Reklama

Reklama

VOD (1)

Když si seržant King myslí, že pro něj válka už skončila, dozví se, že ho chce armáda do toho pekla poslat zpět. Seržant Brandon King odcházel do války v Iráku jako mladík, plný ideálů o boji za lepší svět. Jako velitel čety nasazené v Tikritu však o iluze velmi brzy přišel. Domů se vrátil vyznamenán bronzovou hvězdou a purpurovým srdcem, ale také poznamenán traumatem z incidentu, při němž neúmyslně zabil několik civilistů. V rodném texaském městečku ho stejně jako jeho přítele Steva Shrivera všichni nadšeně vítají a senátor Orton Worrell mu nabízí, že kdyby něco potřeboval, může mu kdykoli zavolat. Brandon je rozhodnut začít nový život přesně tam, kde skončil. Jenže zážitky z války se na něm i kamarádech podepsaly víc, než se na první pohled mohlo zdát. To nejhorší však Brandona teprve čeká, když se s kamarády ohlásí na základně, aby odevzdal uniformu a převzal dokumenty o propuštění. Dostane rozkaz, kterým je povolán zpět do služby v Iráku. (TV Fanda)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vyšinutí a rozčarování ze zažitých hrůz konfliktu v Iráku se hlavní hrdina snaží nechat za sebou, jenže armáda mu bez odůvodnění pozastaví odchod do civilu. A protože on se za žádnou cenu nechce vrátit do boje, stává se z něj dezertér, čili hledaná osoba mimo zákon. Původně se zdálo, že toto (po)válečné drama o návratu domů a začleňování se zpět se tzv. přizpůsobuje MTV generaci, ale takhle povrchní naštěstí není. Naopak své pravdy podává poměrně pádně, i když na konci sklapne a otočí. Ale jak také jinak? Lepší 3*. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Velice silné drama, které mě ovšem moc nezaujalo. Paradoxně před tímto filmem, jsem zhlídl novější snímek režisérky Kathryn Bigelow Smrt čeká všude. Který je čistým obrazem války v Iráku, Ve službách války je o tom, kterak se vojáci dostanou domů, a svádí marný boj, proti vládě a armádě o nenavrácení se zpět na frontu. Díky možným neustálým spojováním vojáků se služby lidem a sloužením vlasti a jistým patriotským chováním, mě právě tento film utvrdil jako ne úplně povedený druhý díl již zmiňovaného filmu. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $10,915,744Tržby Celosvetovo $11,207,130Tržby za predaj DVD v USA $4,829,251 //počet predaných kusov 286,804║ dosť nešťastný pohľad na armádu pre Američanov, a asi aj preto také odmietnutie tohto filmu v kinách, na jednu stranu má film veľmi dobré obsadenie ktoré je pre dej dobre využité, úvodná prestrelka je strhujúco prevedená, je drsná, neúprosná, pripomenie film Čierny jastrab zostrelený, dramatická výstavba bez kompromisov dobrá, celkovo zaujímavý pohľad na armádu /80%/ ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade: Toto nepovažujem za vojnový film. Tých pár scén na úvod sa postupne pretransformuje do drámy, ktorá rozoberá pocity US pešiakov po návrate z Iraku domov do Texasu. Sme svedkami ich ožranpárty po návrate, rodinných a psychických problémov a svedkami toho akí sú "very happy" keď im Uncle Sam "láskavo dovolí" vrátiť sa späť do Iraku. Každý z kámošov sa s tým vysporiada ináč, niekto zdrhá, niekto poslúchne, iný sa pre zmenu zastrelí. Celkovo nemám nič proti, aj keď je to len ďalší člen do rodiny amíckych hrdinských snímkov. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Kimberly Peirce to podělala. Z atraktivního tématu vnitřních démonů, mladistvé na_ranosti na strýčka Sama a válečného řádění nevytěžila téměř nic. Zbylo jen tuctové drámo, kde se "jakože-něco-děje", ale ve skutečnosti je celý film úplně o ničem. Levittova postava je mizerně napsaná, takže vám je úplně jedno, co se s ní stane, Phillippe po Vlajkách našich otců jede opět na neutrál (přitom to v sobě má), Tatum by aktuálně vyhrál soutěž o nejtvrdší dub v Texasu a civilně hezká Abbie Cornish, chlastající panáky jak na běžícím pásu, to nemá šanci zachránit. Z tohohle filmu musí být blbě snad i těm vojákům, kteří stáli "předlohou". 5/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo od srpna 2006 v Texasu a Maroku. (Lucas87)
  • Ze závěrečných titulků vyplývá, že na filmu spolupracovalo i několik Čechů. (Aknah)

Související novinky

Tatum jako zpívající pilot

Tatum jako zpívající pilot

07.02.2016

Channing Tatum a Joseph Gordon-Levitt se před pár lety sešli v dramatu Ve službách války. A očividně je to na place bavilo, protože plánují další spolupráci. Tentokrát se ale nechystají na nějaké… (více)

Reklama

Reklama