Reklama

Reklama

Hlava elitní hongkongské policejní jednotky, seržant Wong Man Chin přezdívaný „Psí hlava“, dohlíží na první krůčky nadějného nováčka, pohledné agentky Ho. Zároveň však sleduje také notorického zločince Chana. Věří totiž, že právě tento výlupek byl hlavním strůjcem nedávno spáchané geniální loupeže v klenotnictví. Jenže ačkoli si je Chan policistovy pozornosti dobře vědom, rozhodně ho neodradí od příprav na největší akci svého života. Souboj mezi zákonem a zlem může vypuknout. Na straně první stojí Simon Yam a Miss Hongkong z roku 2004 Kate Tsuiová coby paže zákona, na druhé pak Tony Leung Ka Fai v úloze muže, který je schopen téměř čehokoli v kriminálním thrilleru, který si právem vysloužil přezdívku „hongkongská Francouzská spojka“. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Matty 

všechny recenze uživatele

Realistický „look“, který oproti tzv. umělecké tvorbě od sledování neodrazuje, naopak intenzivně vtahuje do dění, strhává plným právem největší pozornost na svědomitě (ač naoko amatérsky) vedenou kameru. Nutí nás být dalším pozorovatelem. Ti nejpozornější, všímající si i na první pohled nedůležitých postav, budou v závěru náležitě odměněni. Potěšující, neboť ne zcela konvenční přístup k žánru dělá z Pod dohledem film, od něhož nelze odtrhnout zrak. 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ázijský krimi thriller na americký štýl. Vôbec nie zlá kombinácia, ktorá na mňa veľmi zapôsobila. Pomerne jednoduchá zápletka, žiadne extra zvraty, zato ale slušná herecká podpora a svižné spracovanie a príbeh premyslený do posledného detailu. Charizmatický záporák sa podpísal pod veľké percento môjho hodnotenia. 80%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý krimi thriller. Má dosť dobrý príbeh o špeciálnej policajnej jednotke venujúcej sa sledovaniu, ktorá práve vezme novú členku a síce sa jej tu začína pomerne ťažko, ale vďaka dobrému nadriadenému sa rýchlo stáva plnohodnotnou členkou tímu. A práve čelia veľmi dobre organizovanej skupine lupičov, ktorá za sebou nezanecháva takmer žiadne stopy, no polícii sa podarí zistiť vzhľad jedného z podozrivých a tak ho sledovacia skupina musí nájsť. No šéf lupičov je rovnako inteligentný ako nebezpečný a tak čelia viacerým problémom. So spracovaním som celkom spokojný, ale dalo sa z toho získať aj o niečo viac. Už na prvý pohľad musím pochváliť tento zaujímavý nápad so sledovacou jednotkou, ktorá sa v tomto žánri vôbec nevyužíva a tak to celé príjemne osvieži, pričom svoj potenciál využíva naplno. A tak už úvodná sekvencia mi prišla dostatočne zaujímavá, ale aj následne sa mi to dosť páčilo, zoznámenie sa s obomi stranami, aj keď záporáci mohli mať predsa len ešte o niečo viac priestoru, no určite musím pochváliť aj hľadanie a sledovaie prvého podozrivého, to sa mi z celého filmu páčilo najviac. Len škoda, že druhá polovica je už o niečo slabšia, za čo ale môže hlavne to veľké tempo, kvôli čomu som mal pocit, že sa všetko rieši až príliš rýchlo, čo ma dosť mrzí, ale zase aj táto časť je stále dostatočne kvalitne zvládnutá a ponúkne aj pár vydarených sekvencií. Čo sa týka akcie, tvorí ju očakávane hlavne samotné sledovanie, ktoré mi prišlo dosť zaujímavé, ale nájde sa tu aj niekoľko klasických policajných akcií, ktoré mi ale prišlo skôr len úplne štandardné, taže svoj účel splnia, ale inak výraznejšie nezaujmú. S hereckým obsadením som dosť spokojný, výborná hlavná hrdinka, Simon Yam ako šéf tímu ma síce trochu sklamal, nepôsobí tu až tak charizmaticky, ako obvykle, ale aj tak poteší, k tomu hlavný záporák Tony Leung Ka Fai, tradične nechýba Suet Lam a ešte pár slušných vedľajších postáv, ako hlavná veliteľka alebo Eddie Cheung. Réžia a technická stránka síce v ničom nevynikajú, ale je to slušný žánrový štandard, takže nemám problém. V tomto prípade mi juhokórejský remake sadol o trochu viac, keďže vlastne doladil takmer všetko, čo mi tu trochu prekážalo, ale aj Eye in the sky určite stojí za pozornosť, slušná žánrovka. 74% ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Hongkongská kriminálka, kterou bych zařadila jako takový slušný nadprůměr. Obsahuje pár napínavých situací, ale celkově na mě působí chladně (hlavně postavy) a bezvýrazně. Chybí mi tu něco vlastního, originálního, odlišujícího od ostatních (díky čemu lze např. identifikovat snímky režisérů jako je Soi Cheang, Johnnie To nebo Derek Yee). ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Film popisující práci důležité a nevděčné složky HK policie, řekněme, sledovačky. Je podaný dokonalou formou, nedává prostor ani špetce zbytečných scén nebo nudy. Celý působí jako z dílny mistra Johnnyho Toa, ale není tomu tak - film sice produkoval, ale natočil ho jeden z jeho oblíbených scénáristů jako svůj debut. Možná se rodí nová režisérská hvězda Hong Kongu. