Reklama

Reklama

Píše se rok 1975. Ve 25. patře luxusního věžáku se mezitím usidluje mladý doktor Robert Laing (Tom Hiddleston), zlákaný životním stylem londýnské smetánky. Izolovaná od okolí ve svém vlastním bezstarostném světě vytvořeném architektem Anthonym Royalem (Jeremy Irons) je tato společnost držena pohromadě pouze loajalitou. Ta se však začne postupně vytrácet a na povrch začnou vyplouvat třídní nespravedlnosti, ukryté v nejnižších patrech budovy a hluboko v každém jejím obyvateli. Svojí troškou k vyhrocení nebezpečné sociální situace přispějí jak samotný Robert Laing, tak také jeho nový přítel, dokumentarista bydlící ve 2. patře Richard Wilder (Luke Evans). (Pria)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (109)

malylada 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek, který se odehrává v budoucnosti a celý působí kulisou ze 70.let. Děj je zasazen do masivního paneláku, kde nechybí pro život prakticky nic, obchody, hřiště a veškeré vymoženosti města. Obyvatelé jsou nějak rozkastováni, uzavřený prostor je deformuje a všichni se chovají divně. celé to má gradovat absurdní situací, která zapříčiní chaos ve společnosti a budově. Kámen úrazu je, že gradace děje chybí, nikam nevede, závěr nemá žádnou pointu a je to jen přehlídka podivností a zvláštního chování lidí. Film postupně začíná nudit a člověk si celou dobu říká, kdy se něco stane, aby to dávalo hlavu patu. Určitě potěší předělávky hitů ze 70.let a stylový vizuál, ale to je málo......5/10 ()

PartyzanFilm 

všechny recenze uživatele

Kill List se mi nelíbil, ale měl alespoň nějakou atmosféru. Tohle chce být jakousi vizí post-kapitalistické společnosti, ale ta vize je jak od nějakého gymnazisty. Wheatley pokračuje ve svých těžkopádných, pro mě nepříjemných a strašně otravných filmech, které jsou o ničem takovým tím blbým způsobem. Po skončení mě vždycky napadne proč by to vůbec někdo chtěl točit, že to musela být strašná nuda už tvořit. Někomu tyhle hloupoučké in-depth vize mohou vyhovovat, ale mě vyloženě otravují svou existencí. Party v renesančních kostýmech jako symbol zkažené society? Paní přijede na koni a 'Which one of you guys will fuck me up the arse?' Přesně vím, o co se snažil, ale přesně vím, že to zůstalo u studentského pokusu. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Trailer na High-Rise skutočne nevnadil, bohužiaľ všetci ktorí sa taktiež na film tešia iba na základe vizuálne úchvatného traileru nech si radšej nechajú zájsť chuť. Vizuálne je film síce zaujímavý, ale rozhodne nie až tak akoby mohol byť, no Ben Wheatley opäť dokazuje, že jeho tvorba je .... no asi iba pre veľmi úzku skupinu divákov. Samotné jadro filmu a to metaforické vyobrazenie spoločnosti v jednej noblesnom paneláku od tej snobskej vrstvy na najvyšších poschodiach až po spodinu na najnižších je síce zaujímavé, avšak ostalo tak iba pri tom. Tú nemravnosť, povrchnosť, nevraživosť a celkovo kritiku súčasnej spoločnosti sa Wheatleymu predať vôbec nedarí a neutiahne mu to ani skvelý Hiddleston v hlavnej úlohe. Film by chcel tak strašne kritizovať a divákovi všetko hádzať priamo „in-your-face“, že nakoniec sa celá tá kritika míňa účinku. Nakoniec to tak vyzerá ako chabý výkrik amatéra, než akokoľvek sofistikovaný pokus o kritiku. Po pár minútach je tak z High-Rise iba neskutočná otrava, v ktorej nezaujme dej (lebo tu takmer žiaden nie je), ani postavy, ani nijako premyslené dialógy, ani absolútne nič. Vo výsledku tak zbytočne okázalý, strašne nasilu pokus o „art“, ktorý nemá čo povedať. CELKOVO: 2* (4/10) ... s prižmúrenými očami za tých pár vizuálne efektných scén a nápadov. Väčšinu, ktorú nalákal trailer však varujem, ruky preč! Toto nemá s tými svižnými dvomi minútami v ukážkach nič spoločné. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zajisté mělo jít o vysoce sofistikované podobenství, jehož poselství jsem ovšem já osobně nějak nepobral ... Dekadentní, místy přímo nihilistické ladění bylo zajímavé a vynikající kamera a přehršel sexu a násilí mohou být dobré ingredience, pokud ale chybí soudržný příběh a celé vyprávění se rozpadá ve sled jinotajných halucinogenních videoklipů, člověka to pomalu ale jistě přestává bavit... Nicméně za vidění to stálo, to zase jo. ()

Petula009 

všechny recenze uživatele

I když jsem se opravdu snažila o tom pochopit logiku celého filmu a byla jsem otevřená všem alternativám, na konci mi zbyl jen velice zmatený pocit, ze všeho a taky dost možná největší zklamání dosavadní sezóny. Wheatley není mainstreamový režisér, ale měl by umět přinejmenším zaujmout diváka alespoň nějakou. Tady se tomu snažíte přijít na kloub ale přichází jen nuda, zmatek a občasné zhnusení. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (12)

  • Aj keď to nie je nikde vo filme uvedené, dej sa odohráva v rokoch sedemdesiatych. Chýbajú tu moderné veci, ako mobilné telefóny, internet a podobne, a navyše, oblečenie či dopravné prostriedky sú typické práve pre túto dekádu dvadsiateho storočia. (beso74)
  • Producent Jeremy Thomas se pokoušel o zfilmování již v 70. letech. Projekt obnovil v roce 2000, ale ani tehdy nebyl jeho pokus úspěšný. V roce 2013 se o novelu začal zajímat režisér Ben Wheatley a právě až spolupráce Thomase a Wheatleyho vedla ke vzniku filmu. (Pria)

Související novinky

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

04.09.2019

Dobrých zpráv není nikdy dost, a tuhle navíc čekal málokdo. Filmový reboot herní série Tomb Raider s Aliciou Vikander (Krycí jméno U.N.C.L.E.), který v kinech vydělal jen 274 milionů celosvětově –… (více)

Comicsovka Hard Boiled si našla režiséra

Comicsovka Hard Boiled si našla režiséra

22.11.2016

Pod názvem Hard Boiled si možná představujete akční klasiku Johna Woo, zároveň se ale jedná o třídílnou comicsovou sci-fi (u nás vyšla jako Drsná škola), jíž v devadesátých letech sepsal Frank Miller… (více)

UK/UH aneb „zimní filmová škola“ opět láká

UK/UH aneb „zimní filmová škola“ opět láká

17.11.2016

Letos se čtyřdenní přehlídka (24. – 27. listopadu 2016) v Uherském Hradišti zaměří na postkoloniální britský film a britské filmové novinky. Kromě dvou hlavních témat připravuje kino Hvězda poutavý… (více)

Wheatley láká známá jména

Wheatley láká známá jména

26.10.2014

Několik let si svými malými britskými filmy hledal diváky ve festivalových kruzích a dělal jméno mezi kritiky, mimo tuto ale režiséra Bena Wheatleyho málokdo znal. Ovšen zdá se, že jeho vyhraněný… (více)

Reklama

Reklama