Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (495)

lamps 

všechny recenze uživatele

Chvílemi až bolestivě špatné. Vše, co zdobilo vydařenou jedničku, je buď nadobro pryč (jak moc mi scházel seriózní a "normální" záporák Dick Van Dyke), nebo zkažené neúnosným opakováním a stupidním fraškovitým scénářem, který musí připadat hloupý snad i malým dětem. Dvě hvězdy dávám jen z dobré vůle, a to primárně za Stillera, Wilsona a pohlednou Amy Adams.. 45% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Spolehlivý kasaštyk pro celou rodinu, část druhá. Jak jinak - větší, vyumělkovanější, s novou ženskou hrdinkou, a - jak jinak - stále o tomtéž. Když pominu, že Amelia Earhart vypadala podstatně víc jako Hilary Swank než jako Amy Adams, druhá jmenovaná je typickou silnou, citlivou a pohlednou hrdinkou, která v tomto typu filmů pomáhá nacházet to, co je v životě důležité (což tedy dělá v úvodu a závěru filmu i Robin Williams, ale znáte to, je to druhý díl, takže... ;)). Čili opět žádné překvapení, snad kromě toho, že Hank Azaria už není se šlapáním si na jazyk ani zdaleka tak vtipný jako v American Sweethearts:) I ta hromada všelijakých postaviček už byla moc velká a rutina se stala přeplácanou. Vizuálně je to opět bez chybičky, ale celkově to hůř funguje - souboj hlídačů Stillera a Hilla byl asi nějaký kamarádský kšeftík, protože se svým humorem od zbytku filmu liší jako den od noci. Pokud jde o hudbu, tak Alan Silvestri se stal obětí své skvělé práce na Mumii 2, protože jeho hudba tady zní jako kopie už slyšeného. A to je ostatně příznačné pro celý film... váhal jsem, jestli nepodržet šedesátku, kterou jsem dal prvnímu dílu, ale deus ex Lincoln to nakonec pošle o kousek níž.. 50% ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Opět se s Larrym vracíme do muzea, ve kterém se nám to hemží živými exponáty. Larry se stal managerem vlastní firmy a na muzeum už poněkud zapomněl. Nemilá skutečnost, že díky modernizaci se většina exponátů přesune do skladiště v hlavním městě, ale přinutí Larryho znovu zapojit všechny své síly a vyřešit tuhle situaci jako starý dobrý noční hlídač. Druhý díl poněkud zaostává v dějové výbavě filmu oproti jedničce, ale vynahrazuje to vizuální stránkou díky vyššímu rozpočtu. Bohužel to ale nestačí ani na procentuální vyrovnání laťky, kterou první díl nastavil a velmi to zamrzelo. Vtípky téměř stejného ražení, herecké obsazení se prakticky nemění. Takže typické dvojkové představení s nižším hodnocením. Trojka snad vylepší reputaci kamarádům z muzea. 50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Záplava skvostných triků (oživlé obrazy), či burácející jistota Silvestri daly částečně zapomenout na notně chrastící příběhovou kostru a netalentovaného pana Levyho a já se tak o kadeř generála Custera bavil víc, než při první noční směně. Repete, či případné třetí pokračování už však nedám - to raději řeknu Ivanovi, že není tak hrozný, Kahmunrahovi s již za života nabalzamovaným jazykem vytknu, že nemá na pyramidě sněhové zábrany a směrem k císaři z Korsiky vznesu dotaz, zda nakupuje v dětské konfekci.. No nic, alespoň se mi potvrdila teorie, že na vině dýchacích problémů Dartha Vadera je astma. Asi to bude tím, že babička Lukea Skywalkera kouřila v těhotenství.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsem cílovou skupinou, protože jde o výrazně infantilní záležitost, která staví na záplavě digitálních triků a popularitě Bena Stillera. Na druhou stranu, pokud srovnám Levyho kousek s nedávno shlédnutým Sommersovým G. I. Joem, pak jde v tomto případě o lépe investované peníze a tu lepší část podobné produkce. Celkový dojem: 50 %. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Film se natáčel ve městech Washington a Vancouver od 8. dubna do srpna 2008. (don corleone)
  • Severoamerické tržby byly 177,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 413,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama