Reklama

Reklama

Producent filmu IGBY, nominovaného na Zlatý glóbus, přichází s působivým příběhem o temných stínech životního stylu 80. let v Los Angeles. INFORMÁTOŘI, jejichž děj je zasazen právě do Los Angeles 80. let, se soustředí na mladé a bohaté Losangelesany, pohlcené dekadentním životním stylem. Žijí lhostejně a izolovaně od skutečného světa. Půltuctu příběhů filmu spojuje jedna osoba – Graham Sloan. Je to dítě luxusu, které se snaží najít svou vlastní cestu. Grahamovými nejlepšími přáteli jsou Christie a Martin. S nimi se oddává sexu, drogám i debatám o životě. Martin zároveň tajně udržuje milostný vztah s Grahamovou matkou, zatímco otec je posedlý stárnoucí, ale stále sexy hlasatelkou Cheryl Laineovou. Cheryl se také schází s mladíkem jménem Danny, který by mohl klidně být jejím synem…a složitá síť příběhu se zaplétá… Grahamův přítel Tim jede s otcem na Havaj. Otci během pobytu začne vrtat hlavou, proč se jeho synovi nelíbí děvčata a co na jeho chlapci tak přitahuje muže. Grahamův soused Jack drží v zajetí dítě, které unesl z mnohem temnějších důvodů, než je výkupné. Násilnická popová hvězda Bryan Metro se ocitne v nejhorší krizi právě ve chvíli, kdy je jeho kariéra na vrcholu. INFORMÁTOŘI jsou portrétem zbloudilé generace – tragický pád do propasti pod oslnivým pozlátkem L.A. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

