Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

kinej 

všechny recenze uživatele

Anime dost můžu a tak jsem vzhledem k síle námětu čekal asi hodně. Jenomže tentokráte to neklaplo tak dobře jako u Animatrixu. Rozdíl v kvalitě jednotlivých příběhů je znančný. První příběh, měl sice ze všech nejlépe vykreslená pozadí, ale jinak dost nuda. Další dvě povídky také za moc nestály. Teprve třetí až šestá odpovídá tomu, co od kavlitního anime s Batmanem v hlavní roli očekávám. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som sa vyhýbal ako čert omšovému a vedel som prečo. Nielenže neznášam anime a sledovanie tých obrázkov bolo pre mňa utrpenie, navyše príbehy sú mizerné a maximálne nekomiksové a nebatmanovské. Z plejády záporákov sa tu objavia len Scarecrow a KillerCroc (v cameu). A ich poviedka spolu s poslednou je jediným záchvevom priemerností v tejto japonskej ultravážnej brečke. Najhorší film z novej série DC animákov. Bezkonkurenčne a s veľkým prehľadom. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Batmana mám čím dál více v oblibě, na TDK se těším jako malé mimčo ;-) hltám každý nový obrázek a všechno kolem promakané kampaně, takže jsem logicky tento animák uvítal. Pár měsíců zpátky jsem četl, že Batmana má mluvit Ch.Bale, škoda že se tak nakonec nestalo a také škoda, že je film složen s více příběhu a ne jednoho celistvého ;-(. Některé jsou o poznání slabší, někdy netopýři muž vypadá spíše jako sokolí muž ;-). Jiné příběhy mají o dost větší dynamičnost a baví víc, celkově jsem víceméně spokojený. Vizuálně působí Gotham Knight bez problému. 7/10* btw: obzvlášť Scarecrow byl dobře zpracován. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Některé z povídek jsou průměrné, ale hned první Have I Got a Story for You má geniální nápad. Parta skejťáckých dětí si vykládá, jak přes den ve městě narazily na Temného rytíře. Každé dítko popisuje nejen setkání ale i samotného Batmana jinak, protože si leccos přikrašluje, a jejich flashbacky postupně skládají dohromady příběh o tom, jak Netopýří muž pronásledoval a chytil nějakého ne zas tak důležitého lupiče. Po vzoru Animatrixu dělal každou povídku jeden proslulý japonský režisér anime, takže se liší stylem animace, která i u těch nejslabších příběhů vypadá bezvadně. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Doteraz to najslabšie, čo som o Temnom rytierovi videl a to v akejkoľvek forme. Animácia zrejme nebude ten najhlavnejší problém ( aj keď si predstavujem pri prevedení Batmana do filmového života v celkom inej kreslenej podobe ). Samotné epizódky sú nudné ( dá sa vôbec niečo komiksové zdať nudné ? ) a postrádajú razanciu a spád. Takto nie. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama