Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Dnes již kultovní britský komediální seriál vychází ze série divadelních představení, oceněných prestižní cenou Perrier, a stejnojmenné rozhlasové show. Seriál, líčící osudy dvojice hrdinů Howarda Moona a Vince Noira, představuje ryze autorský koncept, za nímž stojí dvojice Julian Barratt a Noel Fielding. Ti se zhostili nejen hlavních rolí a scénáře jednotlivých epizod, ale i originální hudby, kostýmů a celkového výtvarného řešení. Jejich společné dílo zásadně převrací vnímání humoru a svou jedinečností odhaluje plochost a průměrnost masově oblíbených spotřebních seriálů. Barratt s Fieldingem narušují zažitý klid a uvádějí do něj zástup neuchopitelných postav a výstředních charakterů, bombardují diváka humorem od první signální, přes rafinované popkulturní odkazy až po čiré dada a bez diskuze transformují matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

tranquill 

všechny recenze uživatele

Šílené, bizarní... a oba je prostě žeru :-))) Další s britských sitcomů (např. Ajťáci, kde se objevují i stejní herci), který je o něčem jiném... a vy nevíte o čem :-))) Novodobá odpověď na Monty Python. Nevím kam scénáristé chodí na náměty, taktéž autor hudby je inspirován asi jiným vesmírem (a je skvělé, že většina dílů nás obdařuje nějakým fantazmagorickým hitem!). Kultovka!!! ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Psychotina neskutocnych rozmerov, ktorej hlavnou vyrazovou crtou je suboj medzi miestami az genialnou vtipnostou s neuveritelnou trapnostou, ktora ju strieda. Tvorcom vsak nedostatok kreativity urcite vycitat nemozno ;) Druha seria je z mojho pohladu este slabsia a az na dva diely (Nanageddon a zaverecnu The Nightmare of Milky Joe) som sa v podstate riadne nudil. 2,5/5* ()

Reklama

Yuksek 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyrovnané, přesto návykové. Nikdy nevíte z jakého kouta zábavy na vás zaútočí. Nikdy nevíte jakej song v půlce dílu prořízne sérii poklidných dialogů (u mě vedou Eels a Future Sailors). Nikdy nevíte v jaký úchylný roli se objeví Matt Berry. A konečně... nikdy nevíte jakej na sobě bude mít Vince vohoz. A to jsou ty důvody, proč si nemůžu odpustit ani jeden díl... ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejgeniálnější seriál ze všech. Jste-li milovníci nonsensových ujetostí v kombinaci s jistým druhem britského humoru a občasnou hudební 'vložkou', rozhodně doporučuju. Tedy já bych to klidně doporučila všem, ale cosi mi říká, že většina by mě s tím poslala do p..atřičných míst. Každopádně Noel a Julian jsou nezapomenutelná dvojka komiků a ostatní 'Boosh posádka' se s nimi skvěle doplňuje. Jak už jsem řekla -geniálnost, dokonalost, ujetost, vtipnost, surrealita - to je prostě moje - nemůžu hodnotit jinak, než plným počtem :) ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že je z tohoto seriálu mnoho lidí zmateno. Obláště přátelé amerických sitcomů mají květák vedle, že umělý smích neoznačuje místa, na nichž bychom se všichni měli za pupky popadat. No a pak je tu to proklaté srování s Pythonem, že? Zatímco často srovnávavný Monty Python jsou "trapný skeče vo hovně", Mighty Boosh jsou naopak "trapný skeče s pointou" zasazený do celkového příběhu. Tedy do příběhu "vo hovně", abychom si rozuměli. Čili mi vůbec nedochází, proč tyhle dva seriály lidi pořád porovnávaj, když jsou až natolik diametrálně odlišný. Mighty Boosh je podle mnohých trapná nuda, která nesahá Monty Pythonům po kolena, zatímco já tvrdím, že Monty Pythoni vykradli tenhle seriál přes časoprostorovou kapsu a tak si svou nudnou trapností jeden s druhým nezadají, ani co by se loosovi za kostým vešlo. Čili ano, takto se dělá kvalitní trapnosranda. A vy ostatní, kdož se neklaníte kárli MODů, se jděte vostrouhat. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Vyzvánění v telefonu Vince Noira (Noel Fielding) je píseň "Cars" zpěváka Garyho Numana. (Anagram)
  • Seriál vychází ze série divadelních představení oceněných prestižní cenou Perrier a stejnojmenné rozhlasové show. (Olík)
  • V seriálu můžeme několikrát narazit na členky britské hudební skupiny Robots in Disguise - Sue Denim a Dee Plume (bývalá partnerka Noela Fieldinga). Společně se objevují v epizodách "Mutants" (jako mutantky), "Electro" (jako electro girls Neon a Ultra) a "Nanageddon" (jako goth girls Anthrax a Ebola). Samotná Dee Plume se potom mihne ještě v epizodách "The Legend of Old Gregg", "Journey to the Centre of the Punk", "The Power of the Crimp", "The Strange Tale of the Crack Fox", "Party" a "The Chokes". (Martinibaby)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama