Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy za koukatelnost, jinak nic zvláštního pod sluncem, podobných filmů jsou tisíce, zas tak často na ně nekoukám, tak sem dokázal u tohoto neusínat. Ale jinak spíš takový kýč trochu. Základní nápad zajímavý, ale čím víc se film rozjíždí, tím je to béčkovitější - však víte, jak to dopadá, když na skoro všechno musí přijít hlavní hrdina, když se všechno týká hlavního hrdiny, a když i finále musí úspěšně zvládnout hlavní hrdina. Fuj. :-) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Gregory Hoblit si u mňa od ´96 za každý jeho film vyslúžil 4*. Tentoraz si však vybral priemerný scenár a tak to aj dopadlo. Je to remeselne dobre zvládnutý film so zaujímavým námetom a Diane Lane tá úloha sekne ale pohnútka šialenca je nepresvedčivá, o obete sa niet prečo báť a scény mučenia nedosahujú ani tú kúzelne úchylnú rafinovanosť akou sa môže pochváliť hociktorý diel Saw. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Thriller žánrového špecialistu Gregoryho Hoblita Smrť on-line pripomína témou i spôsobom spracovania súčasné americké kriminálne seriály, zblízka sledujúce prácu polície. Zaoberá sa novým typom zločinnosti a zároveň poukazuje na mravné zlyhanie modernej spoločnosti. Okrem napínavej zápletky a vcelku vierohodného zobrazenia udalostí, tak autori narážajú na dôsledky, ktoré so sebou zneužitie internetovej siete prináša a šantia ich do krajnosti. Významnú úlohu hrá atmosféra daždivého a studeného oregonského mesta Portlandu, kde mimochodom skutočne sídli spomínané oddelenia FBI. Má to dobrý dej a až skoro dokonca filmu by som si nedokázal vraha tipnúť. Predstaviteľka hlavnej úlohy bola dobre vybraná a herečke dobre sedla. Na môj vkus to bolo naozaj vydarené. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $28,687,835Tržby Celosvetovo $52,659,594Tržby za predaj DVD v USA $19,694,542 //počet predaných kusov 1,013,226║ Nadobudnutý trend a brutálny štýl vďaka filmu Saw(85%) sa drží vo filmoch už peknú dobu a tento nie je výnimka. Povedal by som že je aj trošku takým malým osviežením hlavne na základe námetu vykresleného v sprostredkovávanie smrti cez net, teda v priamom prenose, čím útrapy týraného nadobúdajú na intenzite tým viac o čo stúpne počet prihlásení na stránku nevšedného psychopatického zabijaka.... Film režíroval osvedčený "priemerný ale zručný" Gregory Hoblit, ten sa akosi "ako skoro vždy" miestami nedokáže vymaniť s priemernosti a ponúknuť niečo viac čo by pridalo na intenzite, dusnosti, napätí... stále si drží len tú svoju zaužívanú úroveň, škoda. Ale aspoň trošku ten film zaujme a nechá aj zamyslieť sa oproti konkurencii. /videl v kine: 60%/ ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Mě osobně přišla zápletka zajímavá - smrt jen na základě počtu lidí shlížejících vaši popravu na internetu - leccos to vypovídá o stavu naší společnosti lačnící po šokující podívané. Film samotný je zpracovaný velmi pěkně, má napětí a závěr je taky jeden z lepších. Diane Lane zvládá svou roli celkem obstojně. Inspirace sérií Saw je zřejmá, ale přeci jen se to v dost věcech liší, takže to pominu. Záběry poprav jsou udělané pěkně, jsem rád že zde byly nějaké ty hnusárny a zvrácená část mého já byla uspokojena. /shlédnuto na DVD: 85% a 4*/ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Griffin Dowd (Colin Hanks) se zmiňuje, že se chystá na rande se sekretářkou jménem Peggy. V seriálu Mad Man (od r. 2008) hrál Hanks postavu Otce Johna Gilla, kněze, který se seznámí se sekretářkou Peggy (Elisabeth Moss). (Dr Lizal)
  • Ve scéně, kdy agentka Marshová (Diane Lane) poslouchá v autě rádio, zobrazuje se frekvence jako 108,9 FM. FM rádio má však frekvenci pouze do 107,9. (Dr Lizal)
  • Některé zbraně používané ve filmu jsou airsoftové repliky zakoupené v místním obchodě. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama