Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojová umění, ale sám nehodlá zápasit kvůli penězům. Přesto se kvůli záchraně své školy ocitne ve světě promotérů, a protože musí splatit dluhy a získat zpět svou čest, poprvé v životě vstoupí do ringu.
Učitel bojového umění Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), který s manželkou Sondrou (Alice Braga) provozuje vlastní školu jiu-jitsu, učí své žáky základům boje, jemuž věnoval celý život. Škola však nevydělává a další ránu mu zasadí nervózní právnička, která v afektu vystřelí z pistole jednoho ze studentů. Mike je posléze nucen požádat o půjčku, aby školu udržel, ale zaplete se v baru do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem Frankem (Tim Allen) a několika místními. Vděčný herec ho pak pozve domů na večeři, nabídne Mikeovi práci na filmu a také Sondra se domluví s Chetovou manželkou na spolupráci v módní firmě. Mike však netuší, že toto setkání ho přiměje změnit pohled na svět, v němž žije, a že nahlédne do světa, jehož součástí nechtěl nikdy být. Jeho ideály o bojovém umění a učení však musejí jít částečně stranou, aby zachránil, co mu zůstalo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (205)

Matros 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hodně akce, ale dostal jsem silný příběh se spoustou morálního ponaučení. Příběh se pomaličku nenápadně rozjíždí a nakonec dojde k pravému sportovnímu vyvrcholení. Bojového umění není tolik, kolik byste čekali, ale na konci se akce dostaví. Zaujal mě nápad se třemi kuličkami a následném handicapu. Chiwetel Ejiofor předvádí skvělý herecký výkon, ale nechápu co tu dělal zrovna Tim Allen, i když nemohu říct že by hrál špatně. Prostě se mi tam jen nehodil. Pokud jste fanoušci bojového umění (já jsem), tak rozhodně doporučuji ke shlédnutí. A pokud nejste, tak vás možná zaujme zajímavý příběh. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zbraní je baterka. Aby bylo soupeři vidět do očí. A pásek je jen symbol. Jen aby nepadaly kalhoty…. Film plný zásad Jiu-Jitsu. Zásad, které se proplétají s normálním životem. Obyčejní lidé to nevědí, těm druhým to mění život. Nechci spojlerovat, proto jen napíši, že jsem se celkem v pohodě vyrovnal s tím, že jde o ,,jemné umění“ a taktéž s tím, že nejde ani tak o to jej předvádět. Takže by to měl táhnout příběh. Jenže na konci jen čumím, a ptám se PROČ? PROČ se tak stalo? PROČ dostala jeho žena špatný telefonní číslo? KAM zmizel T.Allen? Prostě to skončí a já nevím nic!! Takže jestli se chcete dozvědět něco o tomto bojovém umění a nebude vás trápit zápletka ,,všichni mi lhali, ale neřeknu vám proč“ – ring volný! PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? To je jedno! Já doufám, že mi někdo z vás napíše odpovědi na mé otázky. Nechci umřít úplně blbej! ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Velmi nápaditý následovník všech těch Van Dammů, ovšem výrazně okleštěný o všechna ta obvyklá klišé, patos a přímočarou předvídatelnost. Místo 4* dávám tři.. připadá mi, že celá ta 'konspirace' kolem postavy hlavního hrdiny mohla být zajímavěji dotažena do konce (myslím tím hlavně postavu jeho manželky a Tima Allena). Jinak velmi příjemné překvapení. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Skutečně nádherný bojový film, kde nejde vůbec o souboje. Je to film o životě, přístupu k němu, o lidech, o manipulaci, podvodech, moci peněz a jednom člověku, který chtěl zůstat čistý v tomto z*******m světě za každých okolností ... Neuvěřitelně morální film. Netušil jsem vůbec jak může skončit a dopadnout, aby hlavní hrdina zůstal čistý vůči všem sviňárnám tohoto světa a přitom nepadl na kolena v prachu ponížení. Závěr byl naprosto excelentní. Předáví rudého pásu od "Profesora", ve skutečnosti jednoho z nejlepších bojovníků této planety již od počátku 70. let, učitele, a ve své době také velkého přítele Bruce Leeho - Dana Inosanta, mi vehnalo slzy do očí ... Úžasný film ... ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Může být film o o bojvníkovi bojových umění divadelní drama? Dobré divadelní drama? Až do Redbeltu mě to ani nenapadlo. Chiwetel Ejiofor je skvělý herec, který nevím proč, není pro holywood dost sexy a cool, ale zde dostává skvělou přííležitost a nenechá si ji uniknout, s tím, že má skvělou partu herců okolo sebe a nikdo mu to nekazí. Ano děj je hodně "rocky" jako Wrestler, ale stejně jako on brnká i na jiné noty a brnká jako Jimi Hendrix, takže to hraje všemi barvami, lehce, nenásilně a poutavě. Snad až na průměrnou kameru není filmu co vytknout. Jak je malý a tichý, tak je hezký... 90% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Když se do záběru na začátku turnaje dostane moderátor, který se představí jako Mike Goldberg a dělá rozhovor s Joshem Raffertym, jedná se o skutečného komentátora zápasů UFC Mike Goldberga a zápasníka MMA Raffertyho, který se objevil i v reality show The Ultimate Fighter (od r. 2005). (JardaBauer)
  • Červený pás (Red Belt) je nejvyšším pásem, který je možné v Brazilian Jiu-Jitsu získat. Zaslouží si jej pouze někdo, jehož sláva a vliv ho vynesla na vrchol tohoto bojového umění a podle všeobecných pravidel je možné ho získat až ve vysokém věku. (JardaBauer)
  • Chiwetel Ejiofor sa na svoju úlohu pripravoval poctivo. Ju-Jitsu študoval a trénoval až 12 hodín denne po dobu troch mesiacov pred začatím natáčania. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama