Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Oproti obsahově plytkému Appleseedu je Vexille 2077 skvostné dílo, ale i tak tu příběh není nic světobornýho. Je opravdu hodně jednoduchej, plnej klišé, plochých postav a nevěrohodných motivací. Navíc mi jako ostatním jedna postava připomínala Laru Croft, neoriginální vykrádačka Duny mě taky nepotěšila a tím výčet inspirací zdaleka nekončí. Tenhle film je jako puzzle. Tam kde byl Appleseed svižnej a zábavnej to tu pěkně drhne. Film postrádá pořádnou atmosféru. Tu mají jen akční scény a výsledek pak působí strašně nevyrovnaně a ve výsledku emočně prázdně. Akční scény (a animace vůbec) jsou ale jak z jiného světa a skvělá hudba tomu nasadila korunu. Digitální Appleseed se ještě držel prvků typických pro anime, Vexille 2077 se snaží vypadat hyperrealisticky a postavy působí, jako kdyby je hráli živí herci a pro zanimování byla použita rotoskopie. Co se opravdu povedlo byly kulisy, ve kterých se vše odehrává. Propracovaná vize budoucnosti i původní nápad si zaslouží hodně velkou pochvalu. Ve výsledku na mě film působil lépe než Appleseed, ze kterého jsem byl hodně rozčarovanej. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to není zas tak anime jak jsem čekal, protože ruku v kreslení zde nahradila grafika počítačová a taky to tak nakonec je v samotném filmu hodně znát. Samotný příběh jako další silný možný bod také není žádný zázrak. Nic závratného se prostě neděje a spolu s tím, že počítačová grafika není nijak vynikavá se docela shoduji se zdejšími hodnocením. Co mě ale hodně překvapilo a potěšilo byla muzika a hlavně závěrečná scéna. To se musí nechat. Takže když si to sesumíruju je Vexille 2077 nerozhodný film, který se z jedné strany povedl a z druhé zas tolik ne. Nemám v takovýchto filmech tolik zkušeností. Je málo kolik jsem jich viděl, ale takový Final Fantasy: Esence života je oproti tomuto klasa, a že to je opravdu klasa. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Absurdně povrchní přehlídka patosu a blafování hloubky sází na to, že svým blyštivým vizuálem uhrane diváky, kteří pak zapomenou na permanentní prohřešky proti vnitřní logice a až campově zbytnělá klišé. Jediné, čím je film pozoruhodný, je vizuální stránka, kde se kombinuje počítačová animace 3D modelů, ale textury jsou stylizované jako kresba 2D animace. Jinak se jedná o tuctové popové anime, což znamená, že se rochní v povrchnosti a sází na primární líbivost a rádoby zdání přesahu, za nímž se skrývá pouze frázovité floskule. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je tento film takým malý veľkým potešením. Rozhodne spĺňa všetko čo od kvalitného sci-fi očakávam, to jest pekné baby, slušná dávka napätia, postapokalyptický svet a hlavne nejaké to posolstvo ale podané epickejšou formou než napríklad u den keď sa zastavila zem. Sori nápadite vytvoril charaktery postáv a krásne ich zasadil do roku 2077, ktorý predstavuje pre svet aboslútne oddelenie sa od Japonska a zo strachu z novej zbrane ktorú údajne Japonci vyrábajú vyšlú tým , ktorého úlohou je zistiť o čo ide. lenže ako to býva nič nie je ako sa na prvý pohľad zdá. Krásna animácia, ktorá je už viac menej 3D tvoria s tohoto filmu doslova fajnšmekerský zážitok, ktorý pri všetkých tých bulletimoch a Jáhoch a pompéznej hudbe, ktorá mi rozohrala zimomriavky tvoria doslova masterpeace na poli animovaného filmu aj keď hlavná dejová línia nechŕli nejakou svetobornou myšlienkou. vedľajšie sú omnoho lepšie a sú plné nápaditých scén a aj sú rovnako nápadito spracované. neviem čo by som mal tomuto filmu vytknúť. dokonca aj ten sluha ktorý ale totálne vyzeral ako number 47 bol dokonalý a doslova sem pasoval. jediné čo ma mrzí je že som sa k tomuto filmu dostal až teraz.. vždy ma totiž odrádzajú na filmoch názvy a aj keď priznajme si názov je naozaj zvláštny a má predzvesť hlúpeho béčka nepozrieť si tento film by bolo veľkou chybou. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Podtitul "Izolace Japonska 2077" (parafráze na cca dvě staletí Japonské izolace až do roku 1854), kterou nese v názvu Japonský originální název filmu, naznačuje o ději filmu překvapivě mnohem víc nežli distribuční CZ název (co to?). Japonsko je v izolaci (ne protože by na něj bylo uvaleno embargo, ale protože se samo rozhodlo - stejně jako v roce 1633 - že na okolní svět kašle) a obrázky ze satelitu na Japonskem ukazují jen černý flek. Nikdo neví nic a to samozřejmě západní mocnosti pěkně štve a proto stačí jeden malý "drb" a je na světě průzkumná mise... Celkem zajímavé zahájení (dle mého pohledu) vynikající Sci-Fi, kdy prakticky každé další odhalení má za následek menší čí větší "ty-vole" efekt. Tomu pomáhá echt povedená hudba, která provází celý film (2CD soundtrack opravdu stojí za to) a samozřejmě i samotný závěr. Docela by mě zajímalo na koho měl být cílen "vzkaz" tohoto filmu. Jestli Japoncům nebo nám všem ostatním... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)
  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)

Reklama

Reklama