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Ano opravdu Francouzska spojka po Hong Kongsku ;-). Ano Sam Yam s ledvinkou a ve starem svetru jak absolovent hnojarny. Ale krimi drama je to tedy jako vino. Velmi civilne pojate, snad jen s jednou scenou ala dojak. Stridme a velmi realisticky pusobici kamera. Famozne vygradovany dej. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jako první pozdější remake. Tohle mi přijde trošku komornější, více přirozenější a syrovější. O to možná i lepší. Někde v sedmé minutě mě rozsekal chlápek s mikinou s nápisem ČSSR. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi ten nápad a koncept sledovačky, který po úvodu doprovází takřka celým filmem až do konce. To, co ve většině krimi filmů zahlédneme jen v jedné krátké scéně, je zde hlavním tahounem. Jen se nemůžu zbavit pocitu, že je vše takové zdlouhavé a táhlé. Přitom film má jen hodinu a půl. Nikdy by mě nenapadlo, že o filmu řeknu, že je zajímavý, ale zároveň nudný. Zvláštní pocit, když ho chcete sledovat až do konce, přestože vás svým způsobem nudí. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka, ale vynikající zpracování. Hlavní hrdinka krásná a její učitel neskutečnej sympaťák. Fakt parádní film. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Policejní práce v Hong Kongském podání pro mě vždy znamená určité očekávání, jelikož mě snad ještě nezklamala. Eye in the Sky oplývá velice jednoduchým dějem, s nímž dokázali tvůrci pracovat na výbornou, herci a postavy jsou sympatičtí, a obsah precizně seskládán dohromady. Spousta lidí srovnává s remakem od Korejců, tak jsem taky vyplyvnu svůj názor. Ačkoliv má korejská verze spoustu hereckých hvězd, nedokázala mě tolik zaujmout jako originál. Ten působí přirozeněji a osobněji. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Spartánsky svěží kamera podtrhuje realistický look a spolu s námětem zdánlivě rutinních sledovaček přináší skvělou a poměrně neokoukanou atmosféru. Relativně strohá je i stopáž, díky které film odsýpá v luxusním tempu s jasným tahem na bránu bez zbytečných otravných okolků, což je u krimi/thrillerů často opomíjeno. I přes masivní portfólio scénářů jde o režisérský debut z čehož možná plyne poněkud patrná "sázka na jistotu" a "poctivě odvedené práce" místo něčeho extra revolučního či dechberoucího. Eye in the Sky je však jedním z těch případů, kdy nadstandardně kvalitně zmáknutý standard je naprosto na místě. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Promakaně chytré a ve skvělém tempu, o chlup horší,než pozdější remake v roce 2013, nesoucí název Gamshijadeul. Identický komentář - viz Gamshijadeul ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Na "policejní" film dost slušnej matroš. Žádná přehnaná akce, decentní a v pohodovym tempu. Neustále žeroucí Fat man byl fajn, potěšilo mě cameo bundy ČSSR... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Přesně jak píše Martyr. Trapné ždímání citů ve 100x viděném (nic invenčního ani řemeslného). Jako Francouzská spojka jo? Ani omylem...45%. ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci a strhujúci film, ktorý neraz pripomenie Francúzsku spojku a Pepkov súboj s nepolapitelným Charnierom. Perfektne natočené, perfektne zahrané. Plus pohľad na Simona Yama (v posledných filmoch hráva mafiánskych bossov alebo ľudí čo lámu chrbtice pohladom) v teplákoch, 30 ročnom vypletanom svetríku a ladvinkou je neuveriteľný. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Chladný, nevýrazný a na plačlivé scény trápny film s fajn hercami. Agentka je po 3 minutovej skuške prijatá medzi elitných policajtov kde si ju pod patronát zoberie starý 'DogHead' a hneď ju nasadí do prvej dôležitej akcie. Nechápem to nadšenie.Videl som asi sto lepších filmov o sledovačkách s lepším scenárom, hudbou aj kamerou. 45% ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Johnnie To sa nezaprie ani v úlohe producenta. Kvalitná, dosť netypická krimi o špeciálnej zložke honkongskej polície, ktorá má na starosti sledovania. A o sledovanie vlastne ide celý film, aby som nezabudol, vo filme sa dosť často jedáva. Jeden zo záporákov v podstate niečo konzumuje v každom svojom zábere, :) a aj ten Simon Yam tu je nejaký tlstý. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Kriminálky Miami, LA, NY, ČB a všechny ty jejich hi-tech nádobíčka, drony, a bůhví co ještě za vymoženosti moderní doby. Toto je poctivá policejní šmírovací práce z Hongkongu, která se skládá z desítek hodin zkoumání kamerových záznamů, dokola se opakujícího projíždění ulic města, prohrabávání odpadků, přespávání na střeše dodávky a neustálého slídění obyvatel, doufajíc, že se podaří najít stopu, vedoucí k dopadení gangu zlodějů. Teď už pro mě vzbuzuje sekuriťák, sledující každý můj pohyb při nákupu v supermarketu, to nejmenší podezření. Daleko větší paranoiu mám z bezdomovce před vchodem, důchodce, který do mě nekompromisně najíždí vozíkem, a už vůbec nevěřím usmívající se prodavačce v maso-uzeninách. ()

Reklama

Reklama