Reklama

Reklama

Prokletí hrobky faraona Tutanchamona

(TV film)
  • Česko Tajemství hrobky faraóna (více)

Obsahy(1)

Píše se rok 1922 a volnomyšlenkářský archeolog Danny Freemont je neblaze proslulý díky svým výstředním teoriím o pyramidách, Atlantidě, mimozemských civilizacích a Egyptské knize mrtvých. Může tím sice oživit přednášky na Káhirské univerzitě, ale rozhodně tím rozzuří seriózní egyptology, jako například půvabnou doktorku Azelii Barakatovou. Freemont je přesvědčen, že kdyby nalezl Smaragdovou desku, o které se říká, že byla pohřbena v Tutanchamově hrobce, tak by získal moc mít pod kontrolou celý svět. Bohužel jediný, kdo Freemontovi věří, je podlý archeolog Morgan Sinclair, člen tajné ďábelské kliky, který chce ale za pomoci desky povolat a ovládnout nepřemožitelné zlo… Dvoudílný dobrodružný film s Casperem Van Dienem (Sleepy Hollow), Leonorou Varelaovou (Kleopatra) a Jonathanem Hydem (Titanic) natočil zkušený režisér Russell Mulcahy (Highlander). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

RajAthen odpad!

všechny recenze uživatele

"Děj" tohoto "opusu" mohl vymyslet někdo bez základního vzdělání s dechberoucí fantazií přejetého mývala jedoucího na nějaké tvrdé návykové látce. Jinými slovy řečeno - taková ptákovina tu dlouho nebyla. Mytologie je zde zcela znásilněna, okřídlený faraon bojující proti Peklu není nic zvláštního. Výprava je povětšinou dosti tristní a nedokáže utáhnout, co si umanula. Přesto je více než pozoruhodné, že tvůrci někde vydundali vůbec nějaké peníze! Ano, musím se přiznat, že jsem snímek dokoukal, jelikož jsem skoro od počátku nemohl věřit vlastním očím. Přesto ani "guilty pleasure" nestojí za mnoho a brzy se zají, protože se jedná skutečně o nestravitelnou porci. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Má to slušnou výpravu, je tam Leonor Varela a samozrajme jej to velmi pristane - a to je taky jediný důvod, proč by někdo trávil TŘI HODINY ve společnosti okloboukovaného Kašpara Van Diena. Co taky můžete čekat od filmu, v němž Ty Zlé reprezentuje Řád Pekelného Ohně?;) V dnešní době, kdy se k Sommersovým Mumiím dostanete bez větší snahy, je takovýhle televizní pokus, v němž rovným dílem vzdělaná i sličná egyptoložka nechápavě čučí na Hrdinu s velkým K, kterak tento z hrudi čerstvě odpadnuvšího derviše cosi obkresluje na čistě náhodou při ruce se nacházející list papíru formátu A3, aby následně své kolegyni objasnil, že "To je mapa." , naprosto, zcela, beze zbytku a totálně zbytečný. 20%, ale aspoň jsem se po ránu zasmál;) ()

Reklama

Zevon odpad!

všechny recenze uživatele

Vymyslet tak strašnou hovadinu muselo dát tolik práce, že si nejsem jist, zda je mé ocenění správné. Film jsem zařadil do své oblíbené složky scifi arkády s kulisami, posbíranými po smetištích z předcházejících, stejně neúspěšných produkcí, průřezem atrap mezi žánry i historií. Za výdrž, co jsem u obrazovky předvedl, bych zasloužil od správců tohoto serveru nějaký malý very extra spěšl bonus :-)..po shlédnutí mi bylo jak ráno po pořádné opici, kdy u lednice s otevřeným záchranným lahváčem zvažuji, zda se první lok umístí kde má, nebo jestli vystřelí ven, spolu ještě s jinýma dobrotama...Naštěstí zde figuruje můj oblíbenec VanDien, karikatura to do všech rolí, což mi plně, bez výčitek, umožní se do sytosti bezostyšně vyplakat. Tož tak já někdy žiju. ()

HomeAlone 

všechny recenze uživatele

Mne sa to pacilo aj napriek tomu za to ma u väcsiny zle hodnotenie . Je to len tv film , ktory je dlhy , nenudi , vzdy sa tam nieco deje , odohrava sa v zaujimavych lokaciach a mna bavil . Da sa povedat ze aj trikova cast filmu bola v pohode popri ostatnych podobnych tv filmoch - pri nich je z mojho pohladu dokonca nadpriemerny . Ja som bol viac nez spokojny ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svého času měli dobrodružné filmy typu Indiana Jones, Tomb Raider či Flynn Carsen (zvláště pak první dva jmenovaní) u diváků zelenou a dodnes patří mezi velice oblíbené. I proto není divu, že se během posledních let dočkali řady následovníků, kteří se je snažili v ledasčem napodobit a dosáhnout alespoň částečně jejich slávy. Mnozí však marně. Jednou z mála výjimek byla Sommersova Mumie která nám kromě dobrodružné jízdy nabídla i menší porci „hororové“ podívané. Sice jen okrajově, ale kombinace akčního, dobrodružného a hororového žánru se ukázala býti dobrou volbou. Scénárista David N. Titcher se bezesporu nechal inspirovat právě jejím úspěchem a narychlo sesmolil vlastní scénář (mimochodem tento člověk má na svědomí i scénář k filmům Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu a Cesta kolem světa za 80 dní). Největším problémem tohoto televizního filmu je především jeho délka. Skoro tříhodinová porce je totiž dost velké sousto, které nemusí všichni zvládnout. Zvláště když celková kvalita a to nejen příběhu je mírně řečeno dost podprůměrná. Zápletka je rozdělená do dvou dílů a bohužel obsahu opravdu velké množství zdlouhavých (nudných) pasáží, které vás především uspávají, než abyste se u nich bavili. Dá se zde však narazit i na několik slušných scén (zvláště pak v první části filmu), které jsou svým způsobem i vtipné. Jak však čas plynul, odhalily se veškeré tvůrčí slabiny a že jich nebylo málo. Od nepříliš záživné atmosféry přes nepovedené speciální efekty až po dost toporné herecké výkony. Takže v konečném hodnocení této téměř tříhodinové nálože však příliš štědrý co se hodnocení týče, nebudu. Film se totiž na můj vkus místy neskutečně vleče a spíš jsem se u něj nudil, než abych se bavil. 30% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno