Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

loki5 

všechny recenze uživatele

Když v osmé epizodě byli už asi 10 krát drženi v zajetí je něco špatně. Stejně tak scény s nožem na krku jsou minimálně jednou za díl. Začínalo to celkem slušně. Vydařené triky fajn výprava a slušné dekorace. Bohužel je to stále větší brajgl a stále víc se to motá v kruhu. Zjednodušeně někam jdeme tam nás někdo zajme a mi mu pak utečeme a tak stále dokola. Kdybych neviděl polovinu dílů z prvních osmi věděl bych o ději zhruba tak stejně. No uvidíme jak to bude pokračovat. No alespoň jednoho hňupa už máme ze hry zaplaťpámbůh. Zatím je to dost promarněná příležitost jelikož to mohlo být skvělé. Jo a 8 díl bych vynechal protože je debilní. Nosatou holku z Faunova Labirintu jsem nepoznal :-D ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech hodnotím. Pilotní dvojdíl nebyl úplně nejlepší, hlavně to dostávání se do děje byl opravdu pomalé, ale další dva díly byly o poznání lepší. Určitě se seriál nebude moct kvalitativně měřit třeba s GoT nebo Vikings, ale svojí cílovku si to najde. Překvapivě mě velmi baví hlavní trojice a jejich chemie, i když je to takové hloupoučké. // Postupně jsem ztratil zájem úplně a konec série ani nedodíval. ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Seriálová hloupost dospěla vrcholu tímto seriálem, který je něco mezi elfím BH90210 a snahou vytěžit něco z oblíbenosti Pána prstenů. Viděl jsem první sérii a tak budu hodnotit tu...jediné, co si zaslouží kladné hodnocení jsou exteriéry, vizuální barevnost, sem tam hudba a I. Baquero (ne její herecký talent, ale vizuál). Jednoznačně převládají mínusy - od strašně hloupého příběhu, který si hraje na něco co není a bere se strašně vážně, po přehrávaný chraplák M. Bennetta trousícího jedno ´moudro´ za druhým, po absolutní nesympatickou NEherečku P. Drayton, která na to prostě nemá až po amatérské bojové scény a směšné masky skřetů a trollů....hrozný..... I tak jsem sebral veškerou odvahu na zkouknutí druhé řady....byla lepší to jo, ale kvalita i tak neskutečně nízká a asi nemá cenu tu znovu popisovat všechny ty mínusy...holt asi se není čemu divit, že co sezóna, tak jiná televizní stanice a pro tu plánovanou třetí sérii se nedaří sehnat nikoho, kdo by to chtěl vysílat.... Nesmyslná seriálová ubohost... ()

Majzlík 

všechny recenze uživatele

Výprava slušná, ale tím klady končí. Vypadá to jako další z mnoha klonů Stmívání. Všichni opět přehnaně vyfintění a přitroublí týpci, kteří řeší svoje pubertální vztahy. Takže cílová skupina cca 15let. Zvlášť elfové vypadají do jednoho jako totální termoklády. Nedivil bych se, kdybych v závěrečných titulcích našel, že hlavní sponzor je Gucci. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé časti možno nič extra, je to na striedačku, ale dávkovanie napätia celkom fajn, spracovanie taktiež ujde, obsadenie ujde, čo je najviac zaujímavé a pritom z toho neukazujú nič, tak mytológia daného sveta. Bojím sa však, že je to kvôli tomu, že vôbec nebola vytvorená. Ale ešte jednu sériu by som si dal. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama