Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mohli jsme to vycítit šestým smyslem, viděli jsme znamení a teď se to stalo. Na světě se objevila úplně nová epidemie – rychle se šíří a je smrtelná. Nejhorším symptomem je totiž naprostá ztráta základního lidského pudu jedince – pudu sebezáchovy. Elliot Moore učí přírodní vědy na střední škole ve Filadelfii. Když napříč státy udeří tajemná smrtící epidemie, vyrazí spolu se svou ženou Almou, kolegou z práce Julianem a jeho osmiletou dcerou na zběsilý útěk před katastrofou. Míří do Pensylvánie a doufají, že na farmách mimo dosah velkých aglomerací se jim epidemie vyhne a jim se podaří přežít stále intenzivněji se šířící hrozbu. Brzy ale začne být jisté, že v bezpečí nebude nikdo a nikde… Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Znamení) přichází s dalším ze svých paranoidních thrillerů, které se vyznačují neočekávanými zvraty, temnou atmosférou, promyšleným budováním pocitu nebezpečí a nečekanými pointami. Film Stalo se je návratem k poetice, kterou diváci i kritici tolik oceňovali v jeho prvních filmech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (1 114)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Shyamalan je mistr! Celé to bylo hrozně působivé a epizodka s psychobarákem byla naprosto dokonalá. On prostě dokáže udělat strašidelnou atmosféru z ničeho a pak to zas odlehčit nenápadnou komickou vložkou. Smrti byly bezva a navíc se to odehrává v pěknejch zelenejch lokacích, které působí hrozně uklidňujícím dojmem. Což je sranda vzhledem k obsahu filmu :) Btw herci excelují v umění být sympatičtí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

08:33 – na chvilku jako by se zastavil čas a Claire si probodla krk. Ano, stalo se ….. Kousek vedle začali (z nebe) ze střechy padat dělníci. Ano, to se také stalo. Proč? Co se stalo? NĚKTERÉ SÍLY PŘESAHUJÍ NAŠE CHÁPÁNÍ! Dojemné scény v pasážích, kde se vlastně nic neděje. Nezneklidňující a bez špetky napětí tam, kde bych si měl ,,kousat nehty“. Vše do sebe hezky zapadá, příčiny epidemie není třeba složitě hledat, každej tu přece všechno ví. A do toho Elliot zjistí, že mu žena lhala. Pokusy o paniku – skupinka ječících žen je trapná. Jsou tu ale i zajímavé věci. Třeba některé nápady jak se ,,zasebevraždit“, nebo záběry ze ZOO, které jsou dokonce akční! Vítr se blíží jako zbraň hromadného ničení….. To mohlo fungovat! Ale vše sráží ŠPATNĚ HRANÉ emoce. A tak se stalo, že láska zvítězila nad neurotoxinem a M.N.Shyamalan se zřejmě nadobro vydal na cestu do propadliště dějin. Nebo ne? ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když se mamka naštve, tak se potomstvo třese strachy v koutku. Když ztratí trpělivost Matka Příroda jde do háje nejen lidstvo, ale i dobré filmy a Shyaova pověst. Bohužel. Je mi upřímně jedno zda je to myšlené vážně či ne (samozřejmě, že je), ale výsledek není ani ryba ani rak. Chvilkama směšný a nechtíc bavící a v některých momentech naopak přesně takový jaký jsem si ho přál (v několika málo záběrech se Night přibližuje atmosféře Ptáků od du Maurierové více než samotný Hitch). Především atmosférické krajinkářské chvilky s nejrůznější květenou se vyvedly, aneb kam se na to hrabe Receptář. Je mi líto, že se v mnoha scénách směju svému oblíbenci a ne s ním. Není to ovšem vyloženě směšné, není to ani nudné a už vůbec ne nesnesitelné. Díky Wahlbergově "hereckém výkonu" jde však o nechtěně přiteplenou záležitost. Nebýt jeho jdu s hodnocením i výše. A jaké, že to tedy vlastně je? Naprosto nijaké. Holt se to tak někdy semele, že se nezadaří. V mých očích u "eMka" poprvé a snad i naposled. Stane se. Stalo se to stalo. Škoda, jedeme dál. ♫ Hodnocení OST: 3/5 ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan nezklamal jako v případě Vesnice, ale největší chyba filmu je z mého pohledu v obsazení a taky v docela bídném scénáři. Kamera, záběry a střih je bez problému a na vysoké úrovni. Stejně tak krvavé efekty a hromadné sebevražedné sekvence. U některých sem byl obzvlášť spokojený, tygři, „jumpující dělníci, oběšenci, scéna s autem, bylo toho víc, ale jako celek film bohužel nefunguje a nemá celkově moc nabídnout. Mark Wahlberg mi snad v žádném filmu tolik nevadil, nemluvě o jeho přítelkyni s tváři Zooey Deschanel. Slabších 6/10* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

A že jsem měl strach, však se podívejte na zdejší hodnocení, ale budu na to koukat objektivně. Stalo se je film, na který se těšilo hodně lidí, protože je to prostě Shyamalan, a protože se od toho čekalo, něco jako čekají křesťané od ježišova zmrtvýchvstání. Takže rozhodně šok, minimálně. To teda přišlo, a dalo se na to koukat, jenom to nebyl typ filmu, se kterým by se právě Shyamalan dokázal chlubit. Jeho známky režie totiž na filmu nebyli znát...napětí sice bylo, ale co hodně chybělo, tak záhadný, tajemný a šokující závěr, skončilo to tak nějak katastroficky, jak se na katastrofy tohoto typu patří. Stalo se určitě není špatný film, má pár zázračných scén, které vyšvihávají film hodně vysoko, ale mohlo by jich být opravdu trochu více, než jen pár, každopádně i příběh samotný se nenechá jen tak zaseknout na určité části a tam trpět, prostě se děje, průběžně se stále děje, a děj stále přijatelně ubíhá. Jeden, a dost zásadní problém je hlavně v tom, že to není klasický Shymalana, necítil jsem v něm to zděšené napětí, necítil jsem v tom ten katastroficky tajuplný závěr, který mě uplně zničí, ale na druhou stranu jsem v něm cítil strach, strach z nevědomosti, strach ze scén, ze kterých mi mrazilo, ačkoliv jich nebylo tolik. Hodnocení jako je toto, si tento film určitě nezaslouží. Chtěl jsem na to jít do kina, což se mi nesplnilo, nakonec jsem si to vynahradil jinak, ale dal jsem si bedlivý pozor. Stalo se je slušný film, jen je to prostě všecko trochu jinak, než by divák znalý jiných režisérských perel očekával. Já se prostě bavil. --- Má zbraň je můj kamarád! Neopustí místo po mém boku! ()

Galerie (123)

Zajímavosti (13)

  • Film byl natočen kompletně tak, jak jej uvidíte. Běžná praktika je natáčet scény "napřeskáčku" a pak je sestříhat do smysluplného příběhu. (Benjamin-L)
  • Natáčení probíhalo také na philadelphské Walnut Street nebo v Rittenhouse Square Park v Mansterman High School. (Terva)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Reklama

Reklama