Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

klerik 

všechny recenze uživatele

Jednohubková záležitosť, kde z jednotlivých príbehov vytŕča ich komixovosť a tým pádom aj jednoduchosť. O to viac poteší svojou tajomnosťou a "gotickosťou". Tento projekt je zrovnateľný s ANIMATRIXOM aj keď nemá rovnakú komplexnosť. Dobré je, že príbehy sa postupne zlepšujú rovnako ako animácia, takže po dopozeraní ostane skvelý pocit... Have I Got a Story For You *** - originálna, ale pre mňa pribizarná animácia, Crossfire **** - jednoduché ale výtvarne pestré, Field Test **** - možno až príliš jednoduché ale Batmanov dravý look ma zaujal, Working Through Pain **** - presne Batman v štýle Nolana, Deadshot ***** - skvelá surová komixovina ... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Manga mi nesedí, takže u mě tenhle film prostě nemůže získat pět hvězdiček. Jenže nedostane ani čtyři. Příběh je takový divně rozvrstvený a chaotický, že jsem do konce filmu nějaký věci nechápal. Např ten začátek, ten byl úplně mimo. Poznal jsem tam ale pár známějších záporáků, takže za to má u mě Gothamský rytíř plus...50% ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Čím je Animatrix Matrixu , taj tím je Gotman Knight pro Batmana. Ačkoliv se zde ozývají hlasy, že scénář je tupý, nedává smysl - nemyslím si. Vše je v Gotham knightu jak má být - tajuplné, nepochopitelné, spletité pod vahou uvažování autorů - Gotham městem šesti vizí, únikům k minulosti. Jedna dějová linie viděna z mnoha perspektiv ovšem věc značně oproti Animatrixu komplikuje a činí zajímavější v hravosti... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celkovým pohledem vzato neslané nemastné cosi, co se nevyhne srovnání s Animatrixem - a v tom prohraje nejméně o dvě koňské délky. Anime tvůrci sesadili dohromady šest příběhů takřka povinně odlišného vizuálního zpracování, přičemž za prvé občas dost přestřelili v tom, co si můžou ve stylizaci dovolit - první segment je možná originální, ale pro mě takřka nekoukatelný, ve třetím zas Bruce Wayne vypadá jako hrdina nějaké tuctové anime rubačky, ale klidně by se uplatnil i nějaké romanťárně nebo komediálním žánru, a za druhé scénáristicky to snad není slabé, ale rozhodně je to daleko za možnostmi a očekáváními. Třeba atmosféricky vymazlenou první polovinu Crossfire zadusí průměrná přestřelka zbytečně přehnaně od pohledu úchylných gangsterů a trochu patetický Batman procházející ohněm, poslední díl je zase jako ulítlá variace na Steamboye, to pak může být animace jak chce kvalitní (a že je v celém Gotham Knightovi hodně kvalitní). Jedinou vyloženě vydařenou částí je Working Through Pain napsaná Jordanem Goldbergem a Brianem Azzarellem, a to je na čtyři hvězdy pro celý tenhle projekt poněkud málo. Proto 60%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Doteraz to najslabšie, čo som o Temnom rytierovi videl a to v akejkoľvek forme. Animácia zrejme nebude ten najhlavnejší problém ( aj keď si predstavujem pri prevedení Batmana do filmového života v celkom inej kreslenej podobe ). Samotné epizódky sú nudné ( dá sa vôbec niečo komiksové zdať nudné ? ) a postrádajú razanciu a spád. Takto nie. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)
  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)

Reklama

Reklama