Reklama

Reklama

VOD (1)

Pravda vždy vítězí – nebo snad ne? Původně filmový publicista, posléze úspěšně zavedený scenárista a režisér Rod Lurie (Poslední pevnost, Strašáci, seriál Zatracení) natočil snímek o dvou silných, i když naprosto odlišných ženách, které se snaží chránit to, co ve svých životech považují za podstatné. Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), mladá reportérka významného washingtonského deníku, ve svém výbušném článku odhalila totožnost agentky CIA Eriky Van Dorenové (Vera Farmigaová) a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se za každou cenu snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř – samotná americká vláda. V dalších rolích napínavého thrilleru Nic než pravda se představují Angela Bassettová (Avengers: Endgame), David Schwimmer (Přátelé), Matt Dillon (Jack staví dům) a Alan Alda (M*A*S*H). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie slzopudná, civilná novinárska dráma s uveriteľnými výkonmi veľkých hviezd v malom filme o tom, ako ľahko je možné stratiť slobodu. O ústavných zákonoch, ktoré nemyslia na všetko, o orgánoch, ktoré zabúdajú na ľudí tam dole. O záludnej zdanlivej demokracii, o nedomyslenom systéme, o absencii jasne stanovených pravidiel, o chýbajúcej etike a morálke. O ctižiadostivých novinároch bez chrbtovej kosti a o štátnych úradníkoch, ktorí fungujú ako mlynček na mäso Mladá, hrdá ambiciózna novinárka Rachel Armstrong je symbolom boja do poslednej chvíle, zdanlivým mementom obhajoby pochybných ideálov mediálneho biznisu, konfrontovaného so zodpovednosťou za vlastné činy. Možno drsné, chladné, emočne neprístupné (s výnimkou záveru, ktorý je akoby z iného filmu a oslabuje silu výpovednej hodnoty a spoločenskej dôležitosti) - prosto presne také, aké by to malo byť. Perfektná kamera a minimalistická hudba. Jeden z posledných poctivých filmov na tému vnútroštátnej politiky, ktorá sa týka nás všetkých bez ohľadu na čas a miesto. Bez príkras a bez nadbytočných prvkov, jednoducho nič než pravda. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Muž může mít dobrý život, být uznávaný, přispívat na charitu. Na konci ale počet lidí, kteří přijdou na jeho pohřeb, většinou závisí na počasí. - A počasí se změnilo.“ Dosti ošemetnou látku si vzal pod svá křídla režisér a scénárista Rod Lurie, který se opřel do vládních kruhů a po několika ne zrovna jistých filmech se konečně našel. Drama podpořené silným scénářem a nadprůměrnou hereckou sestavou (standardně velmi dobří Matt Dillon a Alan Alda, překvapivě velmi dobrá Kate Beckinsale) neklouže jen po povrchu, ale solidně se zavrtává do palčivých otázek mediální zásadovosti i senzacechtivosti, která paradoxně vyústí v bezvýchodnou situaci.. Mnohé se dalo řešit jinak, přesto tu máme inteligentní „dilema“ snímek, ve kterém prostřednictvím ambiciózní novinářky po celou stopáž vyčkáváme na pointu – a ta rozhodně nezklame!! ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: Film, ktorého začiatok ma príjemne naladil, avšak postupne už na deji nenaberal. Herecké výkony ako hlavnej predstaviteľky Kate tak aj ostatných vedľajších ról sú dobré, ale nemajú extra priestor na nejaké veľké herectvto. Dej postupom času začína strácať na intenzite a človek už čaká na nejaký zvrat, buď pozitívny alebo negatívny, ktorý by dodal šťavu tomu čo sa doposiaľ udialo, ale nič take sa nestane a celé až na menšie dejové zmeny to končí tak ako to začalo ... Samotný príbeh ma nedojal, skôr som nadobúdol odpor k hlavnej postave. 108 minút ubehlo a ja som na konci nestihol skonštatovať nič pozitívne, čo by ma donútilp povedať, že to stálo za to. Dávam 70 %, lebo ako som už povedal , ... to čo tam bolo zahraté bolo zaraté dobre. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Znepokojujúci film nielen o etike novinárskej práce, ale najmä o tom, ako sa v zemi, ktorá sa tak vychvaľuje slobodou a úctou k právu stala bezpečnosť najvyššou a vlastne absolútnou hodnotou. Z toho hľadiska ma oslovila skvelá reč, ktorú obhajca Rachel predniesol pred najvyšším súdom. Aj keď nepomohla. V komentároch sú najrôznejšie názory na výkony jednotlivých hercov. Ja o výkonoch Kate Beckinsale, Very Farmigy a Matta Dillona. nepochybujem. Rovnako nepochybujem o tom, že išlo o film a nie o hru na to, kto prvý príde na záverečnú pointu. ()

seale 

všechny recenze uživatele

Mám smíšené pocity, film mě bavil, těšila jsem se na závěr, na rozuzlení.. ale pointa mě zklamala. Neměla co vyzrazovat do světa, co jí řeklo malé nevinné dítě a ke všemu proti jeho matce. To zapinkala. Proto moje mínění o celém filmu kleslo - byl totiž veden v duchu, že je ta ženská velká hrdinka, která skálopevně brání zásady a nemůže prozradit informátora - přitom ho neprozradila jen proto, že se nechtěla před světem shodit (protože využila spontaneity malého dítěte ve prospěch své kariéry). Teď když to píšu, možná to tak tvůrci filmu chtěli (aby diváci pochopili, že reportérka udělala chybu, za kerou pykala) - každopádně se jim to nepodařilo přesvědčivě podat a zpracovat. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Ve skutečnosti byl film inspirován skutečností velmi, velmi volně. Novinářka Judith Miller strávila ve vězení pouhých 85 dní a Pulitzerovu cenu ve skutečnosti opravdu dostala. Ovšem ta neměla s touto kauzou nic společného. Získala ji totiž před tímto incidentem. (Martrix)
  • Erica Van Doren (Vera Farmiga) je při výslechu napojena na detektor lži. Je podezřelá ze zalhání své pravé identity. Odborník přivolaný Rodem Luriem po natočení scény režisérovi řekl, že Vera Farmiga dokázala detektor obelhat. (D3VIL)

Reklama

Reklama