Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Za úsvitu (S04E03)

(epizoda)
  • USA By Dawn's Early Light (více)

Obsahy(1)

Plukovník Lyle C. Rumford je hrdým velitelem vojenské internátní akademie a mužem fanaticky oddaným svému poslání. Proto jej šokuje, když mu člen správní rady a potomek zakladatele školy William Haynes oznámí, že hodlá akademii zrušit. Rumford nakonec Haynese zabije, a to s pomocí děla, ze kterého má oběť vystřelit salvu při tradiční slavnostní ceremonii. „Nešťastnou náhodou" totiž dělo místo výstřelu exploduje. Smrt vyšetřuje poručík Columbo, jenž ve svém obnošeném plášti působí mezi vypulírovanými uniformami komicky. Ale jen do doby, kdy začne Rumfordovi klást velmi nepříjemné otázky... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, tento díl mě upřímně příliš neoslovil, protože na mě působil velmi zdlouhavým a utahaným dojmem a některé pasáže byly až nadbytečné a kratší stopáž by určitě této epizodě neuškodila. V každém případě to celkové rozluštění případu rozhodně stálo za to, a i když to velitel kadetské akademie plk. Rumford (P.McGoohan) měl vymyšleno velmi dobře, aby vražda jeho nadřízeného působila jako nešťastná náhoda, na Columba byl stejně jako i daleko proradnější a sebechytřejší zločinci jednoduše krátký. Velmi hezky je ale v tomto díle také zobrazeno, jaké absurdnosti museli mladiství na kadetské akademii vykonávat a jak si jejich velitelé libovali v jejich buzeraci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám asi tri najoblúbenejšie diely Columba, tento je jedným z nich. Prostredie vynikajúce, vražda a vyšetrovanie napínavé a tá pointa, ktorá znova usvedčí vraha prostredníctvom na prvý pohľad nepodstatnej maličkosti, je jednou z najlepších v seriáli. Taktiež mám troch obľúbených vrahov, samozrejme McCoohan je medzi nimi. Sekundujú mu Hamilton a Cassidy. Niet absolútne čo vyčítať. Štýlové, premyslené a herecky veľmi silné. ()

Reklama

lokol 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uplne prvy Columbo,ktoreho som videl a od tohto dielu ma zacal bavit.Najviac ma zaujala jeho taktika,ze otravuje dokym niekoho uplne nevytoci.Klasicka kriminalka, na ktorej je dolezite nie hladat kto je vrah, ale sposob jeho usvedcenia. Columbo zo seba robi blbeho, tak ho beru, a takyto pohlad na porucika je veru zly...Niektore pasaze Columbov su pomale a trosku nudne...ale to uz k tomu patri ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až snad maniakální plukovník má na starost kadetskou školu a při jedné slavnosti jeho nadřízený zahyne skutečně nehezkým způsobem (odpálí se v podstatě sám dělem!). Columbo si udělá malou dovolenou a stráví ji na této vojenské škole, aby našel vraha. Hodně dialogový film, který potěší všechny, kdo mají rádi vojnu a samozřejmě výtečně Columbovy postupy. Score: Bernardo Segall, Mystery Movie Theme: Henry Mancini ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádna časť. Peter Falk sa tu zas a znova stretáva so svojím kamošom Patrickom McGoohanom. Zaujímavá dvojka. Rozbitý Columbo na vojenskej akadémii, kde musí každý vyzerať ako zo škatuľky. Už len tá predstava je smiešna. Patrick McGoohan sa na takéto úlohy hodí. Aj tak si myslím, že najlepší bol ako kráľ Eduard v Statočnom srdci. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Scény kampusu byly natočeny v Citadele v Charlestonu v Jižní Karolíně. (Epistemolog)

Reklama

Reklama