Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (495)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Levy je neskutočný babrák ponúkajúci invalidnú trapáreň, preplácaný cirkus, nechutný festival nedotiahnutých, zle zahraných a ešte horšie načasovaných gagov, ktoré zachraňujú iba kvalitné triky. Za neúctu k divákovi, ktorému je viac ako 9, by som mu natiahol španielske čižmy, nakazil ho španielskou chrípkou a presídlil na španielsky vidiek, kde by podobné úbohosti mohol premietať španielskym kozám a španielskym kamzíkom. Kanaďan jeden nepodarený. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klasická dvojka. Všeho více za více peněz. Tentokrát je však Noc v muzeu velmi příjemnou dvojkou, která kromě všeho více přináší i více dobrých nápadů a nebojí se předvést opravdu velkou trikovou zábavu. Ne všechny nápady jsou tak skvělé jako třeba Hank Azaria jako Egyptský faraon nebo nekonečné prostředí Washingtonského muzea (ano, myslím ty cupidy aneb Jonas brothers... bože...), ale i ty špatné nápady se dají vcelku prominout a přejít. Obsazení se zvedlo od prvního dílu velmi razantně. Vedle Azarii je tu krásná Amy Adams (ten zadek!) s velmi vtipnou postavou. U Muzea nejde příliš přemýšlet nad smyslem nebo dopadem jednání na obrazovce, je to hodně naivní a plochá zábava, která nechce být chytrá a pak je opravdu velmi zábavná (oni skoro vše zničí, ale nikoho to nezajímá...). Především trikové vtípky s oživlými obrazy a dalšími exponáty velmi potěší. Posledním kladem je hudba, která v několika monumentálních scénách nasazuje "egyptské" chorály, které atmosféru skvěle dotváří. Noc v muzeu 2 je tak nepřekvapivě větší, má více efektů i postav, ale překvapivě je také více zábavná a zajímavá než předchozí díl. Uvidíme, kam autoři budou chtít jít s trojkou.... ()

Reklama

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad s dějovou záplekou, akčněji pojaté a velice dobře paroduje některé filmy. Např. 300: Bitva u Thermopyl. Další plus za Vadera, bylo to milé překvapení. Nicméně autoři se pak jakoby rozjedou a do filmu naplácají tolik nelogických věcí, asi doufají že divák si toho nevšimne když bude unášen akční jízdou. Jednička byla propracovaná, vše do sebe zapadalo, ale tady ne...jasně vidíme že je muzeum plné kamer a hlídačů, nicméně když se to večer rozjede, ani jeden z nočních hlídačů se neobjeví. Divné že? Když letadlo proletí obrovským proskleným oknem je divné že se nerozezní alarm, v takovéhle době je všechno pod poplašňákem a divím se že by se nezpustil když se v muzeu děje takovíhle brajgl. Není vám divné že v prvním díle Stillera zaučovali do poviností hlídačě (dát dinosaurovi kost atd) aby byl v muzeu pořádek a oživlé figuríny nedělali bordel a on si pak odejde a na noc je tam kdo? Přeci než odešel si musel za sebe zaškolit náhradu, ale o jeho náhradníkovi tam není ani slovo, dokonce to ani nevypadá že by se jeho náhradník snažil něco dělat se stěhováním a bez nočního hlídače by to muzeum dlouho nevydrželo. Dále je tady otázka jak celé oživování funguje, pokdu ožijí i obrazy a prapodívné sochy, neměla by ožít i samotná Stillerova baterka :)? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $177,243,721Tržby Celosvetovo $413,106,170Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,674,546 //počet predaných kusov 585,023Tržby za predaj DVD v USA $51,481,903 //počet predaných kusov 4,083,829║ Nehorázne vatový príbeh, ktorý z 3/4 fakt nemá čo ponúknuť, dej pravežne otravuje, zábavnosť skoro žiadna a iba záver ako tak uspokojí, jedna z mála vecí čo poteší je sympatická Amy Adams a malý trasúci sa Einstein, ináč veľký priešvih. /30%/ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se, i přes tu exkluzivní přeplácanost, pobavil. Dvojka je doslova zahlcena množstvím oživlých historických postav, až film místy ztrácí na přehlednosti, ale ta síla špičkových digitálních triků, která se valí minutu po minutě na diváka, je strhující. Ben Stiller už nedělá hlídače v muzeu, ale věnuje se podnikání, a záhy se dozvídá, že jeho staré muzeum je v rekonstrukci, a to znamená, že staré dobré postavičky putují do starého železa a budou nahrazeny zajímavějšími exponáty. Sympatické postavy z jedničky jsou celkem upozaděny a velký prostor tentokrát zaujmou desítky nových historických postav, at už kladných (slavná pilotka Earhart, Lincoln), nebo záporných (Al Capone, Ivan Hrozný nebo Bonapart), a tady nastává problém pro dětské diváky, kteří bez alespon základních dějin nepochopí řadu dobrých gagů, které právě těží se znalosti historie dávné i nedávné. Do hry navíc vstoupí faraon (Hank Azaria), který za pomoci kouzelné desky touží oživit svou prokletou armádu a ovládnout tak svět, a tak dojde ke strhující bitvě o záchranu starých muzejních kousků, ale potažmo i světa, která se ovšem nebere vůbec vážně. Některé osvědčené gagy se vrací (fackující opice) a přibyly i gagy velmi nápadité s oživlými slavnými obrazy nebo fotografiemi a sympatičtí rapující amoři, stojí za to vidět. Počínající románek Bena Stillera s pilotkou Amy Adams byl citlivě natočen. Dodávám, že film má dynamické tempo a režisér Shawn Levy se vybičoval k obdivuhuhodnému výkonu a upletl polkračování, které svého předchůdce v pohodě strčí do kapsy. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Ricky Gervais (Dr. McPhee) měl mít ve filmu větší roli, ale natáčení kolidovalo s natáčením jeho vlastního filmu Umění lhát (2009), proto se ve filmu objeví jen na pár minut. (don corleone)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2009 ve Washingtonu D.C. (Varan)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama