Reklama

Reklama

Novomanželé John a Jenny Groganovi se stěhují na Floridu. Oba jsou novináři, přičemž články Jenny vycházejí v listě, který ji zaměstnává, na první stránce, zatímco John začíná u konkurence psaním nekrologů. Jenny začínají tikat biologické hodiny, John se zatím na založení rodiny necítí, a tak jí v útulku vybere roztomilé štěně labradora. Pejsek dostane jméno Marley a brzy se ukáže, že je nezvladatelný, nevytrénovatelný a absolutně pomilováníhodný. Po celý svůj další psí život se od svých pánů neodloučí, a i když působí neustálé potíže, je součástí jejich světa. Sleduje, jak Jenny přijde do jiného stavu a pak potratí, jak si John pomalu buduje kariéru a stává se oblíbeným sloupkařem (Marley je tématem jeho sloupků), jak se narodí první dítě, pak druhé, pak neplánovaně i třetí, jak Jenny vzdává kariéru, aby se mohla plně věnovat dětem, zatímco John dostává nabídku, aby se stal reportérem, po čemž vždycky toužil, a rodina se stěhuje do Pensylvánie. Ale protože psí život je kratší než lidský, Marley stárne, onemocní, a nakonec přichází i to nejsmutnější. Rodina se s ním musí rozloučit. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 042)

imf 

všechny recenze uživatele

Dvě hodinky uplynou jako voda a vy mávnete rukou nad polopatě servírovaným poselstvím a infantilním plakátem. Ať už psa máte, nemáte nebo jen čekáte na ten správný okamžik, pomohou vám tyhle zfilmované štěkací fejetony ledacos ujasnit. A vlijí vám do žil místy trochu vydřenou, ale spolehlivě návykovou chuť do života. Takže řekněte svým páníčkům, aby vás vzali do kina a dejte pac promítačovi. Zlevněný labrador, který hrdiny sbližuje nejen omotáváním kolem sloupů, už na vás netrpělivě čeká. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Film, který se na plakátech tváří jako obyčejná rodinná či romantická komedie, nakonec řeší reálné problémy manželského páru, otázky dětí, kariéry, stereotypu, priorit atd. a dělá to moc dobře. Splašený labrador, co žere všechno od podlahy až po telefonní záznamník, neustále utíká a občas čůrá na koberec, je jen skvělou součástí toho všeho. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Škoda, že v hlavních rolích nehrála jiná dvojice. Jennifer Aniston byla extrémně nudná už v Přátelích a Owen Wilson pokud není v partě s nějakým frat-packem taky za moc nestojí, navíc oba dva svým neustálým psím pohledem deklasují titulního Marleyho až na třetího psa v pořadí. Jinak jakožto člověk, který sdílí domácnost s ženou, velkým psem, jedním malým dítětem a druhým na cestě musím uznat, že domácí trampoty, radosti i starosti byly znázorněny věrně. Konec je samozřejmě debilně přehnaný. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Milovníci psů asi musí křepčit, jelikož ten labrador, okolo kterýho se většina filmu točí, je fakt kouzelnej a některý scény s nim jsou úplně neskutečně nádherný. Navíc celkem potěší Owen Wilson, kterej se tady ukazuje ve svý hodně ojedinělý, jestli ne vůbec první, charakternější roli a zvládá to s přehledem a s humorem sobě vlastním. Ale jinak se jedná vlastně jen o takovej průběžně vyprávěnej příbeh jednoho páru, ve kterým se vlastně neděje nic světobornýho, žádný zvraty, žádný nečekaný zápletky, prostě jim tak nějak normálně plyne život, ale jak se řiká, v jednoduchosti je síla a tady to platí dvojnásob a působí to hodně příjemně a zábavně ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem dal přednost před českým Normalem, a kupodivu jsem se upřímně bavil, ačkoliv jsem to příliš nečekal. I když je pravda že Owena Wilsona a Jennifer Aniston mám hodně rád, tak jsem spíše doufal, že to nebude další z řady průměrných komedií. Co mě ale překvapilo, byl fakt, že komedie se z velké části skládá z hlubokých pravd, a občas i polopravd, ale hlavně nádherně vypráví příběh soužití člověka se zvířetem, nebo dejme tomu domácím mazlíčkem, a teď už je uplně jedno jestli je to pes, kočka, morče nebo křeček, tady jde o tu podstatu, se kterou si tvůrci pohráli pěkně a opravdu hodně hezky se mi na to koukalo, i když jsem tušil jak to dopadne. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (20)

  • Když John (Owen Wilson) poprvé doveze nové štěně k domu, znenadání se mu objeví na krku obojek. (Geriel)
  • V narozeninové scéně stojí na pravé straně bývalý redaktor Miami Herald Dave Barry. (Hal_Moore)

Související novinky

Pes, nejlepší kámoš novináře

Pes, nejlepší kámoš novináře

08.03.2008

Owen Wilson se po loňském pokusu o sebevraždu vrací zpátky před kamery. V Miami se už za několik dní začne natáčet komedie Marley & Me, což je adaptace stejnojmenných memoárů známého amerického… (více)

Reklama

Reklama