Reklama

Reklama

Slavný fotograf Paul Galesko miluje svou asistentku Lornu, avšak žije pod vlivem věčně sekýrující manželky Frances. Aby se vrátil ke svobodnému životu, připraví rafinovanou vraždu – manželku unese a zavraždí, přičemž nastrojí stopy tak, aby vedly k jeho novému asistentovi, čerstvě propuštěnému trestanci. Jednou z oněch stop je i fotografie unesené Frances, na které jsou vidět hodiny s časem pořízení snímku. Tento důkaz o Paulově nevině však obstojí jen do chvíle, kdy se poručík Columbo poučí o některých fotografických fintách... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vy pracujete v přestrojení, poručíku. Zastřelit svázánou ženu? I takový může být vrah v tomto seriálu... Jeden z úplných top dílů, kde nechybí skvělý záporák v podání Dicka Van Dykea (výborně ho dabuje Ladislav Frej), zajímavě provedený zločin a hlavně vynikající závěrečné usvědčení vraha, jenž se chytí do dobře připravené pasti, kterou mu poručík nachystal. Navíc je zde ona legendární jízda autem, kdy Columbo veze dopravního inspektora, kterého tím vyděsí k smrti. Klasika. ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díly pod režijním vedením Alfa Kjellina mají vynikající atmosféru a spád. Kjelin má navíc i cit pro výběr hlavních herců (viz Dobrá pověst nade vše), tudíž existuje vysoká pravděpodobnost kvalitní zábavy. Troufám si říct, že excelentní výkon zde podal Dick van Dyke a zároveň jeho české alter ego Ladislav Frej. Mnoho herců si pravděpodobně myslelo, že hrát vraha lze pouze tím, že budou divně vypadat a divně se chovat. Chyba lávky. To nestačí. Van Dyke představuje vše, co lze od pořádného vraha očekávat – úlisnost, sebevědomí i ledový klid. Jeho postava profesionálního fotografa je dobře vystavěna, postupně se zvyšující nenávist vůči Columbovi a jeho dedukčním metodám je téměř hmatatelná. A i styl, s jakým si sám pod sebou uříznul větev, je navýsost elegantní. ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný záporák s dobrým vražedným plánem, kde ale byly logické díry, které tentokrát oprávněně poručíka zarazily (polovičatě zapsané instrukce, chybějící zbytky novin v hotelu, tajemná budka, o které podezřelý nemůže říct, kde je, rozestupy při střelbě). Samozřejmě nesmí chybět povinné náhodičky (viz obviněný podezřelý si dělal řidičák těsně před zločinem), nesmíme to podezřelému nějak moc ulehčit. Nicméně to konečné usvědčení je k smíchu, profesionální fotograf ze snímku identifikuje použitý druh foťáku a to má být jako důkaz viny? Spíš důkaz toho, že se ve své profesi vyzná, řekl bych... Jinak bych dal možná i pět hvězd ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdysi byvaly doby, kdy autori dokazaly vymyslet poradny scenar, kdyz divak musel u televize premyslet, aby nevypadl z deje. Zatim jsem moc dilu nevidel, takze nemuzu srovnat, ale po tomhle paradnim dile jiste dalsi shlednu. Skvele zahrany vrah (i kdyz tu vrazdu jeho semetriky bych jeste pochopil) doplati na svoji deformaci povolanim. Poruciku, vy pracujete v prestrojeni ! 85% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z epizod, která si zaslouží nejvyšší hodnocení. Paul Galesko zosnuje dokonalý plán, kdy policie najde oběť i vraha, avšak poručík má opět v některých otázkách problém a šťourá a šťourá, což je brzy velmi nemilé pro skutečného vraha a začne být značně odměřený ke Columbovi. Ten si však pro něj připraví parádní usvědčení, resp. situaci, kdy si vrah sám pod sebou podřízne větev. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • V době natáčení byl Dick Van Dyke mluvčím kamer Kodak Instamatic (film o velikosti 110) v řadě televizních a tiskových reklam. (Epistemolog)

Reklama

Reklama