K The Informers mě přilákaly dvě věci: 1) přítomnost cca půl tuctu známých tváří a 2) komentář Jeremyho Clarksona k Amber Heard během jejich rozhovoru... Ad 1). asi největším šokem pro mě byl fakt jak Kim Basinger ve svém věku vypadá skvěle a jak Winona Ryder vypadá na svůj věk hrozně. Kdybych nevěděl kdo jsou, klidně bych zbaštil že jim je stejně let (přitom mají mezi sebou 18roků). Ad 2). Jeremy nekecal. Amber tráví většinu času před kamerou bez oblečení. Nicméně to je tak celé. Myšlenku celého filmu jsem totiž vůbec nepochopil a nic z výše uvedeného mě nemotivuje se na film podívat 2x (tím pádem více než dvě hvězdy opravdu nehrozí) a protože se film týká tématu který mě nebere (synkové a dcerušky bohatých rodičů co jen celý film fetují a šukají) snižuji podprůměr o ještě jeden stupínek níž. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět o čem to je? Amber Heard je zde většinu filmu bez trička. A to je doslova vše. The Informers je film, který neví, čím chce být. Jestli artovým filmem o jedné generaci (aneb i dříve herci/zpěváci brali drogy, jen je tolik nenachytávali) či dramatem nad několika osudy lidí, kteří sice mají všechno, ale přitom ví, že jim pořád něco schází. Ono námět a myšlenka filmu není od věci, ale to by snímek musel mít lepší scénář (režie byla super, navíc už vím, že když tomuto režisérovi dá někdo opravdu parádní námět, tak z toho vznikne skvělý film). Ano, scénář je tady to, co drhne. Například - v jedné dějové lince přijde rocková hvězda na pokoj, tam je fanynka a hvězda ji začne mlátit. Ale pak se nedozvíme nic dál a tím tato linie prakticky končí, žádné pokračování, nic… rockovou hvězdu pak vidíme, jak jde v klidu na další koncert… Nevím, jestli tohle měl být záměr, tak nevyšel. Za Amber a za… jo, za Amber dávám 20 %. Doufám, že se tohohle námětu někdo chytne za pár let, hlavně nějaký dobrý scenárista… ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh, který byl natočen podle literární předlohy, se odehrává v Los Angeles, konkrétně v roce 1983 a je zahlcen takovým množstvím různorodých postav, že se v něm divák ztrácí a hůře orientuje a hlavně je to velmi zvláštní film už svým pojetím i vyzněním. Nevázaný sexuální i bisexuální život, drogy, rocková hudba i hrozba choroby AIDS jsou zde předvedeny v dekadentním stylu a divák si nemůže najít k žádné postavě ani špetku sympatie, protože vlastně proč sympatizovat s feťákem, násilníkem, nevěrným manželem,, nebo věčně nadrženou mladou courou, co má smrtelnou nemoc a ještě ani o ní neví. Nutno však dodat, že tyto postavy hrají samí dobří herci a zjištujeme zde u nich následující: Kim Basinger to pořád sluší, Jon Foster nemá charisma a tudíž se pro hlavní roli nehodí, Mickey Rourke má násilníky v krvi, Rhys Ifans nemá v roli manažera kapely Informers chybu, Winona Ryder nám dost zestárla, zesnulý Brad Renfro, kterému je film věnován, byl docela talent, Amber Heard to nejvíc sluší, když toho na sobě moc nemá a Billy Bob Thorton se moc herecky nepředvedl, ale není divu, když dostal tak málo prostoru. Režisér Gregor Jordan to neměl s převodem náročné knihy na plátno vůbec lehké, ale jeho snahu je třeba ocenit, i když to není moc výrazný film, ale přesto mírně provokativní film to je určitě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uz si ani nepamatuju proc, ale docela jsem se na film tesil. Jenze tohle je naprosta prazdnota. Sice tu mame takovej ten typ mozaikovityho drama, kdy sledujem osudy nekolika lidi, ktery by se meli na zaver nejak silne protnout, jenze jednotlivy "pribehy" jsou tezce o nicem a ty alespon trochu zajimavy (Thornton, Rourke) jsou na hodne vedlejsi koleji a film se hlavne zameruje na skupinku mladejch bohatejch zmrdu, ktery se jen valej, fetujou a sukaj, sice je obcas videt nejaka pekna naha holka, bohuzel ale taky nekolikrat skonci v posteli dva chlapci. Coz nastesti moc videt neni. No a tyhle jednotlivy "pribehy" nejsou absolutne nijak uzavreny a vsechny vysumi do prazdna. Nezachranujou to ani herci, vsichni vypadaj tak nejak utahane, stejne jako se tahne tenhle film o nicem. Slabsi 3* jen za tu trochu depkoidni atmosferu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Když vám zemře dítě, neustále si představujete, jak by asi vypadal jeho další život, na který už ale nikdy nedojde.. Ale Bruce žil plným životem !! A v tom je jistá útěcha.." Plný život ?? Nebo život plný koksu, povrchních canců, sexu nebo chlastu ?? Někdo ten rozdíl jen dost těžko chápe.. Stejně tak se zdá naprosto jisté, že tohle agresivně povrchní a ploché zobrazení nesmírně agresivně povrchního a plochého prostředí plného charakterů, které jsou sice zdánlivě živé, byť tohle jsou spíš krásní zombíci, nicméně ve vztahu k divákovi vesměs neztotožnitelné, zjevně naprostou většinu nedokáže dostatečně zaujmout, když narativně nepříjemně vyprázdněný snímek režiséra Jordana, nikoliv však Neila, ale Gregora, od klokanů, zvládá pouze navodit dokonalou depresi.. Na jeho obhajobu nezbývá než dodat, že ona zásadní potíž tkví už v samotné knižní předloze Breta Eastona Ellise, který se tentokrát svému Americkému psychu nepřiblížil ani na dohled.. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (8)

  • Do role Christie, kterou ve filmu ztvárnila Amber Heard, byla původně obsazena Ashley Olsen. Nakonec ale z natáčení odstoupila. (Fenk)
  • Brandon Routh měl ve filmu hrát upíra Jamieho, ale jeho scény byly na poslední chvíli zrušeny, takže se ve filmu vůbec neobjeví. (HellFire)
  • Párty ze samotného úvodu filmu byla natočena v rezidenci v Buenos Aires v Argentině. (Angelic-77)

Reklama

Reklama