Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (495)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutí tohoto snímku, a vlastně ani po něm, jsem si nebyl jist, zda existoval důvod k tomu, aby Larry vložil do své svítilny nové baterie a dokázal s ní, že jeho kung fu je lepší než kung fu faraona, cara, císaře či gangstera. Nakonec jsem přitom nepatrnou stopu zábavy vyčenichal a i ten důvod k nočnímu návratu do muzea se našel - Amelie Earhartová. Ta byla skutečně skvělá, stejně jako Octavius rajtující na veverce či pravdomluvný Lincoln, ale vzhledem k poměrně zajímavému obsazení jsem přeci jenom doufal ve větší potrhlost. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Teda, jsem překvapen a to ne nějak mile. První díl byl naprosto skvělej, když beru na vědomí i to, že Bena Stillera moc nemusím. Dvojka se marně snažila navázat na úspěch jedničky a nedopadlo to moc dobře. Celkově film není špatnej, člověk se zasměje, ale ne tak až tolik jak by očekával. Nápady už došly, atmosféra tu moc není a film už je přehnaně dětsky fantastickej, což nemusim. Spracování je velmi slušné, to jo, i hudba od Silvestriho, ale nějak mě ve filmu nic extra nepřekvapí a nezaujme. Jedničku jsem viděl několikrát a furt se na ní dá koukat. Ale dvojka stačila jen jednou. Takže hodnotím jen na 53% = *** ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu ne zase tak hloupé pokračování, které samozřejmě například tématicky podobnému Toy Story nesahá ani po kotníky. Celý film se střídají povedené záseky (Jonah Hill jako Brundon, cameo Darth Vadera, šišlající Azaria, běžící Steve Coogan na zteč a nejlepší výměnné dohady mezi Larrym a faraónem), kromě těchto scének se ničemu jinému už nezasmějete, na druhou stranu hodně vtípků je neskutečně trapných a například celou postavu Amy Adams bych poslal s chutí do kelu. Přesto pro mě druhý díl je určitě minimálně směšnější. 60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film splnuje pravidla dvojek, vicemene neprinasi nic moc novyho, dej je snad jeste jednodussi nez minule, ale je tu asi tak trikrat vic postav. Coz je bohuzel kamen urazu. Aby se ke slovu, aspon jednomu, dostali vsichni, je to bohuzel dost na ukor akce a povedeny vtipy by se taky daly spocitat na prstech jedny ruky. Tvurci proste moc spolehali na to, ze bude divakum stacit prehlidka vice ci mene divnejch postav a potvor. A ani to nezachrani vtipny vedlejsi role obsazeny starejma znamejma z prvniho dilu, naprosto libovej zaporak v podani sislajiciho Azarii, Stiller predvadejici kung-fu s baterkou, solidni triky nebo vcelku svizna hudba. Nicmene film rozhodne nudit nezacne a tech 90 minut vcelku pohodove utece, navic parodie na 300 a zesmesneni Vadera je brutalni. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Podruhé to samé, přeci jiné. Noc v muzeu podruhé je dle mého názoru mnohem zábavnější, pestřejší a hlavně namakanější, než-li první díl. Samozřejmě se opět jedná o filmíček pro dětské publikum, ale své si najdou i starší. Noc v muzeu 2 nepřináší něco, co by mělo někoho nějak zaujmout a přinést mu zážitky na měsíce dopředu, ale shlédnutí za to stojí, už jen díky opravdu velmi rozšířené škále nových postav, postaviček a vůbec všeho, co se ve filmu hýbe. Sice scénář je opravdu mizerný, ale to mi ani na chvilku nevadilo, jelikož u některých scén jsem se docela lámal smíchy, podobně jako prckové všude kolem ;-) Pestrá, zajímavá a především zábavná noc v muzeu podruhé. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Ricky Gervais (Dr. McPhee) měl mít ve filmu větší roli, ale natáčení kolidovalo s natáčením jeho vlastního filmu Umění lhát (2009), proto se ve filmu objeví jen na pár minut. (don corleone)
  • Ve filmu několikrát zazní hudba z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (ČSFD)
  • Motocykl, který Larry (Ben Stiller) používá při útěku, je vzácný 1942 Harley Davidson XA Military s vojenským ventilem 750cc na straně a s oddělenými sedačkami a připojeným přívěsným vozíkem. Harley je kopie německých vojenských motocyklů BMW/Zundapp. (willy1)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama