Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

topi 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý odvar oproti jedničce, který nezachrání ani pár skvělých maskérských efektů, ani trošku té krve. Příběh je dost nudnej a nijak zvláš´t nešlape, až ke konci se to docela rozjede. Právě ke konci jsem myslel, že se objeví cenobité z Hellraisera, tak mě některé hudební motivy Christophera Younga Pekelníka hodně připomněli. Hudba je spolu s efekty nejlepší na celém filmu. Herecké výkony jsou dost podprůměrné, když jsem viděl Daphne Zunigau, tak jsem myslel, že se objeví někdo z Merlose place, ona ani jinak hrát snad neumí. Takže vcelku nuda a zbytečné pokračování. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sme začiatkom poslednej dekády minulého storočia videli na VHS Muchu 2, tak nám bolo úplne šuma fuk, že jednotku natočil akýsi Cronenberg a bolo to umelecké dielo, zatiaľ čo pokračovanie je iba parazitujúca béčková vykrádačka. Stačilo nám zopár nechutných scén a pohľad krásnej Daphne Zuniga. Preto sa už neodvažujem k takýmto typom filmov vracať, za prvé by ma sklamali a za druhé zničili pekné spomienky na mladosť. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po vynikající jedničce, která pro mě znamená jeden z nejoblíbenějších hororů, se dostávám k druhému dílu "ságy" o rodině Brundleových. Druhý díl se nerozjíždí špatně, dokonce jsem se přistihl že při scéně se znetvořeným psem mi nebylo opravdu veselo a lítost byla na místě. Přece jen němá tvář je němá tvář. Psychologie a postupná přeměna Cronenbergovy první mouchu jsou ve druhém díle pošlapány a značně zrychleny, prakticky se transformace uskuteční za 1 den. Takže žádné odpadávání orgánů se nekoná. Závěrečné akční finále ubírá filmu další bodík. Přece jen pobíhání chlápků s plastovými bouchačkami si tvůrci odpustit mohli. 30% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné pokračování kultovní The Fly. Film má dlouhý rozjezd, hodně to pak ale zachraňuje druhá polovina filmu, zejména pak poslední půl hodinka, podpořena sérií solidně krvavých scén a celkově slušných efektů. Nečekal jsem moc, o to víc jsem byl překvapený. Moc nechápu zdejší, slabší, hodnocení, podle mě se druhý díl nemá za co stydět. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách je to o dost slabší než vydařená jednička. Díky tomu, že je to pokračování a ne odlišný, samostatný film, tak ho beru z určitou rezervou. Příběh špatný není, mohl být ale lépe spracován a být výraznější. Spíš mi vadilo pomalé tempo, nudné scény a mizivá hororová atmosféra. Lekací a krvavé scény už omoho lepší. Herci zase o něco horší. Dale se to v pohodě shédnout, ale musím zatnout zuby, abych tu třetí hvězdu dal. Ve výsledku slabší průměr. 50% = *** ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama