Reklama

Reklama

Když se plachý účetní dostane mezi newyorskou smetánku, která se baví v erotickém klubu, netuší, co ho čeká. Žena, do níž se zamiloval, zmizí a s ní i 20 milionů dolarů…  „Máte dnes večer čas?“ Je to snadná otázka, ale když na ni Jonathan McQuarry odpoví, jeho život se navždy změní. Osamělý plachý účetní doposud žil jen pro svou práci, ale když ho jeho nový přítel, právník Wyatt, uvede do tajemného erotického klubu, Jonathan se ocitá ve světě newyorské smetánky, o jehož existenci doposud neměl tušení. A také potkává krásnou tajemnou cizinku, kterou považuje za ženu jeho snů. Jenže počáteční štěstí se mění v hrůzu, když se stane hlavním podezřelým při vyšetřování jejího zmizení a loupeže dvaceti milionů dolarů. V hlavních rolích amerického thrilleru režiséra Marcela Langeneggera hrají Hugh Jackman, Ewan McGregor a Michelle Williamsová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (154)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller s pár hezkýma "herečkama" a skvělou ústřední dvojcí soupeřů. Scénář nevyniká žádnými genialitami, ale na druhou stranu si odpouští šílené zvraty a vypravěčské experimenty na zakrytí neoriginálnosti. Moc se mi líbilo vykreslení prostředí, kde se příběh odehrává. Jestli ovšem něco táhne film z průměru, je to Jackman a McGregor, hrají uvolněně, zbytečně nekřičí (tak se v podobných filmech většinou řeší dramatičnost) a jejich charaktery jsou poměrně uvěřitelné. Režisér tu působí velmi nenásilně, očividně hercům i příběhu věřil, takže se jen snaží vyvažovat klipové sekvence s dramatickými, díky čemuž si film drží velmi příjemné tempo, jenž ztrácí jen výjimečně. Nadprůměrná zábava... 75% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Takmer rovnako pôsobiaci film ako NEZNÁMY ZVODCA. Snaha o chladnú vypočitateľnosť, erotický nádych a niekoľko podvodov. Zaujímavé obsadenie, viac-menej civilná réžia a... problematický scenár. Príbeh príliš veriaci vo svoju prekvapivosť a napínavosť až človek dopredu vytuší, o čo tu ide... Nepozerá sa na to zle, ale ani vizuálna pohoda nezakryje značnú prázdnotu... ()

Reklama

Hadža 

všechny recenze uživatele

Hromada chyb,nelogicnosti,jak dejovych,tak v chovani hrdinu,vsecho lechce predvidatelne ,to vse tento snimek srazi do podprumeru!Zvlaste ten konec,je opravu ukazkou ,jak lze zlikvidovat film,ktery mel do te doby jeste trosku nadeje!Ovsem mit ten telefon,to by jiste ,alespon na par dni ,ocenil kazdy s nas....! ()

FrajerTom 

všechny recenze uživatele

Opravdu stylová první polovina a skvělý nápad s anonymním seznamem. Toť jsou největší klady filmu. Samozřejmě také ustřední herecké duo - Charismatický Jackman a výborný Ewan McGregor. Velmi průměrný zbytek a vyloženě odfláknutý závěr ale zhatí všechny naděje, které jsem si v první půlce dělal. Druhá polovina totiž místo jakési gradace, která by se dala očekávat a která by také měla přijít, ztrácí tempo a celý konec tak vyzní naprosto do prázdna aniž by diváka překvapil protože celou pointu lze vytušit už v polovině filmu. Jako výsledek mi tedy vychází velmi průměrný thriller - což sice na prvotinu není špatné, ale vzhledem k tomu skvělému obsazení tam byl určitě daleko větší potenciál... ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Závěr zkazil mnohé, takže musím jít o hvězdičku míň. Zajímavá kamera, hudba hodně účelová a tlačící na pilu. Herci žádný excelentní výkon nepodávají, což platí zejména o Michelle Williams. Scénáristicky také dost zlé. A přitom se film dobře rozbíhá - zakřiknutý úředníček má možnost si vyhodit z kopýtka, pozná slečnu, do které se zamiluje - a najednou slečna zmizí a on zjistí, že to všechno byla bouda a on hraje v této hře hlavní roli. Potud samozřejmě žádný originál, ale taky docela dobře odvedená práce. Ale pak už to jde z kopce. Nicméně na nedělní podvečer určitě dobré. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Pracovným označením filmu boli aj názvy The List či Untitled Hugh Jackman Project. (MikaelSVK)
  • Oba pasy, ktoré vo filme kontroluje zamestnanec banky, majú rovnaké čísla, dátumy vydania a tiež dátumy narodenia oboch kontrolovaných osôb. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na autentických miestach v americkom New Yorku a španielskej metropole Madrid a trvalo sedem týždňov. (MikaelSVK)

Související novinky

Riddick žije... možná

Riddick žije... možná

11.03.2009

Taky vás to už unavuje? Pokaždé, když chtějí David Twohy anebo Vin Diesel na sebe upozornit, začnou roztrubovat obehrané „máme tu postavu rádi a přestože Černočerná tma a Kronika temna na sebe jen… (více)

Reklama

Reklama