Reklama

Reklama

Krev: Poslední upír

  • Hongkong Blood: The Last Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Upírka Saya je členkou tajné vládní organizace, která se zabývá lovem démonů. Ke svému lovu používá pekelně nabroušenou katanu. Děj se odehrává v půlce války ve Vietnamu na americké základně v Tokiu. Saya musí v místní vojenské škole vypátrat démony a zničit je. Produkce se ujal Bill Kong, který je podepsán pod hity jako Tygr a drak nebo Hrdina. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tahle příšerně sestříhaná, lacině zrežírovaná a pitomým scénářem oplývající hraná verze slavné anime dělá svému staršímu bratříčkovi akorát tak ostudu…velkou ostudu. Absenci někoho talentovaného za psacím stolem bych ještě oželel, stejně tak herce-neherce, ale to, že i ta očekávaná akce ve výsledku za moc nestojí (nehledě na podprůměrné triky) a tvůrci se diváka snaží uchlácholit maximálně tím, že nešetří krvavými cákanci, mě už solidně naštvalo. Tohle se fakt nepovedlo, jen doufám, že se podobní packalové nerozhodnou 30% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

15.2.2010 ~ Další hodně nepodařený pokus o převedení komiksové předlohy na filmová plátna. Není už těch zfilmovaných komiksů nějak moc, že někomu ještě stojí za to brakovně vykrádat každou načáranou blbost, co kdy spatřila světlo světa? Tohle je zářný příklad toho, že už to stačilo. ~ Některé věci jsou mi cizí. Dechovka a její heavy/dark/death/hard variace z druhé strany barikády; hezké slečny s cígem v hubě a minimálně jednou krávou/píčou za každým druhým slovem; hulení čehokoliv a v jakémkoliv množství; zahulený zaplivaný putyky; chlastačky a následné historky o tom, jak se kde kdo zblil, vyválel, vyspal ani neví s kým a kde; moderně-moderní umění, které přestalo být uměním dříve, než vzniklo; reklamy ve filmech; David Lynch a v neposlední řadě komiksy/anime/manga. Ale ač okruhy zájmů nikomu neberu, každého věc, zastavím se u posledně jmenovaného. Anime nechápu. Mě ty obrovský kukadla, copánky a epileptické bliko-šmouhy nikdy ani v nejmenším nebraly. A tak je mi leckdy záhadou, že má někdo nutkání převádět tyto příběhy znovu na filmová plátna, v hrané podobě - v drtivé většině to končí více než katastrofálně. ~ Zářným příkladem budiž 'Blood: The Last Vampire'. Na začátku je vám odvyprávěno pozadí příběhu, splácaná blbost, která ovšem v původním "anime-něco" zabrala minimálně 50 dílů, a následně jste vhozeni do děje, který by šel odvyprávět v deseti krátkých větách (ale v "anime-něco" zabral dalších 1000 miliónů-tun-světelných let dílů). Výsledkem je něco, co neznalého původní tvorby zasáhne leda tak v oblasti trávicí soustavy a znalého původní tvorby ... taktéž. Neznalý plně nepronikne do tajů, znalému bude plno věcí chybět. Receptem budiž béčkový příběh, litry krve a co nejvíc poletujícího čehokoliv (o přiblblých dialozích nemluvě). Jediným plusem jsou občasné efekty, na kterých je vidět ruka toho, jenž stvořil Tygra a Draka (menšina, resp. teprve až po celé hodině filmu a dohromady jen cca. 10 minut - kdyby takový byl celý zbytek filmu...). A pak jsou tu efekty, jež stvořil doma Pepík v Paintu a Movie Makeru (většina). Navíc mezi sebou zase mluví Japončíci anglicky a některým to moc nejde. Au. ~ Ve výsledku tedy pravé 90 minutové béčko s deseti minutami hezky ztvárněné akce na motivy něčeho, co(ž) je většině stejně jedno. Ale co, jiný kraj, jiný mrav. V Latinské Americe ujíždějí na telenovelách, v USA na tisíc-a-jedné možnosti vražd doprovázených umělým smíchem, v Asii na anime a u nás ujíždí všichni na všem a všechno ujíždí nám. ~ PS: A té slečně věřím její roli dcerušky asi stejně, jako tomu připlešlému týpkovi ve Fast and Furious 4 jeho 17 letého mladíka. S režisérem musela chrápat půlka castingového oddělení, jinak to nechápu. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Už dlouhá léta Saya (Gianna Jun) vyhledává démony, a pomocí své katany je posílá tam, kam všichni démoni patří. Jednoho dne se vydává v přestrojení za školačku na školu na americké vojenské základně, kde zachraňuje život mladé Alici (Allison Miller), dceři místního generála. Od té chvíle se po stopách démonů vydávají obě dívky společně ... Tak toto se opravdu moc nepovedlo. I když mám upíří filmy docela rád, a v kombinaci s japonským prostředím zněl námět docela zajímavě, tak se film podařilo autorům docela zpackat. Některé scény působí vyloženě komicky (Saya zabije asi milion démonů, zatímco se Alice schovává. Po chvíli Alice říká - "Nemůžu tě nechat bojovat samotnou"), a i to velké překvapení i momentálně zaostalý divák jako jsem já čeká už tak od poloviny filmu. Na druhou stranu se mi docela líbil styl natočení filmu - například scéna v lese je vyloženě lahůdková. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Existuje veľa žánrových filmov, ktoré kašlú na nejakú logiku a púšťajú fantáziu na špacír. Niektoré z nich však nepostrádajú kúzlo béčkovosti, pričom sa oháňajú remeselne primeranou trikovou stránkou a oldschoolovými akčnými scénami. Tu sa nedočkáte ani jedného. Je to niečo, čo sa snaží tváriť ako iné podobne ladené snímky, ale zároveň svojsky. Nevyšlo to. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Tak stupidní béčko jsem už opravdu dlouho neviděla. Naprosto hloupé dialogy, u kterých se člověk zasměje, zakroutí hlavou, nebo si dokonce řekne, že si z něj tvůrci snad dělají srandu. Velmi laciné triky čítající rádoby cool zpomalovačky, trochu Matrixu, samé máchání s katanou a digitální krev. Všechna klišé, na která jen pomyslete, a to nemluvím o nezajímavých charakterech, nezajímavém ději apod. A že by nějaké napětí, naznačující že se jedná o horor? Ani náhodou. Sama nuda a šeď. Nebýt podivné souvislosti s výtečným anime Blood +, tenhle film bych si nikdy nepustla a byla ušetřená zbytečného zklamání ztráty času. Japonsko-zahraniční kooperace s Korejkou v hlavní roli (mimochodem Ji-hyeon Jeon znám z vynikajících korejských filmů a naprosto nechápu její účast v tomto) prostě není dobrá. 1* za jednu a půl hodiny času, ale i tak to na mě bylo příliš dlouhé. ()

Galerie (17)

Související novinky

Josh Hartnett... tasí kolty?

Josh Hartnett... tasí kolty?

13.09.2009

Nepletete se, včerejší novinka se jmenovala skoro stejně. Tentokrát se ale místo veterána Jeffa Bridgese stane pistolníkem představitel mladší herecké generace Josh Hartnett. Stane se tak v… (více)

Reklama

Reklama