Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Justin Rowe a Cooper Redman patří mezi prominentní studenty právnické fakulty, a to pouze díky svým vlivným rodičům. Jenže profesor kriminologie D. E. Rusk jim zcela vážně hrozí vyhazovem, protože zjistil, že při písemných testech podváděli. Mladíci proto vymyslí rafinovanou vraždu: zabijí Ruska na dálku s pomocí kamery a pistole, napojené na centrální zamykání Justinova auta. Oba přitom sedí v učebně, kde právě jako host univerzity přednáší policejní detektiv Columbo. Možných pachatelů je víc. Rusk měl totiž poměr s manželkou trenéra školního mužstva a mimoto napsal několik knih o lidech zapojených do organizovaného zločinu. Avšak Columbův instinkt říká něco jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při vší úctě ke starším dílům (a že jsou výborné, o tom nejde pochybovat), tohle je nejlepší díl Columba. Vrazi zde spáchali opravdu takřka dokonalý zločin. Jenže hned vzápětí udělali velkou chybu - podcenili Columba. Motali se kolem něj, dělali, že mu chtějí pomoct, dávali mu falešné stopy a dělali si z něj srandu. To neměli dělat, protože náš poručík rychle poznal, odkud vítr vane. Pravda, nebýt zásahu paní štěstěny, moc by mu to nepomohlo. Ale pak už stačilo jen narafičit klasickou Columbovskou past. "Jen se smějte, chlapečci." ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasické zahrávanie s podozrivými, ktorí si myslia, že sa zahrávajú s Columbom. A to sa nevypláca. Vo filme je všetko, ako má byť, bez hluchých miest, takže sa nečudujem ani nebránim vysokému hodnoteniu. –––– Když narazím na stopu, jdu většinou po čichu. Případ dotáhnu do konce, a nic mi v tom nezabrání. –––– V nemocnici mají kamery, které jsou tak malé, že vám je můžou strčit přímo... ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, co jsi se ptal, snažím se vyhnout odpovědi. Jeden z mála dílů, kde se Columbo objeví už před zločinem a kde můžeme výjimečně vidět krev. Je tady vše, co mám na tomto seriálu rád - skvělé provedení zločinu (detaily se vlastně dozvíme až v závěru), nabubřelí vrahouni, falešné stopy a úžasný závěr, kde spadne klec. Z poručíka, který je neustále o dva tahy napřed, si tady celou dobu všichni extrémně utahují, dokonce ho až uráží a proto si finální usvědčení mladých hošánků (otce jednoho z nich hraje Robert Culp - který je tak v seriálu již počtvrté Columbem poražen) užívám o moc víc, než obvykle. Poručík je borec! TOHLE je ten nejlepší díl z 90. let! ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U nějakého Columba jsem napsal, že jakmile je vrah nějaký mladý cucák, není to ono. Zde máme dokonce dva cucáky, ale mé tvrzení tu neplatí. Hoši jsou dobrými Columbovými protihráči. Myslí si, jak mají navrch a jak dělají z Columba vola, ale ve skutečnosti poručík dělá voly z nich ("Jen se smějte, chlapečkové"). Je pravda, že kluci to udělali celkem chytře (provedení vraždy se vlastně dozvídáme až při závěrečném odhalení, což je netypické), ale pak už to s vymyšlenými důkazy přeháněli. Povedená epizoda (ale hodnocení okolo 83% by si zasloužily jiné díly, které zde na CSFD mají třeba "jen" 75%). Mimochodem, otce jednoho z chlapců zde hraje Robert Culp, klasický columbovský záporák ze tří starých dílů. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby za nic jiného, tak za scénu, v níž studenti pokládají Columbovi dotazy a on jim odpovídá, proč svoji práci vůbec dělá, si tahle epizoda zaslouží maximum. Jenže pak tu jsou i ty momenty jako "Jen se smějte chlapečkové...", kdy si přitroublí studenti z ošuntělého detektiva tropí legraci a netuší, že ona pomyslná smyčka se už dávno, dávno stahuje. Skvělé. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Pri prehrávaní záznamu vraždy je kazeta zastavená skôr ako je stlačené tlačidlo na videoprehrávači. (zoot3r)
  • Profesorova (James Sutorius) značka auta je CRMNOLG. (zoot3r)
  • Keď sedí profesor Rusk v lavici, predtým ako má ísť na večeru, je vidieť, že má na hodinkách iný čas, ako je na hodinách v učebni. (pedrito28)

Reklama

Reklama