Reklama

Reklama

Dva soupeřící motorkářské gangy, Victors a Six-Six-Six's, oživí svou desítky let starou rivalitu... The Deuce (David Carradine) a Billy Wings (Vinnie Jones) jsou vůdci motorkářského gangu známého jako Six-Six-Sixers. Zavraždí členku nepřátelského gangu Victors Cherokee Kisumovou (Julia Jones), aby dokázali svou převahu a potrestali ji za ulití peněz z obchodu s drogami. Byly pro jejího syna, který po její smrti zmizel. Po letech se The Deuce a Wings vracejí do města jako byznysmeni. Pistolero (Larry Bishop), bývalý přítel Cherokee to vidí jako příležitost konečně se pomstít. Na pomoc si najme dva staré přátele, Genta (Michael Madsen) a Eddieho Zero (Dennis Hopper). (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Motorkářský film z produkční garáže Quentina Tarantina od jeho dalšího chráněnce Larryho Bishopa (který si u něj zahrál majitele strip-klubu v KILL BILL 2) je formální nápodobou exploatačních biker movies (rapid-montáž, skokové vyprávění, barevně odlišené flashbacky...) a jejich uvědomělou poctou (hlavní hrdinové vzpomínají na věci staré víc jak 30 let a divák s nimi, protože se oslovuje jeho protetická paměť). Na HELL RIDE je tarantinovský dohled znát, protože otvíráme černobílou sekvencí, David Carradine má před smrtí dlouhý monolog a hudba by mohla vzejít z nepoužitých suit ke KILL BILLovi 2, Michael Madsen hraje násilníka po vzoru Mr. Blonde a na GAUNERY se stylisticky odkazuje ve scéně v "bistru"; pulpové dialogy a over-the-top násilí nechybí stejně jako pohled z krabice (obsahující duše jako v PULP FICTION?)._____ Jenže tahle podívaná vypadá jako exploatační béčko (na rozdíl od Rodriguezovy PLANETY TERROR), netematizuje klasický a postmoderní přístup k filmu a nemíchá současnost s retro prvky (na rozdíl od Tarantinova AUTA ZABIJÁK) a ani nemá potřebu uzpůsobovat film nárokům dnešních diváků a vytunnit dříve viděné (na rozdíl od SOUDNÉHO DNE). "Problém" je, že tyhle pokleslé podívané nebyly nikdy výsostně auteurské a nepojily se - vyjma produkcí Rogera Cormana - s osobou tvůrce (v tomto případě režisér, scénárista a představitel hlavní role Larry Bishop). Machistické, mizogynní a brutální, plné krve a koz, jak to má fanoušek těchle podívaných rád, s herci - Madsen, Bishop, Hopper, Carradine - z motorkářských flicků, kteří vzpomínají na staré (nikoliv dobré) časy a definitivně se s nimi před svou smrtí vypořádávají. Asi je nutné se smířit s tím, že nová vlna grindhouseů nebude, protože ty se přesunuly do hájemství ryzí tvůrčí a fanouškovské nostalgie. 90% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Najdete tu všechno, co jste chtěli vědět o sloganu „sex, drogy a rokenrol". Pokud vynechám posledních 60 minut, bylo by to za 5*. ____ Na exploatace je Hell Ride akorát nějak moc přemoudřelý. Takhle komplikovaným příběhem nedisponovalo snad ani Memento. Nedosti na tom kdosi modifikoval styl a zasvěceně přimíchal do soudobých grindhouseů atrapy z videoklipů. Jenže tím, jak se film neustále mazlí s divákem, celá forma exploatace měkne a vyprazdňuje svůj smysl. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

To, že v tomto filme mal prsty Quentin je cítiť už keď vkladáte nosič do prehrávača. Automaticky teda nechávam bokom nároky na prešpekulovaný scenár a vychytanú pointu, ale nechávam sa unášať krásou skvostných motoriek, vnadami obnažených slečien (ktorých je našťastie zase dostatok) a drsnosťou motorkárskych týpkov, ktorí imho boli zvolení vynikajúco. Páni Madsen, Jones sa akoby na motorkách narodili a celkom to pristane aj starému pánkovi Hopperovi (ktorý si to tu brázdi na vlastnej sajdke). ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

štýlová lahôdka pod taktovkou Quentina Tarantina. Drsná motorkárska road movie ktorá má taký neuveriteľný "trash" feeling že jej musím vpáliť 5 hviezd. Toľko parádnych hercov...... prekvapili ma hlavne Dennis Hopper, Michael Madsen a David Carradine. Larry Bishop nie je najlepší režisér to uznávam , ale to mi pri takých štýlových scénach a pokusoch o Tarantinove dialógy (Madsenovy a Carradinovy aj išli) vôbec nevadilo budem troška preháňať ale bolo to také Biker Dobrý , Zlý a škaredý. Cesta za pomstou plná nádherných žien drsných motorkárov a vynikajúceho soundtracku. ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Neprehľadný dej o ničom, skoro žiadna poriadna akcia, absolútne nevyužitý potenciál Michaela Madsena, totálne trápny Larry Bishop, všade samé trápne motorky (viem, je to film o motorkároch:)), každé druhé slovo je "fuck", všetko krásne dievčatá (ale to veľmi zápor nie je) a David Carradine sa vo filme tiež veľmi dlho neohrial. Jedna hviezdička za cool Vinnieho Jonesa a za tie kvantá nahých dievčat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Dennis Hopper ve filmu jezdí na své vlastní motorce. (don corleone)
  • Pro roli Pistolera se zvažovalo o obsazení Bruce Willise. (don corleone)
  • David Carradine odmítnul roli po přečtení scénáře. Larry Bishop jeho roli přepsal a přesvědčil ho, aby ji vzal, protože ji bude moci natočit za jeden den. (don corleone)

Reklama

Reklama