Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Colee (Rachel McAdams) a T. K. (Michael Peňa) se vracejí po zranění z Iráku na měsíční propustku do Států, každý za jiným účelem. Colee chce vrátit rodičům svého zesnulého přítele jeho kytaru a T. K. míří za svou snoubenkou. Náhoda je dá dohromady s Fredem (Tim Robbins), který skončil svou vojenskou službu a míří domů plně se věnovat rodině. Společně na cestě za svými známými prožívají neobvyklou road movie plnou překvapení, nečekaných zvratů, tragédií, náhod a paradoxů, která postupně vyústí ve výsledek, který nemohl nikdo z nich předem předvídat. (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

predators 

všechny recenze uživatele

Hodně free, zábavná a mírumilovná road movie. Výběr herců je geniální, skvěle fungují jejich pošťuchování, roztržky, příhody a životní zkušenosti z armády. Nikdo nikoho do ničeho nenutí, jen se nechte dobře bavit a vychutnejte si tu projížďku s kytarou, červeným autem z půjčovny, ARMY tričkem a taky s tou funny story o Lucky Jimovi. Jo, a abych nezapomněl na naši trojku veteránů. 77% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších road movie, které jsem doposud měla možnost vidět. Příjemné herecké obsazení, klidná hudba podporující atmosféru, zajímavé příběhy postav. Nikdo na vás netlačí ani neapeluje na vaše city, protože ten film je soběstačný a dojme vás, svou jednoduchostí, přímostí a obyčejnými lidskými osudy. No a ani ten konec jsem nepředvídala, takže další plus, aneb dalo by se říct, žádný happyend a tak to prostě v životě chodí. Krása. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Malý film bez ambicí a bez drahé producentské záštity, zato však s velkým srdcem, šikovným režisérem a trojicí megasympatických herců, kteří své talenty naštěstí neváhají "zahodit" do snímků podobného ražení. Skloubení komedie a dramatu dopadlo na výbornou, americký patetismus byl cílen jediným správným způsobem, tedy skrze humor a vědomý sarkasmus, a dialogy zkrátka měly šťávu a děj nijak nebrzdily. Byl jsem trochu skeptický vůči delší stopáži, již od prvních minut mě však smetla vlna zvláštně pozitivní nálady, postupně vystřídaná upřímnou radostí z toho, jaký poklad ti skvělí lidé na obrazovce sami v sobě a ve vzájemném přátelství našli. Ale jednu vadu přeci jen vidím - Rachel McAdams je tak nádherná, roztomilá, talentovaná a přitažlivá, že do konce života už budu schopen milovat snad jenom ji. Třeba tomu osud dá a přestěhuje se i se svojí kytarou do Budějovic, ale nevim... :)) 4* a velký kousek. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pohodovy road movie o troch ludoch, ktory sa paradoxne nakoniec skonci presne tam kde sa zacal. K nejakym mensim zmenam a hlavne vyjasneniam urcitych situacii v ich zivotoch dôjde, ale nakoniec celkovo to vyzera, ze zivot vojakov je zacarovany kruh bez vychodiska zaradit sa spät do civilneho zivota. Hlavnym plusom je sympaticke ustredne trio. Vysledkom je ale len celkom zabavna jednohubka. 6/10. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, tahle úžasná road movie, to byl balzám na duši, takhle příjemný film se vidí opravdu málokdy a jakmile na takto kvalitní záležitost narazím, tak rozhodně s hodnocením a chvalozpěvy nešetřím. A tohle je přesně ten příklad naprosto dokonalého a perfektně promyšleného filmu, kdy vše se děje z nějakého důvodu, veškeré zdejší dění má své opodstatnění a charaktery postav jsou předem dané a především neměnné, což je velice důležité. Když Fred řekne, že tu kytaru nechce a za tímhle názorem si stojí až do konce filmu, tak to je pro mě znamení, že tvůrci dbali na pevně dané charaktery postav. Opravdu hodně úžasný film, hodně úžasná road movie, která nabízí pohled na život takový, jaký ve skutečnosti je nebo může být, a to je na něm spolu s úžasnými lokacemi a exteriéry asi to nejlepší. A samozřejmě nesmím opomenout herecké výkony, Tim Robbins, Michael Peña i Rachel McAdams zahráli opravdu úžasně a v tomhle případě se jedná o tři skutečně vyrovnané herecké výkony, kdy nikdo nemá navrch a kdy každý z těch herců je v té své roli prostě perfektní a okouzlující. Vydat se na tuhle cestu po Spojených státech s hlavními hrdiny by mě asi hodně bavilo a nenechal bych si to ujít, stejně jako jsem si nenechal ujít tento film, už když jsem ho kupoval, tak jsem tušil, že se mi bude líbit, a to se také potvrdilo. Takže tady není nad čím váhat, na tomto filmu nevidím jediné slabé místo a čas s ním strávený považuji rozhodně za výborně strávený čas, proto s radostí uděluji pět hvězd. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama