Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Hodnotit film v penězích, kolik bych za něj byl ochoten utratit, tak by se určitě dostal podstatně výš, než nad pořizovacích 37 korun. Nic jsem o něm dopředu nevěděl, což mi přijde jako výhoda. Trailer je totiž nemálo spoilerující a navíc se snaží vzbudit dojem, že půjde o takové Ghost in The Shell v akčnější podobě. Na druhou stranu, ač spoileroidní, tak by mě do kina určitě přitáhl. To ale budeme mít dřív kybermozky, než se anime dostane do českých kin. Na filmu se mi líbilo extrémně přehledné převyprávění příběhu, což by mnoho režisérů absolutně nezvládlo, a taky mnoho úchvatných záběrů. Dokonce se mi i párkrát zatajil dech, takže hodnotím pozitivně. Na druhou stranu bylo celkem obtížné zvyknout si na tento druh animace, ale věřím, že čím víc takových filmů uvidím, tím půjde víc nahoru i jejich hodnocení. To, že film postrádá nějaké rozumné motivace většiny postav, a zákon o zachování energie je mu zcela ukradený, asi u filmů tohoto žánru nikoho nerozhází. Vtipné je, že kdyby byl film vytvořen jako hraný, stejně by bylo tak 90% děláno animací. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

USA-friendly anime. Připomíná vůbec japonskou provenienci? Těžkopádnost, patetický patriotismus. Dlouhé nic neříkající akční scény. Střih a záběry a lá hraný film. Ale hlavně logické chyby, plochá psychologie postav, nedostatečně fundovaný příběh na způsob amerického katastrofického filmu. Ten film mne dost zklamal. Škoda toho fikčního světa. Japonci dobývají americký kontinent ... je to tak "hezky" animovaný až to zavání pixarovinou a američani spasili svět ... Jediným světlým bodem po mne byly jagy, které mi připomněly nápaditý svět japonských duchů. Základním principem plánu sice bylo to, že mohly žrát jen malé kovové kusy (lana) a dovršením je to, že mohou rozežírat i kompaktní stavby (obě varianty v daném fikčním světě nemohou koexistovat), ale co už ... ()

Reklama

JohnBruk 

všechny recenze uživatele

Na vnímání tohoto snímku asi velmi záleží, co jste od něho očekávali před shlédnutím. Pokud očekáváte japonskou animaci s prostorem pro zamyšlení či klasické asijské duchovno a jinotaje, tak nejste na správné vlně. Vexille je totiž něco jako mainstreamová zábava a odreagovačka ve stylu holywoodských trháků o záchraně světa... Osobně jsem byl trochu zklamán, protože opravdu nic než akce a zajímavá stylizace mně v paměti nezůstaly.. K dokonalosti má sice film blízko, co se týče vizuálna, ale z druhého pohledu je obsah slabší...než bych od japonské tvorby čekal.. Pokud se chcete odreagovat při nenáročném animovaném filmu, tak je to dobrá volba. Pokud hledáte japonskou animaci s duchovní úrovní či zamyšlením, šáhněte po něčem jiném.. Každopádně nelituji, že jsem tento film shlédl. Nadšence jistě zaujme zajímavá fůze 3d animace a 2d animace a vůbec designy, technika apod. Jen je to film, který nemusím zas tak nutně vidět znovu... ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Zlá všemocná společnost Daiwa Industries, která již dlouho měla Japonsko v hrsti, ho před 10 lety naprosto uzavřela světu. Informace, kterých ven proniká zoufale málo, naznačují, že je třeba do Japonska vyrazit. Úkol to není lecjaký a tak se jeho provedení ujme speciální americká vojenská jednotka SWORD, jejímž členem je i vojanda Vexille. Těžko říct, co SWORD v Japonsku, které již dlouho vládlo robotickým technologiím, může čekat. Laskavé přivítání to zřejmě nebude... Vexille je další z řady filmů, který se snaží upozornit na nebezpečí zneužití technologie a moci. Z myšlenkového hlediska nepřináší film nic nového a staré nenabízí v příliš promyšlené podobě. Divák rozhodně nebude zmítán otázkami, vždyť hlavní záporák je mu představen jako šílenec a tudíž vše, co dělá je šílené a o šíleném je přeci marné a zbytečné přemýšlet. Divné je, že má tolik oddaných poskoků. Šílenství je laciné vysvětlení jeho motivací, které mohly být poměrně komplikované a zajímavé. Ovšem čekat takovou věc od filmu, který staví na akci v podobě různých honiček, úniků, vniků, přestřelek či výbuchů v CGI hávu, to by asi bylo zhůvěřilé. Akce je... no akční, není marná, ale je to jediné, co film táhne někam nad kategorii "špatný". A tak film o zneužití moderní technologie je dílem, které samo zneužívá moderní technologie k nenáročnému bavení nenáročného diváka. Ještě štěstí, že i takového diváka v sobě kus mám. Slabé ***. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Moc originality to nepobralo, ale pozerá sa na to veľmi dobre. Celkom dobrá ochutnávka strávitelnejšieho anime. Technická stránka chvílami kolíše, ale celkovo je na veľmi dobrej úrovni. Ako som tu už čítal v komentári, tí Jagovia veľmi pripomínajú púštných červov z Herbertovej Duny a Maria je taká japonská verzia Lary Croft. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)
  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)

Reklama

Reklama