Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel kybernetického výzkumného ústavu dr. Marshall Cahill zavraždí jednoho ze svých kolegů, stárnoucího vědce dr. Howarda Nicholsona. Ten totiž věděl o tom, že Cahillův syn Neil si přivlastnil teorii již zesnulého vědce a publikoval ji pod svým jménem. Cahill přejede Nicholsona autem a nastraží falešné stopy tak, aby vražda vypadala jako dílo neznámého narkomana. Přes svou genialitu však nepočítá s všetečnou všímavostí a pronikavým intelektem ušmudlaného poručíka Columba... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z častí, kde Columbo vraha proste nachytá a donúti ho priznať sa. Veľmi zaujímavá časť. Hlavne, keď sa zamyslíme na výskumný ústav v sedemdesiatych rokoch, kde to vtedy bolo (oficiálne). Columbo tu hneď na začiatku má milión stôp a podozrivého má hneď po pár minútach. Vrah, na to, že bol profesor, nechal veľa stôp. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono tento diel nie je svojím prípadom nijako výnimočný, lenže to prostredie je neuveriteľné. Je to samozrejme všetko prehnané a tak trochu sci-fi a preto aj dávam nadhodnotených 100%. Diel som videl už veľmi dávno a nenarážam naňho v tv tak často, ako na iné časti, možno by mi už pripadal staromódny a nepresvedčivý, ale z nostalgie dávam za plný počet. Steven Spelberg je príliš chytrý na to, aby robil policajta....:))) Columbov pes je príliš demoralizujúci, aby ostal v hoteli pre psov....:))) ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo musí riešiť zločin v prostredí ľudí s nadpriemerným inteligenčným kvocientom a odhalenie vraha v tomto prípade dá zabrať aj ostrieľanému detektívovi. Príbeh osviežuje pes, ktorý nie je policajný, ale policajtov a pre nezhodu manželov Columbovcov nedostal meno a poručík ho volá Pes. Súboj inteligencie, dávka humoru a netradičný spôsob usvedčenia páchateľa činí tento diel ako jeden z najlepších o Columbovi. ()

Lukke32 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Syn doutníky nekouří. Doutníky kouří otec. Otec miluje syna." Nádherný závěr... a za ten, stejně jako za Jessicu Walter, dávám - pravděpodobně navzdory názoru většiny hodnotících členů CSFD - plný počet hvězd. Kvalitní scénář, pár komických situací a poručíkův basset jménem Pes = výborný díl. Není to nejlepší díl seriálu, ale patří mezi mé oblíbené. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky odkazu na Zakázanou planetu a umělou inteligenci, téměř až sci-fi Columbovka, ve které si mj. dosytosti užijeme poručíkova psa Psa, i jeho nezničitelného auta. Epizoda přesně podle mého gusta. V roli manželky oběti, se představí Jessica Walter, znalým divákům dobře povědomá z Eastwoodova debutujícího thrilleru Zahrajte mi Misty (1971). P.S. Josého Ferrera (mj. Lawrence z Arábie) tady výborně dabuje Oldřich Vlach. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • V českém dabingu Dalimil Klapka kromě Columba (Peter Falk) nadaboval ještě jednu postavu. (Pepinec)

Reklama

Reklama