Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o lidech, kteří si tento druh hudby zvolili pro život. Postupně se podíváme do Brazílie, Japonska, Indie, Číny, Izraele a na Střední východ. Zjistíme, že jinde je tento styl brán jako postoj proti zažitým tradicím anebo proti represím daného režimu. (Kryton)

Recenze (62)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

O něco málo zajímavější dokument o metalu, například o brazilský Sepultuře, která začínala úplně s holou prd**í, ale žvásty jako třeba, že si slepovali tužkovky na místo patron, to už bych f*ck vědět nemusel. Raději ty hudební ukázky z různých koutů světa, mohli dát delší, namísto těchto nesmyslných keců. Nebo například nejhorší moment v dokumentu, který mě pohoršil, bylo vyjádření Larse Ulricha z Metallici, zda mu nevadí, že chudí lidi z třetího světa stahují metal, pač jinou možnost prostě nemají. A on na to, že "dřív, když internet nebyl tolik rozšířený, tak mu to vadilo, ale v současnosti už to neřeší". Bodejť by to tý k*rvě komerční vadilo. Toho d*bila tam neměli vůbec dávat navíc xkrát. Od dob, co Metallica přestala hrát trash, stojí úplně za vyliž p***l. A nakonec, jako ten pitomec se sám Sam natočí celej vytlemenej na koncertu Maidenů v Iránu. Tomu tedy říkám klišovitá třešnička na dortu. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Další zajímavej dokument Sama Dunna, tentokrát o tom jak metal propojuje rozdílné kultury celého světa, nehledě na náboženství, barvu pleti nebo cokoliv jiného. Dokument obsahuje rozhovory s fanoušky a záznamy vystoupení kapel v různých koutech světa: Brazílie, Japonsko, Indie, Čína (podle mě nejzajímavější), Indonésie, Izrael a Střední východ. Závěrečných 5 minut je momentem, na který navazuje Dunnův nejnovější dokument Iron Maiden: Flight 666, který rovněž doporučuju ke shlédnutí. Na závěr slovy JP: United, united; United we stand; United we stand one and all! ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak teraz som si už takmer istý, že som videl všetko. Muslim počúvajúci metal? Alebo muslim hrajúci v bielej rovnošate? No vau! India, Indonézia, Arabské emiráty, Japonsko, Čína, Brazília (má metalový veľkoobchod - mohli by postaviť aj u nás). Sam Dunn so svojím štábom prešiel drvivú väčšinu miest, v ktorých by si bežný laik len sťažka vedel predstaviť metalovú kultúru. Po všetkých tých sračkách, ktoré som mal možnosť vidieť, môžem len prehlásiť - vďaka Bohu za slobodu prejavu v našej krajine. Viem, že demokracia tiež nie je zrovna dokonalá, ale aspoň nezažívame to čo naši "headbenger" bratia z Blízkeho východu. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Kvalitni a zdarily dokument o vnimani metalu v Asii a Jizni Americe. Dobra rezie, zajimave informace a pohled na zivot v jednotlivych statech, ktere mohou zaujmout i cloveka, ktery se o metal nikdy nezajimal. Sice mi zde chybi trochu nejaky vylet do Afriky, ale i tak se tvurci solidne projeli. Pro me osobne byl metal vubec prvni hudebni zanr, ktery me v puberte dokazal zaujmout. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Sam Dunn se vydal do netradičních míst světa, alespoň tedy co se metalové hudby týká, aby provedl sondu, jak že to tady vůbec s tímto stylem muziky je. A my se díky tomu z první ruky dovídáme spoustu zajímavostí a spojitostí přímo od domorodců. V tom já vidím největší přínos, protože o metalu vám obecně může vykládat kdejaký expert, jenže stejně poutavě (ba možná i víc) dokáže vyprávět obyčejný fanoušek. 90 % Oblíbená část- dotaz na Armina (Írán), zda někdy viděl něco podobného jako nasprejované logo Slayer ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama