Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

depony 

všechny recenze uživatele

Animace podobná jako u Appleseedu. Tak trochu kyberpunkový snímek, který má i morální podtext na závěr. Není to klasické anime, ale má to své zajímavé postavení, nepříliš snadno specifikovatelné. Můj zájem a obdiv sklidila skvěle vybraná hudba a existence bytostí "Jagů". Sice to vypadalo jako píseční červy z Duny, ale nevidím v tom nic proti ničemu. Líbilo se. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobré sci-fi so zaujímavým spracovaním. Vizuál je super, obraz, hudba a zvuk taktiež. Je to vydarená japonská sci-fi lahôdka. Akcie bolo dosť, nápady skvelé sem tam niečo prehnané, ale veľmi pozitívne to na mňa všetko zapôsobilo. Vedel by som si tento film predstaviť aj ako hraný film, no je mi jasné, že by sa rozpočet pohyboval niekde okolo 200 miliónov dolárov, no keby sa toho ujal nejaký americký ,,Boh,, ako je Cameron, Bay či Spielberg dalo by sa to zvládnuť. Pekná akčná podívaná. 78% ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Příběh docela ujde, ač logika si dala v některých místech oraz, je to přeci jen animované sci-fi takže se to dá odpustit. Hlavní výhodou je jednoznačně visuální zpracování, které je pastva pro oči. Akčních scén není moc, ale zase nemají střih deset snímků za mikro sekundu, což je rozhodně plus a jinak jsou docela zajímavé. No za ty Dead Can Dance hrajících na pohřbu to na ty čtyři vyjde. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Moc originality to nepobralo, ale pozerá sa na to veľmi dobre. Celkom dobrá ochutnávka strávitelnejšieho anime. Technická stránka chvílami kolíše, ale celkovo je na veľmi dobrej úrovni. Ako som tu už čítal v komentári, tí Jagovia veľmi pripomínajú púštných červov z Herbertovej Duny a Maria je taká japonská verzia Lary Croft. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dokonalý popkulturní produkt se vskutku fantastickou animací - zvláště v akčních scénách (viz třeba souboje buggin s jagy, to je prostě neskutečný nářez...), doslova strhující vizuální smršť s místy až neuvěřitelným využitím současných technických možností počítačové animace, která však bez programátorské fantazie a profesionálních schopností špičkových výtvarníků nikdy by sama o sobě jen díky komputerům nevznikla... Ano, příběh je myšlenkově poněkud jednoduchý, asi jak se na žánr patří - a přesto chvílemi člověk v ději i lehce ztrácí přehled, leč naštěstí je vždy vše (do)vysvětleno hlasem vypravěče... Trošku mi sice subjektivně(!) vadilo, že originální zvuková stopa není dvojjazyčná (prostě ti amíci měli d.m.s.n. mluvit anglicky), ale hrdinské postavičky svůj úkol s nadlidským ;-) úsilím splní, svět se zase nakonec jednou podaří před zloduchy z technologické korporace Daiwa (ejhle ten název ;-) na poslední chvíli zachránit a spasit... A co je nejdůležitější - tahle oddechovka vám prostě nedá oddechnout! . . . Docela uspokojivé zjištění po prvním zhlédnutí - a už teď vím, že tenhle film si s chutí s malým odstupem (a již poučen ;-) prostě někdy pustím znovu. - - - - - (Poprvé viděno 12.5.2008 na dvd, komentář zde jako pátý - 12.5.2008) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)
  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)

Reklama

Reklama