Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoký policejní důstojník Mark Halperin pomůže svému sousedovi a příteli Hughu Caldwellovi, který během hádky v afektu zabil svou ženu. Halperin vše nastrojí jako zabití při nepovedeném vloupání. Za svou pomoc však žádá velkou protislužbu – sám zavraždí svou ženu kvůli penězům z dědictví a donutí Caldwella, aby falešně svědčil v jeho prospěch. Poručík Columbo má od začátku o případu pochybnosti. Tentokrát však podezírá člověka, který je jeho nadřízeným... (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších epizod seriálu. Velice charismatický padouch, který, jelikož je vysokým policejním důstojníkem, ví jak spáchat dokonalou vraždu. Nic dramatického, jde prostě jen o nějaké dědictví. Ovšem chybička se vloudí, k případu se dostane poručík Columbo a Halperin má na problém zaděláno. Zvlášť závěrečná scéna korunovaná překvapením padoucha, který je sice podle svého plánu ve správném bytě a s těmi správnými důkazy, a nakonec zjistí, že vše je úplně jinak, stojí za to. Jinak Columbovi v tomto dílu třikrát vyplivlo auto, což žel jeho nadřízené nepřimělo k zvýšení platu, aby si mohl koupit nové. Aspoň že dostal skvělou nabídku k odkoupení svého modelu... :-) 5 hvězdiček - 100%. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní epizoda. Policejní šéf je dobrý poručíkův protivník (mnohem lepší než ten jeho přítel a spolupachatel), škoda jen, že to mezi ním a Columbem tak nejiskří, jako s jinými vrahy. Humorná byla vsuvka v podobě Columbova (ne)pojízdného auta. Závěrečné odhalení se záměnou bytů (jehož princip byl v sérii použit ještě několikrát, akorát třeba s auty - Columbo na univerzitě) je naprosto brilantní. ()

Reklama

LukasCL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo tentokrát bojuje proti svému nadřízenému. Opět máme 2 vrahy, kteří si vzájemně pomáhají. Nejdřív zabije 1 svou ženu a žádá právě Columbova nadřízeného o pomoc. Ten mu vyhoví a jako protislužbu žádá zas on jeho o pomoc, když zavraždí svou ženu. Vše se pak snaží hodit na již dříve trestaného zločince. A zde oba narazí. Výtečný díl s výbornou pointou, Columbův byt je teda něco.:-) ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět z mého pohledu velmi povedená epizoda, ve které má Columbo znovu nesmírně zdatného soupeře v podobě Marka Halperina, vysokého policejního činitele. Vyšetřování případů je velmi dobře provedené a je zapotřebí být po celou dobu sledování této epizody nadmíru soustředěný, protože vskutku těch drobností a detailů se zde vyskytuje velmi mnoho a není vůbec těžké se v celém tom kolotoči vyšetřování obou vražd ztratit. Hodnotím tento díl slušnými 80%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z najlepších častí seriálu, ktorú si pozriem vždy, keď na ňu narazím v tv. Príbeh je omnoho dynamickejší, ako obvykle a neviete, kam sa vydá o päť minút a koľko vrážd pribudne. Poručík má obzvlášť ťažkého súpera, takmer až kolegu, ktorý navyše nie je sám. Je to ale trochu príliš očividný podrazák, takže Columbo nemá s identifikáciou vraha žiadny problém. Scenár si zaslúži aj na takto kvalitný seriál absolutórium, záver patrí medzi najsilnejšie spomedzi tých, kde musí poručík použiť chyták. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Pohřební dům na archivním záběru není v Kalifornii. Je to luxusní vila se zahradou Ephrussi de Rothschild v Saint-Jean-Cap-Ferrat na francouzské riviéře. Objevila se také v bondovce Nikdy neříkej nikdy (1983). (Epistemolog)

Reklama

Reklama