Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které mne dokáží po celou stopáž udžet v pozoru, nenudí mne a ještě se mohu kochat příjemnými záběry (v tomto případě tři hlavní roštěnky v sexy oblečcích), takže proč ne. Je zde sice pár WTF scén, ale jinak je dle mého názoru snímek natočen velmi zručně, líbivě a hlavně bez hluchých míst. Ke konci mi svou gradací trochu vytanula na mysl Disturbia, zápletkou a finálním rozuzlením jsem rozhodně nepohrdnul... takže asi tak. Pro fanouška cool moderních hororů s dobrou pointou jasná páka. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Tento film ma problem, ako mnoho inych, ktore vam pripominaju podobne filmy. Napriklad ja som stale myslel na OTCIMA (1987 a 2009) v zenskom prevedeni, chvilkami som si spomenul na Rebeccu De Morney v psychothrilleri RUKA NA KOLISKE (1992) a ku koncu, to radsej nespomeniem ziadny film, lebo by som prezradil tu "sokujucu" pointu. Priznam sa, ze som cakal omnoho slabsi film, ale vydrzal som sa divat do neskorej noci bez toho, aby som zaspal, takze to malo nieco do seba a preto som pridal este tych 10% navyse, spolu teda 70%. Ako vykonny producent je tu podpisany aj Ivan Reitman, ktory je skor znamy ako reziser roznych fantasy komedii, jeho najuspesnejsia bola napr. KROTITELIA DUCHOV (1984). _______ Emily Browning - (Anna) +++ Arielle Kebbel - (Alex) +++ David Strathairn - (Steven) +++ Elizabeth Banks - (Rachel) +++ Maya Massar - (Mama) +++ Kevin McNulty - (Šerif Emery) +++ Jesse Moss - (Matthew Hendricks) +++ Dean Paul Gibson - (Dr. Silberling) +++ Produkcia: Ivan Reitman +++ ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, zpočátku jsem netušil, že jde o nějaký remake - ten fakt jsem kdysi věděl, ale poctivě se mi vytratil z mysli. Když se poznání dostavilo, část mojí mysli začala porovnávat a kritizovat a dalo mi celkem práci tuhle primitivní část mozku umlčet - vždyť předloha je jeden z mých nej filmů. Nicméně, americký Uninvited je fajn film. Fajn thriller, zvlášť pro neznalce předlohy je zachována hlavní pointa a pro znalce je zase film pojatý natolik jinak, že ty dva opravdu nejde přímo srovnávat. Jsou prostě každý o něčem jiném. Ale přesto, bude to znít jako protimluv, prima je, že i přes svou různost jsou si ve spoustě detailů podobné (někdo by jistě řekl zkopírované či vykradené), což mi zpětně velice ladilo se zbytkem; některé z nejpůsobivějších scén byly přizpůsobeny novému příběhu, a tak je Uninvited dostatečně účinný a přesto svůj. Není dokonalý, pseudoduchařské halušky jsou ještě přetaženější a zbytečnější nežli... jinde... ale to je jen hvězdička dole a čtyři jsou pořád fajn. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $28,596,818Tržby Celosvetovo $42,778,961Tržby za predaj DVD v USA $10,733,602 //počet predaných kusov 658,261║ Opäť klasická horrorová hra na prekvapujúci záver, kde dej nenudí, škrkne to o závan napätia, herci újdu,... takže aspoň taký neškodný priemer keď už nič iné to na vrch nedá. /55%/ ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Milionkrát ohraný námět s nezvaně ,,šokující" pointou. Za poslední dobu jsem viděl s tímto rozuzlením filmů nespočetně. Takže originalita - nula. Herecké výkony na úrovni, atmosféra kolísavá, ale slušná. S hororem to nemá takřka ( kromě občasného výskytu nějakého toho ,,dream boogeymana", který zde ale moc nehraje roli ) nic společného. Jde spíš o psychologický thriller o jednom ( abych úplně nespamoval nebudu říkat název,i když... ) hnusném duševním onemocnění, které tíží svět věky věků. Znám daleko DALEKO lepší kousky s touto tématikou, tohle je vážně těžký průměr. 2,5 % ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu složil Christopher Young. Následně pak byla nahrána 78mi členým orchestrem a 20ti členým sborem. (Chatterer)
  • Herečka Emily Browning zde ztvárnila postavu, které je 14 let. V době natáčení však Emily bylo už přes 20. (Dlee)
  • Variácia rôznych uhlov kamery a nútenej perspektívy pomohli vytvoriť ilúziu, že Elizabeth Banks (Rachel) je o niekoľko centimetrov vyššia ako Emily Browning (Anna), hoci tá je v skutočnosti len o dva centimetre nižšia. (misterz)

Reklama

Reklama