Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

(epizoda)
  • USA Rest in Peace, Mrs. Columbo (více)

Obsahy(1)

Zdrcený poručík Columbo pohřbívá svou milovanou manželku. Mezi účastníky pohřbu je i realitní agentka Vivian Dimitriová. Zdá se, že nikdo netuší, že za smrt detektivovy manželky je zodpovědná právě tato žena. Ve vzpomínkách Vivian a několika dalších účastníků smutečního obřadu se odvíjí příběh, který se před nedávnem odehrál: Vivian je ve skutečnosti vdovou po vrahovi, kterého Columbo před deseti lety dostal před soud. Muž však ve vězení zemřel a Vivian je od té doby posedlá mstou. Napřed zavraždí svého nadřízeného Charlieho Chamberse, který podle ní kdysi jejího manžela udal. Jako další oběť si vyhlédla Columbovu manželku a pak samotného detektiva… (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tu. Najkratsie dve hodiny mojho zivota :-). Columba sledujem nepretrzite niekolko mesiacov a cakal som kedy sa dostaneme k tejto casti. Naposledy som tento diel videl ako maly fagan a uz som si nepamatal ako to skoncilo. Jedine co som si pamatal bol ten dzem pre pani Columbovu. Po opatovnom zhiadnuti, pri zaverecnych titulkach som uvazoval, ci si to nepustim este raz. Bolo vela hodin, ale priatelke som to tiez odporucil, tak snad si to pozrieme spolu. Tato cast je fakt super napisana. Kazdy fanusik Columba musi byt vo vytrzeni. Diel je ponaty trochu inak ako obvykle a aj to pomohlo k tomu neopisatelnom zazitku. Zaporacka sa javila ako silny protivnik, no sibal Columbo proste nema protivnika. A ako vieme, on niektore veci berie prilis osobne. 10* ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Charizmatický vrah je základ dobrej columbovky, a tu je naviac aj s hlbším príbehom. Raňajky s vrahom si tiež málokto dovolí, Columbo áno. Jeho legendárny baloňák sa objaví aj v kópii, ale nezaslúžil si, aby bol použitý na prikrytie mŕtvoly. Veľkú lesť na konci som očakával, ale aj tak prichádza druhá lesť na diváka, ktorý si konečne vychutná aspoň fotku Columbovej ženy. –––– Proč si začínáme vážit své blízké až když je příliš pozdě? –––– Můj nos mi říká, že je v tom o hodně víc. A o hodně. ()

Reklama

Gothard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela jistě jeden z nejlepších dílů. Při prvním shlédnutí sice sledujete hrátky celkem vyšinuté vražedkyně s Columbem, ale chtě nechtě pořád musíte myslet na to, zda paní Columbová je opravdu mrtvá. Samotný příběh je od řady ostatních odlišný i v tom, že Columbo bojuje o svůj život a sám to dobře ví, takže je to i tom, kdo bude chytřejší a přelstí toho druhého. Pointa v kuchyni je bezchybná. Kdysi se vedly debaty, zda paní Columbová vůbec existuje, toto je jeden z dílů, který dává odpověď. Samozřejmě je možné namítnout, že v některých scénách je Vivian Dimitri snad až poněkud nevěrohodná, ale tento díl si tak jako tak pět hvězdiček prostě zaslouží. ()

finkie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl jsem měl dlouhou zafixovaný jako průměrně povedeného Columba s fantastickým závěrem, proto mě při opakované projekci příjemně překvapilo, že funguje nejen oněch vpravdě skvostných posledních patnáct minut, ale také celý zbytek epizody. Tentokrát se sice tolik nedočkáme klasických columbovských hypotéz nadhazovaných vrahovi a žoviálních diskuzí o nich, interakce mezi nebývale vyšinutou a sveřepou vražedkyní a své karty divákům atypicky odkrývajícím poručíkem ale funguje výborně. Z mého pohledu jistě jeden z nejlepších dílů. A bezpochyby ten nejdojemnější a s nejefektnějším usvědčením. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto vynikající díl. Už to netradiční pojetí (flashbacky z pohřbu) je velmi trefné, potěší také vyšetřovací postupy poručíka Columba, které jsou zde odhaleny. Columbo sice vyšetřuje vraždu, ale není to náplní filmu. Zde je náplní konfrontace poručíka s Vivian Dimitriovou, která se mu chystá pomstít. Její představitelka má půvabu a charismatu dostatek, a tak se máme na co dívat. Závěrečné odhalení je opravdu jedinečné a už jen dotváří jeden z nejlepších dílů Columbovské série. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama