Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 2
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Recenze uživatele Tionois k tomuto seriálu (2)

Code Geass: Hangjaku no Lelouch (2006) 

Škoda, že Lelouch většinu času nejednal aspoň trošku pod vlivem zdravého rozumu. Celou první polovinu jsem se chytala za hlavu. Pak se sice seriál odlepil od země, ale zmatený konec ho znovu sráží dolů. Nehodnotím vysoko, ale druhá polovina mě přesvědčila, abych dala šanci druhé sezóně. Uvidíme. ()

R2 (2008) (S02) 

Cítím se jako zločinec, že tady Code Geass snižuju průměr, ale ještě díl před koncem jsem v duchu zvažovala, jestli náhodou nedat ***, takže je to asi na místě. Je vidět, že oproti první sérii má série druhá o dost větší rozpočet a tudíž lepší vzhled, dramatická gesta Zera, která mi tak vadila v první sérii, byla zmírněna a i sám Lelouch se místy řídil rozumem. Do plného hodnocení mi chybí trošku víc té logiky a soudržnosti; nechápu, odkud se braly ty armády obrněných bojovníků, když jich Lancelot (nebo jakýkoli jiný nově nasazený stroj) kosil desítky jednou ranou. Trochu ubrat na dramatických odhalení by asi taky neškodilo, zhruba v půlce jsem čekala zlověstnou hudbu i po oznámení "Musím na záchod." Celkově je Code Geass pěkný, dobře provedený seriál s důstojným a zakončením. ()

Reklama

Reklama