Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, 2005, organizovaný zločin. Claude Corti je talentovaným obchodníkem. Ví o všem, co se děje v zóně jeho vlivu. Nikdy o sobě nepochybuje, nikdy neodpouští. Je paranoik a násilník, což mu umožňuje přežít. Franck je řemeslný vrah, na kterého Claude spoléhá. Oba jsou velmi dobří profesionálové, násilní a ambiciózní. Všechno se hodí v nejhorším ze světů, i čas od času trochu slz a mrtvol. Corti ztrácí několik měsíců ve vězení. Dost na to, aby jeho obchod byl zničen. Jednoduše paranoia nebo začátek spiknutí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Yomega 

všechny recenze uživatele

Hned ze začátku na Vás film vychrlí 20 jmen a hodí přímo do „děje“. Když se začnete aspoň trošku orientovat, zjistíte, že to stejně nemá žádný smysl. Ztráta času…. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Nasilí, šukání, krev. Nic jiného v tomhle francouzském krimi nenajdete. Zaujala mě jedna věc - nenašel jsem postavu, které bych aspon' trošku fandil. ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Skvělý film. Mám dojem, že místní uživatelé si v hodnocení prohodili tyto Gangstery a emerické Gangstery s Keitelem & spol. Francouzští gangsteři jsou holt gangsteři, kdežto ti emeričtí jsou pouze trapné karikatury a přesně na ně sedí to, co zde mnoho čsfďáků píše i těchto gangsterech. Zajímalo by mě, kolikrát jsem ve svém komentáři použil slovov gangster. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Guláš plnej všeho, příliš mnoho postav, pomotanej děj, naštěstí to má vcelku povedený zpracování, takže konec dobrý, všechno dobrý, ale moc jsem si z toho neodnesl... ()

glide4ever 

všechny recenze uživatele

Je to hodně sprostý, hodně drsný, ale nic novýho "Gangstři" nepřinesli. Pravdou je, že u některých scén se mi zatínaly půlky, ale to bude asi vše. Průměrná zábava - 60% ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky jednolitá variace na francouzský film noir se vyžívá v krvavostech, sadistickém nakládání s bezbrannými kráskami a homoerotických chvilkách souznění mezi zločinci. Lze to po Cronenbergových Východních příslibech ještě brát vážně? 60 % (Ci 02/2008) ()

UranMiner 

všechny recenze uživatele

Tazkopadnejsia gangsterska zalezitost...jedno pozretie bohate staci. Neda sa tomuto dielku vsak odopriet ze je v nom autenticky zobrazenych par mafianskych praktik...no nadpriemer ho nevyzdvihuju... ()

Angelo987 

všechny recenze uživatele

Lepsiu neamericku gangesterku som nikdy nevidel a francuzi dokazali, ze aj oni vedia tocit drsne a realisticke filmy. Benoît Magimel je jeden z najcharizmatickejsich hercov, dokaze sa vyrovnat hocijakemu americkemu hercovi, ale aj ty ostatny boli dobry, hlavne Olivier Marchal (ale aj Alain Figlarz) znamy z filmu Vojna policajtov. Vo filme je viac pribehov, dost postav na to, aby si to clovek mohol pozriet viac krat a riadne pochopit logiku deju, lebo pochybujem, ze niekto na prvy krat pochopil taku zlozitu zapletku. Nemyslim si, ze francuzska kinematografia bude znovu obohatena o taketo majstrovske dielo niekedy v blizskej buducnosti. Takyto film sa vydari iba raz za jedno stvrtrocie a iba neinteligentny uboziak da tomuto filmu to najnizsie hodnotenie, ale to iba preto lebo tomu nerozumie a nikdy nepochopi o co v tomto filme islo... ()

depresario 

všechny recenze uživatele

Je sympatické, že Francúzi sa stále neboja natočiť brutálnu kriminálnu drámu, navyše bez výraznej kladnej postavy. Spolu so Soaviho Arrivederci Amore Ciao najlepší film poslednej doby vo svojom žánri. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Claude (Philippe Caubere) je velmi nelítostný a brutální šéf jednoho pařížského gangu, který se nikoho nebojí a pomocí svých násilnických sklonů vydělává spoustu peněz. Při jedné razii je zatčen a odsouzen k třem letům vězení. Zatímco je ve vězení, pomalu se na jeho místo začíná tlačit jiná skupina gangsterů. Claude se je chystá po propuštění zlikvidovat. Netuší ale, že se na něj chystá spiknutí... Brutální a velmi syrová francouzská gangsterka odpovídá přesně mému vkusu. Nechybí násilí,prostituce,drogy a spousta záporných frajerů. Vše ale na úkor trochu zmateného příběhu. Mě se to ale i přesto dost líbilo. 65% ()

moorks 

všechny recenze uživatele

Film rozhodně zklame dějem i zápletkou. Na druhou stranu od Schoendoerffera se nemohlo ani nic jiného čekat. Zaměřuje se spíše na vykreslení prostředí, postav, co v něm fungují, jak jednají, v čem žijí atd. A bud to divák přijme nebo ne. ()

smalda 

všechny recenze uživatele

Pěkná syrová akce kterou bych ve francouzském filmu moc neočekaval. V mnoha ohledech převyšuje konkurenci ze zámoří.Při sledování snímku jsem měl pocit,že to vše na co koukám je pravda,což se u amerických filmů zase tak často nestává. Je pro mě velmi milým překvapením a rozhodně patří k tomu lepšímu co jsem v poslední době viděl. B.Magimel je skvělý. Mohu jedině doporučit. ()

Boris18 

všechny recenze uživatele

Film jsem si vypůjčil, protože na obalu bylo napsáno "Nejbrutálnější film desetiletí". Nevím jestli si dělali srandu, ale tohlo bylo o brutality vzdáleno jako my od severního pólu. Ale zase to nebylo tak špatné a je to takový průměr. Mohlo to být určitě lepší. A sou tam dobré šukačky, tak jak to má v takových typech filmů být. ()

Reklama

Reklama