Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, že tohle je Stevenův debut jsem se dozvěděl až zde (říkal jsem si, že ve filmu je hodně mladý, ale nemyslel jsem si, že by tohle mohl být jeho první film) a jsem vcelku překvapený. A čím? No tím, jak jistý je ve své roli, jak precizní jsou ty bojové scény… Nico je béčko jak vyšitý, o tom není sporu, ale je to takové to béčko, které se krásně sleduje a ke kterému se budete rádi vracet, i když víte, že není dokonalé. Vidět to o pár let dřív, zřejmě by se tenhle film stal jedním z mých oblíbených snímků, škoda, že jsem ho viděl až teď. 80 %. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tento film je zo Seagalových filmov najdôležitejší nie preto, že bol prvý a začínala ním vyrovnaná séria filmov zo šedej až čiernej zóny, ale preto, že keď si ho divák pozrie, videl už všetko a nepotrebuje sa obťažovať sledovaním kópií, ktoré sa líšia iba názvami a prudko upadajúcou kvalitou. V tomto filme dokonca pôsobil dôveryhodnejšie, ako vo filmoch nasledujúcich. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nico Toscani sa na rodil v Palerme na Sicílii. Keď mal sedem rokov presťahoval sa s rodičmi do Chicaga. V osemnástich odišiel do Ázie, kde sa venoval štúdiu bojových umení. Neskôr vstúpil do armády a bojoval vo Vietname a Kambodži. Po návrate do USA sa dal do služieb polície. Je to tvrdý, drsný týpek, ktorý nejde pre ranu ďaleko. Aj keď je policajt riadi sa svojimi vlastnými pravidlami. Nico je viac než zákon. Hlavnú úlohu stvárnil herec Steven Seagal. Bol vtedy v najlepšej forme. Bol mladý, rýchly a štíhly. *** ()

anais 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, za který se ale (tehdy) mladistvě a štíhle vyhlížející Seagal rozhodně nemusí stydět. Přinejmenším v jeho filmografii se jedná o jeden z mála filmů, které mají do určité míry propracovaný scénář. Je tu náznak snahy o řešení otázky latisko-amerických menšin a přistěhovalců, vztahu drog a nezletilých. Náznak tu je, ale řešení tu není, a nebo se ztrácí ve zdlouhavém pátrání. Ten je spíš detektivkou než akčním filmem, do kterého Seagal přeci jen zapadá lépe. Žádný Brando ani Pacino to není a nejlépe mu jde stejně lámaní rukou, popřípadě páteře, jak hezky naturalisticky předvádí v závěru filmu. Takže pokud vás nezaujalo to lámání, zkusím vás nalákat na mladou Sharon Stoneovou v roli Stevenovi manželky a Michaela Rookera (znáte z Cliffhangera). Ten se tu mihne jen na pár vteřin, tak pokud nejste jeho skalní fanoušci a tohle je jediné, co vám z mého krátkého seznamu připadalo zajímavé – asi vám Nica nedoporučím. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Steven Segal hrál v jisté době s chutí a rád, prý proto, že pomáhá dobru a trestá zlo. Nikdy se role, ve kterých hraje nespokojí s vyšetřováním nějaké pouliční loupeže či přepadení, ale jdou po něčem velkém! Inu velý akční herec vlastně ani o malou problematiku nestojí. "Víc než zákon" je název jako šitý na míru tomuhle více než chlapáckému herci. A po tomhle debutu už to rozjel konečně jeho tým naplno, protože film měl úspěch. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Steven Seagal osobne vybral každú zbraň, ktorá sa vo filme objaví. (m.a.t.o.)
  • Potom čo je Jackson (Pam Grier) postrelená, Nico ide do jej bitu a prezerá si jej fotky. V skutočnosti sú to reálne rodinné fotky Pam Grier z detstva. (Seag)
  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama