Reklama

Reklama

Peter Bretter je sympatický třicátník, který se živí psaním hudby k televizním seriálům. Strávil pět dlouhých a báječných let zbožňováním své přítelkyně - televizní hvězdy Sarah Marshallové, která, i když "nechtěně", na něj zapomněla při děkovací řeči při přebírání televizních cen. Ve chvíli, kdy se s ním Sarah rozejde, se Peterovi zhroutí svět. Svou krizi zpočátku řeší postelovou terapií, později zjišťuje, že tudy cesta nevede. Snaží se, aby na ni zapomněl, vždy ale dojde k závěru, že bez Sarah už jeho život nikdy nebude mít smysl. Na radu svého nevlastního bratra odjede na Havaj s tím, že změna prostředí mu pomůže na nešťastnou lásku definitivně zapomenout. Plán mu ale úplně nevychází, protože tam jeho nejhorší noční můra teprve začíná! (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (830)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Už je těch prudce inteligentních a duchaplně uvědomělých komedií v poslední době nějak trochu moc. Možná by neškodilo ubrat trochu té špinavé reality a trošičku pohladit diváka po duši, protože ne každému vyhovují střihy na nahého Jasona Segela, který vypadá jako kdyby jedl posledních pár let svého života tlačenku, zapíjenou mocnými hlty pivního moku. Mila Kunis zachraňuje hodně. Její opravdová holka nemá chybu. Zbytek nestojí za řeč. Trend "reality" bez osobitějších trademarků. Nuda. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Judd Appatow přihlížel pouze z pozice producenta a díky bohu za to. Asi bych začínal mít pocit, že se z něj stává falešný prorok. Né, že by Kopačky nebyl ujeté tak nějak po Appatowsku, nechybí spousta sexuálních narážek ani nakopnutí popkultury do citlivých míst, ale přeci jenom jim schází ono civilní kouzlo pana mistra. Asi tak nějak by dopadl 40 let panic kdyby zůstalo u první poloviny. Takhle je to jenom průměrná komedie, která jen stěží lavíruje mezi nechutností a skutečným humorem To ale nic nemění na tom, jak moc velký je Russell Brand borec. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejslabší Apatowův mainstream, což ve světle spousty romanticko-komediálních polotovarů "made in Hollywood" znamená výborný film. První ubulená polovina je sice docela na pěst, obzvlášť nemá-li člověk se Segelem slitování a vidí jen chlapa v teplácích či bez nich. Druhá půlka ovšem filmu napravuje reputaci měrou vrchovatou. Jakoby Segel čekal, až sál opustí ti, co radši střízlivější a méně "otevřenou" zábavu, aby mohl nastartovat výrobní linku na hlášky, geniální scény a bránici trhající songy. Die, die... I can`t. UPDATE: Za poslední dva měsíce jsem to viděl snad dvacetkrát a stále nemám těch životních pravd dost. Zvedám na pět fíků. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No z filmu, ktery nejak souvisi s Apatowem, je tohle jednoznacne nejslabsi. Na jednu stranu sice celkem prijemna romantika s stokrat provarenym dejem, ktera je ale docela pohodova, na druhou stranu moc nefungujici komedie. Vtipy by se dali totiz spocitat na prstech jedny ruky, ty hodne vtipny, problem je, ze ani tech nevtipnejch tu moc neni. Navic ani skoro dvouhodinova delka filmu moc neprospiva, nakejch 80 minut by naprosto stacilo, vzhledem k tomu, ze se tu toho moc nedeje. Takle to aspon zachranujou herci, docela sympatickej Segel, kterej neni kdovijakej machrik, ale ani to neni typicky hovado, proste fajn chlapek, akorat sem fakt nechapal, proc na nej leti takovy kundy. Z herecek zaujmou hlavne dve hlavni, obe pekny kocky (Bell, Kunis). Mile me prekvapil Russell Brand, cekal jsem, ze tu bude za nejakyho parchanta, ale kdyz pominu ty nektery jeho superprasacky vystupy, tak je to celkem sympatak. Ale stejne me nejvic bavil Bill Hader a jeho dokonaly rady. Jinak komentar se tyka necenzurovany verze, u ktery ale moc nechapu, proc vznikla, tech par fuck se ve filmu ztrati a bez sto padesati zaberu na Segelovo pero bych se taky obesel. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„It's like the Sopranos. It's over. Find a new show.“ V řadě ohledů velmi výstižná „post-romantická“ komedie, která se rozchod snaží nahlížet z více stran, než je v americké žánrové tvorbě obvyklé. Je zřejmé, proč Sarah Petera, zabydleného ve své roli věčného loosera a netečného vůči její nespokojenosti, opustila, ale vina je zároveň na její straně, protože ho začala podvádět. Dobře odpozorované detaily jako Peterova schopnost s předstihem odtušit, co mu partnerka hodlá sdělit, občasné záchvaty úzkosti při vzpomínce na příjemné společné chvíle, citová vazba k navenek bezvýznamným předmětům jako je dóza na obilné kroužky, šťastně zamilované páry, které najednou vidíte všude kolem sebe nebo přesvědčení, že nic bolestivějšího vás již nemůže potkat a jste nezranitelní, bohužel sousedí s poněkud jednodušší komikou sexuálně akrobatického charakteru a do prázdna vyznívajícími improvizovanými dialogy. Herci byli nicméně skvěle vybráni a i v případě, že nemluví k tématu, je radost je sledovat. Segelovi, rovněž autorovi scénáře, s jeho posmutnělým výrazem přerostlého dítěte málokterá role takhle sedla. Russel Brand zřejmě ani nemusel moc hrát, ale přestože je to nevyzpytatelný pošuk, dokáže si získat vaše sympatie, a Kristen Bell má daleko k chodícím ženským stereotypu, jaké známe z jiných komedií z Apatowovy produkce. Hraje prostě samostatnou holku, která se rozhodla něco dělat s nefungujícím vztahem. Peter se sice cítí jako oběť, a vedlejší postavy jej v tomto pocitu s nepravděpodobnou samozřejmostí utvrzují tím, jak ochotně mu podávají pomocnou ruku, ale film nakonec až tak bolestínský a chcípácky nevyznívá. Naopak nabízí jeden z osvědčených důvodů, jak se od své/svého ex osvobodit a začít pracovat na sobě, namísto na již neobnovitelném vztahu – být kreativní, něco dělat. Jestliže o některých filmech bezezbytku platí, že jejich pravdivost doceníte až poté, co si projdete něčím podobným jako hlavní hrdina, Kopačky jsou jedním z nich. 75% Zajímavé komentáře: POMO, Gemini, castor, Sobis87, ScarPoul ()

Galerie (36)

Zajímavosti (22)

  • Pravé jméno havajské národní ryby je Humuhumunukunukuapua'a. Česky ostenec klínovitý. (Ruuzha)
  • Jason Segel (Peter Bretter), představitel hlavní role a autor scénáře, se podílel i na hudební složce. (dbar)
  • Pieseň, ktorú hrá kapela v bare u Lenivého Joea, je “More Than Words“ od skupiny Extreme. (mackyns)

Související novinky

Další černá vlajka na obzoru

Další černá vlajka na obzoru

03.08.2010

Britský komik Russell Brand, který se tento týden vrací do našich kin jako excentrický rocker z Kopaček v spin-offu Dostaň ho tam, touží po šermování a plavbě na rychlé lodi. Ve filmu studia 20th… (více)

Reklama

Reklama