadí viac ako niektorým údajne premrštený záver. Ten je podľa mňa v poriadku. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Příjemná záležitost. Mám rád time-traveling filmy, britský komedie a Chrise O'Dowda. A tenhle film jasně ukázal, že když máte opravdu chytrej scénář, nepotřebujete v podstatě víc než jednu putiku (kde se v podstatě odehrává celej film) a zastaralejší efekty úplně vystačí. Není to nijak extra třeskutý, ale má to svoje vtipný momenty a navíc je to dost krátký, takže to uběhne jako voda. ()

Reklama

slunicko2 odpad!

všechny recenze uživatele

Komedie k nezasmání aneb Vše, co jsem kdy nechtěl zažít před obrazovkou. 1) Scénář oskarových parametrů (Isherwood)? Slušná porce britského humoru (Galadriel)? Skvělá a zábavná komedie (Shit)? No tohle... 2) Pro mě to je obrovsky nudná rozhlasová hra, kterou někdo nedopatřením zaznamenal na film, plná zmatečného nepřehledného děje bez logiky a pravidel a neatraktivních herců. 3) Ani četné citace ze sci fi žánru nepomohou. 4) Prostě mě fantasie pivních otrapů z hospody neberou, byť je to hospoda anglická a komentátoři na místním špinavém WC učůrávají blahem. 5) Mimochodem, o žádné nerdy nejde, tihleti se umějí tak akorát vykecávat po hospodách. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Miluju britskej humor, miluju Chrise O´Dowda a asi začínám milovat sci-fi. Pardon, science fiction :-) Tenhle film je důkaz. že dobrej film se dá natočit i za málo peněz. Jasně, neni to žádnej filmovej trhák, ale jde o dobře odvedenou sci-fi filmařinu a la The Big Bang theory. A to pojetí, nápady a herce oceňuju. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase miluju, ale tohle bylo na mě asi až moc ujetý... :) Jinak jde totiž o slušnou parodii na Sci-Fi filmy (pardón, Science Fiction!:)), která je výborně natočená s nějakým tím občasným vtipem navíc. Ale přesto jsem si při závěrečných titulkách řekl: "To byla kravina!". Mohla z toho být totiž mnohem víc vtipná záležitost, takhle film zůstal tak trochu na půl cesty. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Pete (Dean Lennox Kelly) vyjmenovává pravidla cestování v čase, řekne také „Nesmíš šlapat na motýly, čímž odkazuje na příběh „A Sound of Thunder“ od Raye Bradburyho, kde sehrálo zašlápnutí motýla důležitou úlohu. Odkazem na stejný titul by pak mohl být i Cassiin (Anna Faris) přívěsek znázorňující motýla, který má při svém prvním setkání s Rayem (Chris O'Dowd). (mi-ib)
  • Krátce před koncem, kdy se Ray (Chris O'Dowd), Toby (Marc Wootton) a Pete (Dean Lennox Kelly) setkají s Cassie (Anna Faris), která právě vyjde z portálu, použije Cassie citát z filmu Flash Gordon (1980), a to "Miluji tě, ale máme jen 14 hodin na záchranu světa." (mi-ib)

Reklama

Reklama