Reklama

Reklama

Lars a jeho vážná známost

  • USA Lars and the Real Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lars je typický looser, žije na malém městě a je až dojemně nesmělý. Jednoho dne si přivede do domu svého bratra a jeho ženy svou novou přítelkyni - nafukovací pannu Biancu objednanou přes internet. Místo sexu ale Lars prahne hlavně po opravdovém a cituplném vztahu a podle toho se k Biance chová. Jak ale tohle vysvětlit obyvatelům malého městečka? Larse mají naštěstí všichni rádi a Bianca tak brzy chodí do kostela, pracuje jako panna v obchodě se šaty a stane se i dobrovolnicí v místní nemocnici. Lars tak možná najde u svého okolí pochopení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (384)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nesmělí a uzavření lidé to mají ve svém životě těžké a často narážejí na bariéru lidského nepochopení a nezájmu. Režisér Gillespie se ale nezajímá ani tak o svého uzavřeného a podivínského hrdinu, jako ho spíš zajímá komunita, která Larse obklopuje a která se musí vypořádat s jeho pošetilým nápadem. Je to ve své podstatě až příliš pohodový snímeček, který vyzdvihuje schopnost komunity vycházet vstříc a pomáhat tam, kde by v reálném životě přišly spíš na řadu dramatické konflikty, nesnášenlivost, krutost a výsměch. Lars má v podstatě nadosah lásku půvabné a sympatické dívky, přátele i chápající příbuzné, jen se s nimi v určitém momentě míjí. Takhle to v reálném životě téměř nikdy nefunguje. Svým obsahem mi připomíná komedii Kdo to štěká režisérky Kasii Adamik s tím, že Lars je přece jen profesionálnější a z filmového hlediska sdělnější. Ve své podstatě příjemná komedie na jedno použití. Celkový dojem: 60 %. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Tak co, chlapi? Přiznejte se, komu v této chvíli poletuje Bianca ve skříni? (humor). No, psát o tom, zda-li je fouky/fouk ženská lepší než krev a mlíko, to je podle mě hodně nemístný. Proto se budu věnovat bludičce jménem Lars.__ Rád sleduji filmy o introvertních lidech. Nebo o človíčcích, kteří jsou nějakým úžasným způsobem zvláštní, divní. A nesnáším, když o nich někdo pronese větu, že nejsou normální nebo nedej bože nudní. Právě Lars ve mě vzbuzoval závan originality a pocit toho, že každý člověk je jedinečný. A není to jen proto, že za sebou vláčí den co den foukací pannu a nesnáší, když ho někdo obejme. On se zamiloval, ale dal to podivným způsobem najevo. A Ryan Gosling bravůrně vystihnul všechny klady a zápory podivínství. Ty letmé úsměvy a odvracení očí....ten herec je vážne dost dobrej.__ Trvalo mi dlouho než jsem napsal tenhle komentář, možná proto, že znám podobné lidi (akorát bez těch pannen). Lars a jeho vážná známost pro mě tak zůstanou asi navždy snímkem, ne ani tak originálním, ale neskutečně dojemným průvodcem ze světa podivínů. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Originální námět, jenž je navíc chvilkami ještě originálnějším způsobem rozvinut, ale nemůžu se zbavit pocitu, že šlo jít ještě dál. Každopádně je to zas takový jeden menší nemainstreamový film pro potěšení jako jsou Malá Miss Sunshine či Zbouchnutá, navíc s perfektním Ryanem Goslingem v hlavní roli. 7/10 ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Velice originální nápad vkusným způsobem rozvedený do bezmála dvou hodin příjemného harmonického vyprávění. O toleranci, dobrotě, vůli chápat a pomoci. Herci jsou dobří a uměření, Ryan Gosling vynikající a i ta umělá panna svou roil zvládla dokonale. Z celého filmu čiší dobrota, vstřícnost, srdečnost - a přitom to není kýč. To je těžké, to je umění. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Milý snímek s výborným Ryanem Goslingem v hlavní roli... Film je plný momentů, kdy se díky Goslingivě kouzelnému pojetí Larse upřímně zasmějete (nepamatuju si, kdy jsem se u filmu smál tolik a tak dlouho) a navíc po skončení filmu nemůžete mít snad jinou než naprosto pozitivní náladu... Minimálně pocitově nízkorozpočtový snímek se skvělým obsazením - pro tyhle filmy mám slabost... Nejde hodnotit jinak než plným počtem... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Aby se Ryan Gosling lépe vžil do role Larse, bylo o nafukovací pannu postaráno, jako by byla opravdická - stejně jako ve filmu. Ve svém volném čase byla oblečena neformálně a na natáčení byla přítomna jenom, když se zrovna měla objevit ve scéně. (HappySmile)
  • Natočeno za 31 dní. (ČSFD)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama