Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Za úsvitu (S04E03)

(epizoda)
  • USA By Dawn's Early Light (více)

Obsahy(1)

Plukovník Lyle C. Rumford je hrdým velitelem vojenské internátní akademie a mužem fanaticky oddaným svému poslání. Proto jej šokuje, když mu člen správní rady a potomek zakladatele školy William Haynes oznámí, že hodlá akademii zrušit. Rumford nakonec Haynese zabije, a to s pomocí děla, ze kterého má oběť vystřelit salvu při tradiční slavnostní ceremonii. „Nešťastnou náhodou" totiž dělo místo výstřelu exploduje. Smrt vyšetřuje poručík Columbo, jenž ve svém obnošeném plášti působí mezi vypulírovanými uniformami komicky. Ale jen do doby, kdy začne Rumfordovi klást velmi nepříjemné otázky... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mám moc rád - Columbo na vojenské akademii je konfrontován s drilem, vojenskými mozky a hlavně s velitelem celé akademie plukovníkem Rumfordem, který je takový blázen do své milované školy, že je schopen zabít jejího majitele, když ten začně uvažovat o její přeměně na smíšenou kolej. Jako už mockrát to má vypadat jako nehoda (hlavní role - dělo) a poručíkovi se to nějak nechce líbit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám asi tri najoblúbenejšie diely Columba, tento je jedným z nich. Prostredie vynikajúce, vražda a vyšetrovanie napínavé a tá pointa, ktorá znova usvedčí vraha prostredníctvom na prvý pohľad nepodstatnej maličkosti, je jednou z najlepších v seriáli. Taktiež mám troch obľúbených vrahov, samozrejme McCoohan je medzi nimi. Sekundujú mu Hamilton a Cassidy. Niet absolútne čo vyčítať. Štýlové, premyslené a herecky veľmi silné. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární Columbovský zabiják Patrick McGoohan poprvé na scéně. Samozřejmě, že je to výtečný díl (nebojím se říct, že pro mě je to možná i jeden z TOP dílů), a to nejen díky hereckému obsazení, ale i díky prostředí vojenské akademie, českému dabingu, závěrečné pointě,...Dlouhá stopáž zde vůbec nevadí, epizoda má příjemný spád. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi zdĺhavá epizóda, dookola tie isté otázky a nakoniec príde rozuzlenie na úplnej maličkosti. Je pravda, že sa Columbo naučil pekne odpovedať Ano, pane! Ne, pane!, spí v nohaviciach, ale bez saka, no tie vtipné situácie nevyvážia nedostatok zaujímavých postáv. –––– Musíte mi prominout, to já ne, to můj rozum. Je pomalej. Trvá to, než to probere. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádna časť. Peter Falk sa tu zas a znova stretáva so svojím kamošom Patrickom McGoohanom. Zaujímavá dvojka. Rozbitý Columbo na vojenskej akadémii, kde musí každý vyzerať ako zo škatuľky. Už len tá predstava je smiešna. Patrick McGoohan sa na takéto úlohy hodí. Aj tak si myslím, že najlepší bol ako kráľ Eduard v Statočnom srdci. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Scény kampusu byly natočeny v Citadele v Charlestonu v Jižní Karolíně. (Epistemolog)

Reklama

Reklama