Reklama

Reklama

Lidé opustili Zemi před 700 lety a přesunuli se flotilu obřích plně automatizovaných hvězdoletů. Ze Země se stalo jedno velké smetiště a uklízecí roboti, kteří ji měli dát znovu do pořádku, přestali dávno fungovat. Zůstal jen poslední z nich, VALL-I. Ten každý den ráno navlékne housenkové pásy, nabije si sluneční články a se svým kamarádem švábem se vydává do práce. Osamělost, sbírání všemožných lidských předmětů, a hlavně koukání na videokazetu s muzikálem Hello Dolly! ho postupně proměnily v citově uvažujícího tvora, který touží po lásce. VALL-I jednoho dne objeví mezi smetím výhonek rašící zelené rostliny. Tentýž den zažije i další nečekanou událost, setkává se s robotkou Evou, která byla vyslána z hvězdoletu Axiom zjistit, zda je planeta obyvatelná. VALL-I pozve Evu do svého příbytku a ukáže jí všechny své poklady, včetně zelené rostlinky. K jeho úžasu mu Eva rostlinu sebere a vypne se. Čeká pouze, až bude přepravena zpět na Axiom. Když pro ni dorazí raketa, zamilovaný VALL-I ji odmítá opustit. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 550)

woody.birch 

všechny recenze uživatele

250. nejoblíbenější film a 85%??? No potěš koště!!! Plno roztomilých fórků. Dobré technické zpracování. OK. A co dál? PS: Chápu proč A. Stanton tak po...ral Johna Cartera :-(. ()

eyculka 

všechny recenze uživatele

Jsem velká romantička a láska robotů mě úplně rozbrečela. Navíc mě docela vyděsila budoucnost světa, která mě děsí protože není vůbec utopistická, tedy nemožná! Asi to není haldou dobrých vtipů, či výborným příbehem, ale přiznávám se VALL I je každopádně v mém žebříčku nejoblíbenějších animovaných filmů, pravděpodobně kvůi té dokonalé roztomilosti a soucítění s robotem, jenž je určený jen pro úklid odpadu. ()

jossC 

všechny recenze uživatele

Trošičku jako na objednávku od greenpeace,ale koneckonců proti tomu nic nelze namítat.Takový je trend.Novodobý "číslo pět" byl roztomilej a Pixar tohle prostě umí.Rozhodně času nelituju...80% jak vyšitejch. ()

mikehoblog 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě překvapilo neuvěřitelným způsobem. Vážně super film. Jen by tam možná nemusel VALL-I tolikrát málem "umřít". Ale jinak dost dobrý. ()

Solitude 

všechny recenze uživatele

celkom pekny animak. najviac ma dostali tie vykrmene prasata na vesmirnej lodi a ich sposob zivota.... skoda, ze to uz nebola satira ale realita dneska ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu, co na WALL-E všichni vidí. Kromě toho, že WALL-E je roztomilý a statečný, tady téměř nic nezaujme. Animáky mám docela rád, ale WALL-E je neskutečně nadhodnocený a zbytečně dlouhý, na tak jednoduchou zápletku. A jak už napsal Cival: mohl z toho být super kraťas. ()

zsh3 

všechny recenze uživatele

Je to film pro děti a v tomto směru mu kromě délky nelze nic vytknout. Překvapila mě hudba, animace emocí a první polovinu filmu bych dokonce nazval uměleckým dílem pro dospělé. Navíc myšlenka, že si po sobě máme uklízet a že Zemi máme jen jednu, není jen dobrou výbavou pro děti, ale i pro dospělé. ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Vizuálně je to nádhera, obsahově možná malinko méně, ale pořád je to vysoký standard Pixaru a nenudí. 95%. ()

Matysek1984 

všechny recenze uživatele

První půlhodina je naprosto famózní, ač se zakládá pouze na dvou slovech - "Wall-E" a "Eve". Nejde lépe bezeslov vyjádřit dlouholetou rutinu a samotu jednoho malého velkokukadlového čistícího robota. Pak se to teda rozpovídá, ale nic tomu neubírá na kvalitě a příběhu. Můj jeden z nejoblíbenějších animáků, má prostě všechno - příběh, legraci, emoce, akci. Nelze jinak než 5 "stárů" (*). ()

zimi 

všechny recenze uživatele

no cítím se přesně, jak Holcman, když mu nabízejí, lístky na sobotu večer a neděli ráno, nebo včera, dnes a zítra, též nechápal a říká, tak buď jsem blbej já, nebo ona!!!! Se cítím stejně, je mi jasný, že mi to chce něco zdělit, ale nuda, nuda a takovéhle ještě hezčí oči na mě, má milá dělá každej den a vím, že zas čeká nějaká práce, no prostě mě to neba, pardon 30% ()

Rossemary 

všechny recenze uživatele

Supér. Podľa mňa jedna z najkrajších animovaných rozprávok. Začiatok filmu je veľmi pekný aj keď tam je počuť iba "Wall-e". Druhá časť sa už rozbieha a je tiež strašne pekná. Nemám čo vytknúť filmu nič nechýba, má proste všetko - príjemná hudba, milé postavičky, krásne vizuálne spracovanie, humor. :-) ()

Janec82 

všechny recenze uživatele

Pohodová pohádka o zamilovaném robotovi (když, je chlap dlouho sám a jedinou společnost mu dělá nesmrtelný švab :D ) Proč všude každý cpe VALL-I misto WALL - E = uvědomte si, že to je celou dobu označení robota ne jeho jmeno :) ()

Související novinky

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

25.05.2011

Kdybyste z nějakého bizarního důvodu zkombinovali Já, legenda a Vall-I, dostali byste Oblivion. Ve vzdálené budoucnosti je Země zdevastovaná a lidstvo žije v oblacích. Na povrchu už pracují jen… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama