Reklama

Reklama

Obchodník Charles je na svém pravidelném obědě a netuší, že si ho právě obhlíží extravagantní bruneta Lulu (Melanie Griffith v jedné ze svých nejlepších rolí). Tím méně by ho napadlo, že ještě téhož dne s ní prožije nejdivočejší erotické dobrodružství svého života. Lulu má ale neobyčejnou schopnost měnit a zamotávat lidské osudy. Ovšem jen do chvíle, než se objeví její manžel. Pak se z kočky stane myšička a milého Charlese potká ještě něco divočejšího... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Perfektně náladový výběr písniček (hodně reggae) tenhle zapadlý komedio-thriller posunuje o tu hvězdu výš. 70%. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zábavná a nepředvídatelná jízda z dob, kdy Melanie Griffith byla fakt krásná, Jeff Daniels roztomilý, Ray Liotta strašidelný a Jonathan Demme dával i v hraném filmu volný průchod své lásce k hudbě. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Do půlky to vypadá jako taková pohodová komedie. Sice nic geniálního, ale celkem dobře se na to kouká, navíc u toho hraje pořád reggae a salsa, prostě takovej odpočinkovej film. Ale potom se na scéně objeví Ray Liotta a začne tam Jeffa Danielse a Melanii Griffith strašně terorizovat. Všechna ta pohodová atmosféra je pryč a stává se z toho vážný drama. A potom zase následuje veselej konec. Jak kdybych sledoval dva různý filmy. Nějak mi to k sobě nepasovalo. Podle mě by bylo lepší, kdyby se film nebral tak vážně a zůstal celou dobu v tý komediální rovině. Přesto nikoho od filmu ani neodrazuju. Za vidění to stojí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film kterej odstartoval kariéru Rayi Liottovi a neni se co divit, je tady opravdu skvělej a tý druhý polovině filmu, která je thrillerová dodal neskutečně agresivní, temnou a až skoro nepříjemnou atmosféru, naopak naproti tomu první polovina je taková hodně zábavná road movie ve který zase vyniká střeštěná Melanie Griffith a uťápnutej Jeff Deniels. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem nerozdýchal začátek, protože nikdy u mě nebodují nevěrohodné zápletky. Nakonec se vyjasnilo, že některé věci jsou jinak, komedii v tom ale rozpoznávám jen velmi těžko. Film dvou zcela odlišných poločasů, a záleží na vás, jestli se vám některý bude hodně (ne)líbit. Melanie velmi ochotně ukázala svoje špičky. Moc příjemný oldies soundtrack. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dva filmy v jednom sleduje divák, který si pustí tuhle vcelku průměrnou podívanou. V první je to lehce nadsazená crazy komedie o setkání upnutého chlápka s živelným děvčetem, které mu obrátí život naruby (tipněte si, čím ho asi tak lehkomyslná děva přesvědčí, aby se s ní vydal na divoký výlet). Když pominu, že v reálném životě by takovou holku každý chlap asi hned odpálkoval, tak se na to dá dívat a chvílema je to i zábava. ____ Pak se ale zčista jasna vynoří dívčin ex a komedie se rázem překlopí do dramatu týrané ženy a později i jejího týraného nápadníka. Namísto škádlení nastoupí brutalita a strach, atmosféra filmu se zcela otočí. ___ A konec? Tak to už bylo zcela mimo. KOUSEK DĚJE Zatímco, když byla dívka ve vleku svého ex, oblíkala se tak, že o její profesi nebyly pochybnosti, po boku nové usedlé známosti najednou volí decentní oblečení a autoveterána? Takže film byl snad o dívce, která se vždy beze zbytku přizpůsobila svému partnerovi a sama neměla žádnou osobnost? Tohle za podívání nestojí. /27. 11. 14./ ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

By far najlepššší film (a výkon) Melanie Griffith. Ako tak sa mu priblížila výkonom v Nicholsovej Working girl, kde jej ale viac pomáhal hviezdny status všetkých zúčastnených. Tu ako Lulu je bláznivá, sexi, zhýralá, bezradná, zúfalá, no a v každej chvíli na plátne zaujímavá. K tomu funkčné duo Ray Liotta, ktorému odvtedy neverím, že by mohol byť "good fella" a Jeff Daniels čoby vlastné alter ego - suchársky a nepoužiteľný na čokoľvek. Malý, neprávom zabudnutý film pána Demmeho. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Road movie o tom, jak slušný chlapec potkal zlobivou a lehkomyslnou holku a ta holka si ho svou bezprostředností obmotala okolo prstu. Proč tedy dávám za čtyři, protože jsem se bavila a chvílemi byla i překvapená z nejrůznějších zvratů, kterými se to tady opravdu hemží, no, a samozřejmě také kvůli Rayi Liottovi. Ten se moc pěkně předvedl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Něco divokého a možná taky něco divného. Přiznám se, že na mě film působil strašně zvláštně. Na jednu stranu se jede v režimu komedie, ale pak jsou tu celkem odvážné erotické scény, pak zase komedie ve stylu road movie, aby to nakonec dostalo grády skoro jako thriller. Nějak to sedí dohromady, ale stejně jsem si ten film nedokázal nějak extra užít. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný zpočátku nevypočitatelný příběh ve druhé polovině získá na přehlednosti a ztratí na atraktivitě. 1) 31letý Jeff Daniels (Charlie) vypadal zajímavě a 32letý Ray Liotta (gangster Ray) byl přitažlivý. 2) A můžete se i poučit o životě: Remember, no matter what, it's better to be a live dog than a dead lion. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Mel a Jeff jsou zvlastni dvojka, ale uveritelne a prijemne rozjizdeji roadmovie jednoho pracovniho odpoledne. Ovsem Ray jede drsne a krade druhou pulku filmu pro sebe do thrilleru, co stoji za to videt. JJ srazy stredni skoly stoji vzdycky za h@wno ;]] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taky Kludny pohodovy oddychovy film z 80. rokov z USA. Prva cast mi dost nesadla, myslel som, ze to bude len dalsia americka podpriemerna komedia o umelych americkych problemoch .. a napokon reziser Jonathan Demme natocil slusne odsypajuci film. Hlavne Melanie Griffith bola nadherna a chlapika Charlesa stretôlo este nieco divokejsieho nez si myslel .... oplati sa sledovat, ze co ho to stretlo . 76 % ()

danecek24

všechny recenze uživatele

44. Zlatý Glóbus za rok 1986 - nominace (3) - Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Melanie Griffith, Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Jeff Daniels, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Ray Liotta ()

Reklama

Reklama