Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi verit, ze sa na scenari spolupodielal aj Frank Darabont, pretoze tak ako dopadol zaver filmu ma dost sklamal. Namet bol fajn - "aky otec, taky syn", v podstate bolo zaujimave aj to, ze nie monstrum je zaporak filmu, ale prave ludia, ktori si Martina ponechali ako pokusneho kralika na akesi vlastne vedecke ucely, avsak to sa im aj napokon vypomstilo. Pacila sa mi smutna scena zo zohavenym psom, pri ktorej hudba Christophera Younga zabrala. Zaver by som ako scenarista napisal daleko dramatickejsie, toto mi pripadala ako akasi rozpravka. Chris Walas podpisany ako reziser ani reziserom vlastne nie je, ale spolupodielal sa na specialnych efektoch v jednotke, za ktoru v kategorii najlepsie masky dostal Oscara. _________ Eric Stoltz - (Martin Brundle) +++ Daphne Zuniga - (Beth Logan) +++ Lee Richardson - (Bartok) +++ John Getz - (Stathis Borans) +++ Jeff Goldblum - (Seth Brundle - len na videu) +++ Hudba: Christopher Young +++ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když před třemi lety natočil David Cronenberg „remake“ původní Mouchy – no spíše se i on inspiroval povídkou George Langelaana než samotným filmem, byl v jeho týmu i Chris Walas, který se významně podílel na zisku Oscara za masky. Ten se poté rozhodl sám usednout do režisérského křesla a natočit toto pokračování. A to i přesto, že s tím neměl dosud skoro žádné zkušenosti. I z toho důvodu to nakonec dopadlo, tak jak to dopadlo. Příběh samotný moc kvalitní není, to si zase nebudeme nalhávat, nicméně i zde se dá narazit na několik velmi slibných momentů, některé pasáže mají i vcelku slušnou atmosféru a samotné efekty a masky taky nejsou špatné.   I z toho důvodu moc nechápu to nízké hodnocení napříč internetem. Jasně Chris Walas není Cronenberg a nikdy jím ani nebude, nedokázal prostě tak účinně zapracovat na psychologické stránce filmu (příběhu), ale nemyslím si, že by jeho výtvor byl tak katastrofický. Vždyť v porovnání s mnohými béčkovými a céčkovými scifi horory nám pořád nabídl slušnou podívanou minimálně na průměrné úrovni. Jenže mnozí ho prostě srovnávají jen s prvním dílem a v tom případě tedy musím souhlasit, že je dvojka minimálně o dvě třídy horší. To bych zase lhal já, kdybych tvrdil, že není.   Bohužel i herecké obsazení je o dost slabší než minule. Geena Davis a Jeff Goldblum byli prostě výborní, zatímco Eric Stoltz a Daphne Zuniga prostě jen průměrní. A ani ta „chemie“ mezi nimi tak úplně nefungovala. Zbytek osazenstva byl dost slabý, výkony některých jedinců doslova katastrofální. Co se samotných efektů týče, tak tady jsem byl docela spokojený. Chudák pes nebo finální podoba mušího monstra velmi pěkně provedené masky a speciální efekty. Leč jsme tak nějak byli tentokrát ochuzeni o tu postupnou proměnu a metamorfózu Martinova těla. Což byla zásadní chyba, protože právě jednička byla díky tomu správně nechutná a bizarní. Dvojku tak ve finále vidím jako obyčejnou průměrnou záležitost, kterou ale rozhodně nemíním hodit do hororového odpadu! 50% ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na trailer se to může zdát podobné jedničce, ale ta podobnost je čistě obrazová. První díl byl klasický Cronenberg, byla to studie proměny člověka v něco jiného. Jasně, byla tam spousta scén, které byly na pohled nechutné, ale pořád se tam prolínala nějaká ta přesahová myšlenka. Dvojka si vzala v zásadě všechny ty děsivě odpudivé věci, které jsou spojené s gigantickou člověko-mouchou a přidala pár dalších (porod!), přičemž na cokoli přesahového rezignovala. I tak je to ale díky trikům a maskám a všem těm nechuťárnám pořád docela dost zábavné hororové béčko, jaké už se dneska netočí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách je to o dost slabší než vydařená jednička. Díky tomu, že je to pokračování a ne odlišný, samostatný film, tak ho beru z určitou rezervou. Příběh špatný není, mohl být ale lépe spracován a být výraznější. Spíš mi vadilo pomalé tempo, nudné scény a mizivá hororová atmosféra. Lekací a krvavé scény už omoho lepší. Herci zase o něco horší. Dale se to v pohodě shédnout, ale musím zatnout zuby, abych tu třetí hvězdu dal. Ve výsledku slabší průměr. 50% = *** ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Ze mě se jedná o poměrně slušné pokračování kultovní klasiky. Závěr byl sice střihačsky vyloženě zprasen, ale jinak byl příběh velmi slušný, herci sympatičtí a hlavně propojení s jedničkou vyloženě poukazovalo, že se jedná o volné pokračování. Škoda jen, že Geena Davis si nezopakovala svou roli, ať už jen z nostalgie. Opět musím stejně jako u jedničky vyzdvihnou masky a speciální efekty, které byly skvělé. Typická béčkovost sice z Mouchy II vyloženě čiší, ale podívaná je to nadmíru slušná. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)
  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama