Reklama

Reklama

Když se plachý účetní dostane mezi newyorskou smetánku, která se baví v erotickém klubu, netuší, co ho čeká. Žena, do níž se zamiloval, zmizí a s ní i 20 milionů dolarů…  „Máte dnes večer čas?“ Je to snadná otázka, ale když na ni Jonathan McQuarry odpoví, jeho život se navždy změní. Osamělý plachý účetní doposud žil jen pro svou práci, ale když ho jeho nový přítel, právník Wyatt, uvede do tajemného erotického klubu, Jonathan se ocitá ve světě newyorské smetánky, o jehož existenci doposud neměl tušení. A také potkává krásnou tajemnou cizinku, kterou považuje za ženu jeho snů. Jenže počáteční štěstí se mění v hrůzu, když se stane hlavním podezřelým při vyšetřování jejího zmizení a loupeže dvaceti milionů dolarů. V hlavních rolích amerického thrilleru režiséra Marcela Langeneggera hrají Hugh Jackman, Ewan McGregor a Michelle Williamsová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (154)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller s pár hezkýma "herečkama" a skvělou ústřední dvojcí soupeřů. Scénář nevyniká žádnými genialitami, ale na druhou stranu si odpouští šílené zvraty a vypravěčské experimenty na zakrytí neoriginálnosti. Moc se mi líbilo vykreslení prostředí, kde se příběh odehrává. Jestli ovšem něco táhne film z průměru, je to Jackman a McGregor, hrají uvolněně, zbytečně nekřičí (tak se v podobných filmech většinou řeší dramatičnost) a jejich charaktery jsou poměrně uvěřitelné. Režisér tu působí velmi nenásilně, očividně hercům i příběhu věřil, takže se jen snaží vyvažovat klipové sekvence s dramatickými, díky čemuž si film drží velmi příjemné tempo, jenž ztrácí jen výjimečně. Nadprůměrná zábava... 75% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém nic moc nefunguje. Atmosféra, která by tu měla hrát hlavní roli, funguje jen občas, čemuž určitě nepomáhá neskučně rušivá hudba. Herci jsou taky velmi rozpačití a McGregor je nesympatický až to bolí. Navíc počáteční zápletka, která vypadá opravdu zajímavě, se po odhalení naopak nezajímavé pointy zdá naprosto zbytečná.. 2,5* ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nebyt obsadenia, film by siel rovno na DVD a nikdy by som ho nepozeral. To ze hviezda ako McGregor sa upise napriek obohranemu pribehu reziserovi ako je Woody Allen, aj ked je vysledny dojem z filmu viac menej pruser, to chapem. Nechapem vsak ako mohli McGregor s Jackmanom priklepnut obsadenie, ked scenar podla ktoreho sa akoze maju rozhodovat, je tuctovy, nicneprinasajuci a ixkrat prevareny, nehovoriac o tom, ze ide o nepredvidatelny rezijny debut. No zrejme hrali hop alebo trop. Tento krat to bol trop. 1,5/5* ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Velká vykrádačka Hry s nevěrou a menší Zloděje životů. Celá zápletka tady už byla, dějové zvraty nepřekvapí, navíc divák pojme podezření velmi brzo, všechno je nápadné, průhledné a slaboduché. Škoda, že Ewan a Hugh se sešli u natolik slabého thrilleru. Vtipná hláška s předehrou bude asi to jediné, co mi z tohoto filmu utkví v paměti. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Utahane jak tejden pred vyplatou, predvidatelne jak rozhovor se sportovcem a nudne jak okresni soutez v hlaskovani. Asi tak by se dala popsat filmova prvotina pana rezisera. Ewan jako ulizly ucetni je perfektni, Hugh jako lstivy parchant taktez obstal ovsem tohle porad jeste nestaci.Nejake silnejsi pouto mezi Jonathanem a slecnou S jsem nezaznamenal. Spis mi to primoninalo moji lovestory kdyz jsem v seste tride byl blazen do jedne holky v devitce a ona se na me divala jako na svrab na krysim zadku. Takze to zaverecne shledani bylo asi tak platne jako McDonald v Indii. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Oba pasy, ktoré vo filme kontroluje zamestnanec banky, majú rovnaké čísla, dátumy vydania a tiež dátumy narodenia oboch kontrolovaných osôb. (MikaelSVK)
  • Hmotnosť jednej 100-dolárovej bankovky je cca. 1 gram. 20 miliónov dolárov by teda znamenalo 200 000 kusov 100-dolárových bankoviek. Hmotnosť jedného kufríka s polovicou tejto čiastky by teda bola až 100 kilogramov. (MikaelSVK)
  • Pracovným označením filmu boli aj názvy The List či Untitled Hugh Jackman Project. (MikaelSVK)

Související novinky

Riddick žije... možná

Riddick žije... možná

11.03.2009

Taky vás to už unavuje? Pokaždé, když chtějí David Twohy anebo Vin Diesel na sebe upozornit, začnou roztrubovat obehrané „máme tu postavu rádi a přestože Černočerná tma a Kronika temna na sebe jen… (více)

Reklama

Reklama