Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Dnes již kultovní britský komediální seriál vychází ze série divadelních představení, oceněných prestižní cenou Perrier, a stejnojmenné rozhlasové show. Seriál, líčící osudy dvojice hrdinů Howarda Moona a Vince Noira, představuje ryze autorský koncept, za nímž stojí dvojice Julian Barratt a Noel Fielding. Ti se zhostili nejen hlavních rolí a scénáře jednotlivých epizod, ale i originální hudby, kostýmů a celkového výtvarného řešení. Jejich společné dílo zásadně převrací vnímání humoru a svou jedinečností odhaluje plochost a průměrnost masově oblíbených spotřebních seriálů. Barratt s Fieldingem narušují zažitý klid a uvádějí do něj zástup neuchopitelných postav a výstředních charakterů, bombardují diváka humorem od první signální, přes rafinované popkulturní odkazy až po čiré dada a bez diskuze transformují matnost a průměrnost v barvitou energii a záhadnou neónovou atmosféru... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Podle pár dílů sedí to, co tu píší ostatní: jsou zde vydařené, vtipné momenty a skvělé gagy, ale zároveň spousta trapných či nudnějších scén, které nemůžou přijít vtipné snad ani samotným tvůrcům. 50 % PS: Nejlepší mi snad přijdou zpívané pasáže, které se tu často objevují. Ty se rozhodně povedly (jako ta "rapová" ve 2. díle). ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech je poznat, že nejsou hoši ještě úplně jistí v kramflecích, avšak s o to větším zápalem se pouští do díla v druhé a třetí sérii. A jsem moc rád, že nerezignovali ani na formu (jak to často bývá zvykem u komediálních seriálů). Když si odmyslíme skvěle namixovaný humor (kombinace konverzační a situační komedie s příměsí značné dávky absurdna), Mighty Boosh nabízí i svérázný vizuální spektákl (často se surrealistickými prvky) a v neposlední řadě i skvělé (a žánrově velmi rozmanité) hudební vsuvky (složené jedním z hlavních protagonistů a autorů - Julianem Barrattem). ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hm, tak nevim, je to docela trapny. Snaži se to být ujetě a ulítle šileny, ale chyba je ta, že to neni vtipny. Myslim, že tohle by dokázal vymyslet i puberťáckej spratek s trochou fantazie. Ale tohle není ani humor, tohle je prostě jenom směska trapnejch scének. A Vincent Noir, respektive ten herec, co ho hraje, mi jde strašně na nervy (ať už hraje jakoukoliv zamaskovanou roli). Prostě tohle asi vymyslel někdo na houbičkách a myslel si, že to bylo tak skvěly, že nám to musi zprostředkovat skrz tenhle seriál. Ale že to ve skutečnosti je o ničem, to mu uniklo. Fakt jsem se snažil, abych našel něco, čemu bych se zasmál, ale je toho pomálu... Možná tak ty hudební zpívající a taneční vložky, ale ani to neni podle myho gusta... No, v první sérii jsem se zasmál asi tak 2x... Ani druhá série na tom není líp. Herci furt hrajou asi padesát různejch rolí, ale ať se snaží sebevíc, vždy jdou poznat a neni to vtipny a nic. K tomu ten trapnej měsíc, děsíc... Na druhou stranu musim uznat, že nějaky zlepšeni pozoruju a dokonce sem se i několikrát zasmál. A hlavně po hudební stránce to je fakt kvalitní a takovej "We love the chosen one" mi zůstává furt v uších. Ok, ukecali jste mě, dám tomu dvě hvězdy... Třetí sérka opět nic moc. Akorát jsem si všiml zajimavyho úkazu - Julian Barratt se ani nemusi snažit a je vtipnej, naproti tomu Noel Fielding se snaží jak může, ale vtipnej není. A to platí asi ke všem postavám, ktery ztvárnili. Mužu s klidnym svědomím říct, že i všichni ostatní herci jsou lepší než Noel Fielding. Třeba takovej Rich Fulcher je fakt masochista, a Naboo (Michael Fielding) je vtipnej už svým vzhledem, chch. Každopádně po hudební stránce to furt perlí a v hlavě mi z tohohle ujetyho seriálu určitě něco zůstane. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Britkom, v ktorom gorila rozpráva a dvaja absolutne odlišný týpci sa snažia o show.. Jeden z nich (Julian Barrat) je úplne geniálny a ten druhý pôsobí ako herecký antitalent (Noel Fielding). Absurdný a suchý humor mám rada, no pri väčšine častí 1. série Mighty Boosh som sa cítila trápne. Na málo čom sa dalo schuti zasmiať a celkovo ma to navnadilo tak, že určite v ďalších sériach nebudem pokračovať. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejgeniálnější seriál ze všech. Jste-li milovníci nonsensových ujetostí v kombinaci s jistým druhem britského humoru a občasnou hudební 'vložkou', rozhodně doporučuju. Tedy já bych to klidně doporučila všem, ale cosi mi říká, že většina by mě s tím poslala do p..atřičných míst. Každopádně Noel a Julian jsou nezapomenutelná dvojka komiků a ostatní 'Boosh posádka' se s nimi skvěle doplňuje. Jak už jsem řekla -geniálnost, dokonalost, ujetost, vtipnost, surrealita - to je prostě moje - nemůžu hodnotit jinak, než plným počtem :) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Hláška Vinceových bilých krvinek: „Všichni jsme Vince!“ „Já ne,“ je velmi podobná hlášce z balkonové scény filmu Monty Python's Life of Brian (1979): „Všichni jsme jiní!“ „Já ne.“ (Memesis)
  • Seriál vychází ze série divadelních představení oceněných prestižní cenou Perrier a stejnojmenné rozhlasové show. (Olík)
  • Vince Noir (Noel Fielding) a Naboo (Michael Fielding) jsou ve skutečnosti bratři. (Martinibaby)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama