Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojová umění, ale sám nehodlá zápasit kvůli penězům. Přesto se kvůli záchraně své školy ocitne ve světě promotérů, a protože musí splatit dluhy a získat zpět svou čest, poprvé v životě vstoupí do ringu.
Učitel bojového umění Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), který s manželkou Sondrou (Alice Braga) provozuje vlastní školu jiu-jitsu, učí své žáky základům boje, jemuž věnoval celý život. Škola však nevydělává a další ránu mu zasadí nervózní právnička, která v afektu vystřelí z pistole jednoho ze studentů. Mike je posléze nucen požádat o půjčku, aby školu udržel, ale zaplete se v baru do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem Frankem (Tim Allen) a několika místními. Vděčný herec ho pak pozve domů na večeři, nabídne Mikeovi práci na filmu a také Sondra se domluví s Chetovou manželkou na spolupráci v módní firmě. Mike však netuší, že toto setkání ho přiměje změnit pohled na svět, v němž žije, a že nahlédne do světa, jehož součástí nechtěl nikdy být. Jeho ideály o bojovém umění a učení však musejí jít částečně stranou, aby zachránil, co mu zůstalo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (205)

venison 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem z "Červeného pásu" byla poněkud rozpačitá, ale po pár scénách se děj velmi nadupaně rozjel a skončil naprostým filosofickým orgasmem :-) Čekala jsem povrchní "sportovní" drama a namísto toho se mi dostalo hluboké pojednání o cti, přesvědčení a zradě.. Závěr poněkud "pohádkový", ale to se dá vzhledem k předchozímu ději přežít jako spravedlivé zadostiučení.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Akčnému filmu vie dať šiesty zmysel len veľmi málo režisérov a týmto počinom sa Mamet medzi nich zaradil. Prakticky celú úvodnú hodinu sa v tomto príbehu nezrodí žiadna poriadna zápletka, ktorá by naznačovala jeho smerovanie. A tak necháva diváka napäto čakať čo bude nasledovať. V tejto čakárni je divák obklopený skvelými hereckými výkonmi, senzitívnou atmosférou boja dobro vs. zlo, a triezvou, uvážlivou réžiou. Spočiatku som sa bál otrepaného príbehu bojových filmov na štýl 'No Retreat, No Surrender', neskôr ma film začal svojim ničnerobením trošku nudiť, ale potom som si uvedomil, že všetko malo svoj účel. Záverečná polhodinka je vrcholom akčnej tragédie a navyše fyzická zdatnosť Chiwetela Ejiofora bola pre mňa veľkým prekvapením. 80%. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Věřím, že v kůži Mikea v závěrečných deseti vteřinách filmu by chtěl být každý sportovec, který trénuje opravdovým srdcem a mozkem, a ne srdcem zvýhodněným dopinkem a mozkem zalitým vidinou peněz. Jenomže to se dnes nenosí. Kdo dnes dělá sport pro radost, dobré pocity a z lásky k němu, nemá šanci být na světové špici. Tak trochu mi Mike Terry připomněl mě samotného v šestnácti, sedmnácti letech, kdy jsem ještě naivně věřil, že všichni bodybuildeři v časopisech mají své svaly od poctivého tréninku, neříznutého chemickými laboratořemi. Kdepak, prachy svět ovládly. Jsem rád, že vznikl film, který se touto problematikou zabývá, a i když není v každém momentě zcela přesvědčivý, určitě stojí jej shlédnout a pozastavit se nad ním. Chiwetel Ejiofor moc dobře. Vůbec mi nevadilo, že ačkoliv se snímek točí kolem brazilského jiu-jitsu, nenabídl příliš mnoho soubojů, potažmo různých technik. O to tady však vůbec nešlo. 90% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Červený pás mohl snadno spadnout do hluboké škatulky mláticích underdog story, který se poslední dobou vyrojilo až moc (Život je boj, Nikdy to nevzdávej...) a také tam spadl. Režisér/scénárista Mamet na to jde, na první pohled, jinak a necháva nezvykle Ejiofora velmi, ale velmi kecat a filozofovat o všem možném. Zaplňuje plac vedlejšími zbytečnými postavami (např. Emily Mortimer či Cathy Cahlin Ryan). Přestože má k dispozici luxusní hereckou sestavu, tak jim neustále cpe do úst nesmyslně PATETICKÉ a hloupé věty a staví je do scénáristicky stupidních situací. Zde se láme chleba a Pásek padá hluboko do béčkových vod. 50 % ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že scénář nahází spoustu problémů Terrymu do cesty, aby ho následně mohl dostat do ringu, nechá ho probojovat se do finále, vyhrát s handicapem a zaplatit dluhy. To by ovšem bylo příliš ohrané a obyčejné. Proto se můj odhad splní jen z poloviny a ten zbytek se vydá trochu jiným směrem, který netrvá příliš dlouho, ale skvěle vystihne Terryho povahu a vysvětlí, proč se film jmenuje Červený pás. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Chiwetel Ejiofor sa na svoju úlohu pripravoval poctivo. Ju-Jitsu študoval a trénoval až 12 hodín denne po dobu troch mesiacov pred začatím natáčania. (m.a.t.o.)
  • Moderátora Dylana Flynna hraje Randy Couture, jeden z nejpopulárnějších bývalých amerických MMA zápasníků. Sám příležitostně spolukomentuje některé zápasy a show před a po turnajích UFC. (JardaBauer)
  • Populárny tréner MMA Pat Militech bol konzultantom filmu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama